Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ja uz tak rok nebo dva se strasne chci prihlasit
ale muj rika, ze mi postavi pred barak stan a tam si muzu hostit a tam nam muzou smejdit
vasim chlapum by to nevadilo???
Já bych tam nešla, aby mě buzerovali za pavučinu. Ale jinak bych uvařila:
Slaný závin Česnekačku
Králika se zelím, a hrnkovým knedlíkem
Muffiny
@PetulinaP píše:
krevetove red curry s ryzi,
Taky bych přišla ![]()
@kvaček píše:
Mě by zajímala hlavně ta zábava, protože to by mi dalo víc zabrat, jak ten jídleníčekPříspěvek upraven 13.07.12 v 17:13
Presne ![]()
@pomeranca píše:
máš to dobře natrénovanýJe mi jasný, že se nelze zavděčit všem, ale myslím si, že řízky by měly větší úspěch, než mořské plody třeba
No u me née ![]()
@PetulinaP píše:
Asi bych nemela odvahu se prihlasit, ale kdyby preci
predkrm - salat z rukoly s cherry rajcaty a mozzarelou nebo krevetovy toast
polevka - bud zadna nebo nejaka kremova zeleninova (brokolicova, zampionova)
hlavni chod - asi by nikomu nechutnalo ale kureci green curry a krevetove red curry s ryzi, nebo grilovany filet z lososa se stouchanym bramborem nebo medailonky z panenky s houbovym prelivem
dezert - cheesecake nebo cokoladova pena nebo domaci zmrzkaStejne vetsinou nejde jenom o to jak kdo uvari, ale rozhoduji sympatie nebo spis nesympatie
Super menu
@Amber_1977 píše:
@Blanka S Originalita = 10 bodů![]()
Kdysi tohle bylo v nějakém seriálu - matka (myslím, že to byla Chýlková) pozvala potenciálního přítele na večeři k sobě domů a tam mu naservírovala krupicovou kaši, že to s malým mají rádi
Jo, to byl Čas sluhů. Jenže v tom filmu hrála Chýlková úplnou krávu, tam ten vtip nebyl jaksi záměrem.
@Troj píše:
Ja uz tak rok nebo dva se strasne chci prihlasit![]()
ale muj rika, ze mi postavi pred barak stan a tam si muzu hostit a tam nam muzou smejdit
![]()
vasim chlapum by to nevadilo???
Mám flegmouše, tomu by to bylo fuk, ale mně by to vadilo. Stan vůůůbec není špatný nápad, kdyby to prošlo, jdu do toho taky ![]()
Já bych se nejvíce bále těch protivných lidí
Uvařila bych tataráček z lososa, steak se štouchaným bramborem a jako dezert brownies ![]()
Víte, kdyby to mělo být čistě na mně.. a neřešila bych, že to půlka národa ne.ere..
tak moje menu, který by bylo echt český a na kterým bych si třeba zrovna dneska moc pošmákla, by bylo:
polévka: krkonošské kyselo s koprem, hříbky a celým vejcem
hlavní jídlo: koprová omáčka s houskovými knedlíky (domácími)
dezert: povidlové vdolky s nastrouhaným tvarohem
Total kalorický, total nezdravý, ale táááák dobrýýý
Nacpala bych si pupek a komu by to nechutnalo, toho bych okamžitě vyrazila od stolu, aby mi nekazil chuť ![]()
@Gina108 Jo - máš pravdu
Ona si teda podobnou scénu střihla i v tom seriálu o alkoholicích - zeptala se kolegy, co jí přišel navštívit, zda chce studený či teplý kafe, on řekl, že teplý a ona mu ho zalila teplou vodou z kohoutku
![]()
@Amber_1977 Nevím, zda to je to samé, ale můj muž dělá tento recept:
(kopíruji tak, jak to má napsáno ve Wordu) ![]()
Burgundské hovězí
1kg kvalitního hovězího masa
3/4 litru červeného vína – nešetřit, co nejkvalitnější, např. Burgunské, Boujolais
1 velká cibule
2 stroučky česneku
2 bobkové listy
150g anglické slaniny v celku s kůží
200g mrkve
150g žampiónů
2 lžíce mouky
8 kuliček pepře
olivový olej
sůl
2 lžíce protlaku 0,5 litru hovězího vývaru čerstvé byliny - tymián, rozmarýn
Recept lze připravovat v troubě nebo na plotně!
Maso nakrájíme na kostky cca 3cm, cibuli a mrkev na kolečka, vše dáme do jedné misky a zalejeme vínem. Přidáme koření a bobkový list a necháme 24 hodin odležet.
Maso scedíme a osušíme - nic se nevyhazuje ani nevylévá.
Z anglické odkrojíme kůži a nakrájíme ji na proužky nebo kostičky. Osmahneme je na oleji. Dále si zvlášť osmahneme mrkev a cibuli z nálevu a přidáme k anglické. Nakonec osmahneme na rozpálené pánvi maso. Maso dáváme na pánev jednotlivě, aby se zatáhlo a zhnědlo – nesmí se dusit. Druhý a rychlejší způsob je rozpálit pánev, dát na ni všechno maso a až pustí šťávu, tak ji vylét a nalét nový olej. Pak se maso pěkně opeče. Maso přidáme k zelenině a anglické, opepříme a zasypeme 2 lžícemi mouky. Poté promícháme, aby se vše obalilo a buď krátce zapečeme
v troubě na plný výkon nebo osmahneme na plotně tak, aby mouka zhnědla. Vlejeme víno, ve kterém bylo naložené maso, podlijeme trochou vývaru a přidáme kůži z anglické (uděláme si ruličku z kůže ve které je koření a vše je svázáno provázkem). Anglickou povaříme tak 15 minut - pouští tuk. Do hrnce přidáme protlak. A pomalu vaříme na plotně nebo v troubě tak, aby vše jen probublávalo. Asi 10 minut před koncem vaření přidáme osmahnuté žampióny.
Doba vaření cca 2 - 2,5 hodiny.
Když je maso hotové a šťáva moc řídká, tak ji slejeme a vařením zahustíme. Pokud je hustá, tak ji vývarem rozředíme.
Pozn.
kůži z anglické není nutné přidávat. Nepoužívám celých 750ml vína, ale asi deci nechám a přidám do šťávy ke konci vaření - cca 15 minut před koncem. Podáváme s vařeným bramborem nebo bagetou a s vínem:-)
Předkrm: Fr. bagetky zapečené s mozzarellou + nakrájená rajčata se česnekem a bazalkou/Pečené krevety s bylinkovo-česnekové marinádě
polévka: Francouzská cibulačka s toustem a sýrem/Kuř. vývar s knedlíčkama
hlavní chod: Vepřová panenka se žampiony a pórkem + šťouchané brambory
dezert: Tiramisu/Cheesecake/štrúdl