Co dávat jíst 9měsíční? Je vybíravá!
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Co dávat jíst 9-timěsíční? Je vybíravá!
Milé profi mamky, už jsem trochu zoufalá, tak jdu k vám na radu. Už nevím, co připravovat mojí 9-timěsíční dceři k jídlu.
Má ráda jablka, hrušky, mrkev, jogurt, ovocné přesnídávky. To je asi tak všechno. Občas ožužlá kus chleba, rohlíku, piškot.
Kupované dětské kaše ráda nemá (občas si dá domácí krupičnou), masozeleninové příkrmy ze skleniček přímo nesnáší, nepozře brambory, těstoviny, ani rýži. O květáku či brokolici ani nemluvě.
Těžce mi dochází fantazie, nevím, co jí dávat jíst. Nechci aby jedla každý den to samé. Poradili byste prosím? Nějaké geniální typy pro moji mlsnou dceru? Dík.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Co takhle domácí polívečky, z brambor udělat kaši.. kamarádka měla se synem a zjistila že malej všechno plive i když má v jídle kousky. Všechno mu musela dělat co nejvíc na kaši ale časem se to naučil. Držím pěsti ať pěkně papá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@honeymoney Ahoj
Posli mi do zpravy nebo sem tvuj email a poslu ti spoustu receptu pokud mas zajem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No a domácí příkrmy jí lépe (nebo co jsi všechno už zkoušela)? někdy je potřeba to zkusit nabídnout 2× nebo i víckrát než si na chuť zvyknou, takže že to nejedl jednou, tak bych klidně po měsíci nebo 14 dnech zkusila znovu. Syn je stejně starý a má rád kombinace s mrkví a dýní. Takže dělám různé variace, část pomixuju, přílohu mačkám vidličkou, rýži nechávám celou. Třeba má rád hovězí, mrkev, petržel a hrášek (nebo kukuřici), brokolice s dýní, můžeš zkusit červenou řepu, celer, rajče - vše dělám v kombinaci 2-3 druhy zeleniny a moc mu to chutná. Pokud nechce těstoviny, můžeš zkusit vločky, kuskus, jáhly..je toho docela dost. Obměňuju masa (hověží, krutí, králík, lososa, sem tam kuře), zeleninu má v kombinacích (kořenová zel., dýně, cuketa, rajče, špenát, brokolice, řepa, pórek, kukuřice, hrášek, kapusta, květák a dedluben (ten jen trochu, nadýmá ho a moc mu nejede)) a přílohy taky střídám (těstoviny, vločky, pohanku, jáhly, rýže, brambor, mám v plánu zkusit bulgur a čočku).
Příspěvek upraven 23.11.12 v 16:34
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hm, to je slabota. Hlavně pořád zkoušej, nabízej. Třeba červenou řepu, je sladká, kuskus, bulgur, quinou, omáčky, polívčičky - s nočkama, s písmenkama, krémový…a pak můžeš zkusit třeba maso s ovocem, když to jí, třeba vepřový s hruškou: povaříš libový bepřový nakrájený na malý kostky, když je měkký, vyndáš a ve vývaru povaříš hrušku se špetkou muškátovýho oříšku (nemusí být), až je měkká. Maso rozmixuješ, hrušku rozmačkáš, smícháš. Mám to z knížky „Vaříme malým dětem“, je super, hodně inspirativní, plná neobvyklých receptů, zdravých a dobrých.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojda holky, mam dotaz.Mam dcerku 11 mesicni a kdyz ji udelam cokoliv z kravskeho, detskeho mleka i kdyz udelam ryzovou kasi a pridam vodu, tak mi v noci place a krouti se ve spanku, ja nevim cim to je, poradila by jste mi nektera z Vas? dekuji moc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit