Co dáváte do školky místo punčocháčů?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31291
22.10.18 15:52

@danyk přesně, ve škole už není prostor vystrkovat zadek na celou chodbu, když se chci svléct z venku/obléct ven…
:think:
A když bude celej den ve škole ve dvou vrstvách nebo vyteplených kalhotech, tak padne do mdlob…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
22.10.18 15:58
@smurfka píše:
nevím no..mě třeba kluk v obyč legínách ( jakože dívčích - ale třeba černých nebo modrých ) přijde divný.. :oops: :nevim:

No mě přijdou divné na kluky i punčocháče, ale v úvodním příspěvku nebylo uvedené, že to má být na kluky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24214
22.10.18 16:01

Tak přiznám se, že školku jsem tak neřešila, jako vloni školu u dcery. No nakonec jsem to vyřešila tak, že měla leginy či rifle a přes to nepromokavé kalhoty. Jako nic moc, ale aby seděla celý den a měla punčocháče a přes to kalhoty, to by se uvařila a jít jen v kalhotech, tak zase zmrzla. Když bylo hodně zima (v tom únoru ty velké mrazy), tak nosila přes kalhoty oteplováky. Ale nyní zatím jen legíny či lehce zateplené leginy. Dál uvidím. U kluka to bude asi podobné, kalhoty a přes to nepromokavé či později oteplováky. No uvidím jak dlouho mi to budou nosit. :roll: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
22.10.18 16:06

@Mar__tanka1983 A vy máte školu nějak daleko? Bych mu dala normální jeany, těch 20-30 minut v zimě ho snad nezabije, alespoň se nebude cestou do školy courat.
A pokud chodí odpoledne se družinou ven, tak mu dát do družiny nějaké vyteplenější kalhoty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31291
22.10.18 16:19

@Svistice Máme to nějakých 1,5km, né že by to nepřežil, ale že bych ho v šest ráno nechávala denně vymrznout, aby se mu pak ve škole spouštěla rýma :think:
No, nabalovat ho nechci, takže buď vymyslím kompromis nebo bude klepat kosu v normálních kalhotech, no…
ale nejsem z toho nadšená. Navíc, pokud budem chtít jít po škole ven, tak to znamená tahat do práce další teplejší kalhoty, které si bude odpoledne oblíkat na chodníku před školou :zed:
Zatím přemýšlím nad něčím ve stylu, že bude mít běžné plátěné kalhoty do školy a přes to něco dostatečně širokého (široké šusťáky s fleesem třeba), který v šatně jen shodí (žádný holý zadek) a zase natáhne na ty školní kalhoty.
Ale netuším, jestli něco dost širokého objevím…

Jo a v družině se na ven převlíkají, takže tam to nebude problém. Vyfasuje šustky s fleesem a hotovo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
22.10.18 16:45

Přesně, my to taky do školy máme pěšky kolem 1,5 km, ještě první část cesty s náma jde malej (tedy pomalejší) a velkej je hubená zmrzlina, ten by už teď nosil rukavice, rychle promrzá. Naštěstí jak je hubenej, tak to vidím na obyčejný rifle a na to široký vyteplený šustky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
22.10.18 16:50

Dikes za odpovědi k puncochacum :) tak mu je nechám jen na doma :) on je nosí rad, ráno si je vždy vybere a donese, ale do školky nechám tedy teplacky a pak ty termoleginy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
22.10.18 16:58

Jeste nic. V zime zrovna puncochy a na ne kratase do tridy (pro kluka, uz mam pouze kluka ve skolc). Mojim deckam puncochy nevadi.
Ale klidne bych dala podvlekacky nebo leginy.
Klukovi je to sumak. Ted ma denne modu, ze rano pry zahodi ponozky, tak je celou dobu, kdyz jsou ve tride, ze je mu horko. Az vyzvedavam a to je opravdu bez ponozek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
22.10.18 18:05
@Mar__tanka1983 píše:
@TichošlápekNo já spíš nevím, jak teď se školou. Protože kalhoty, ve kterých venku „neomrzne“ a uvnitř se neupeče zaživa, prostě netuším… :think:

Jo, přesně to mě taky napadlo.

@Tichošlápek píše:
Holky a co je špatného na puncochacich? Nemyslím to nijak rypave, docela mne to zajímá. Dávám synovi normálně teplacky do školky a na ven se převleče do termolegin, ale mam pro nej doma i punčocháče, tak abych ho nějak neztrapnila

Já jsem punčocháče jako dítě úplně nenáviděla, nesnáším, jak mají řešený rozkrok, resp. tu zadní část. A když mi v nich bylo horko, musela bych si je sundat celé. Navíc to vypadá pitomě, i na miminech. Dětem jsem je nedávala nikdy. Do školky mají na ven vyteplené kalhoty nebo oteplováky, podle toho, kolik je stupňů a do třídy normální tepláky. Naši kluci mají beztak rádi volnější věci, nic moc na tělo. Když mrzne a plánujeme být delší dobu venku (myslím víc, než ty dvě hodiny, co stihnou se školkou), dávám jim merino termoprádlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
22.10.18 19:09

@Tichošlápek vůbec nic špatného na nich není, nosit je ještě budou, jen se jim v nich v bačkorách dost potí nohy a smrdí,tudíž furt vyměňujem punčochy,nebo mají v zimě mokré nohy z venku,tak musí vyměnit celé punčochy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
22.10.18 21:08
@Tichošlápek píše:
Holky a co je špatného na punčocháčích?

Mě přijdou punčocháče celkem praktické a obě děti (kluk i holka)neměli ve školce problém. Do školy pak jsme je vozili autem tak stačily rifle a zateplený kalhoty v šatně do drůžiny, ale když byla fakt kosa nebo jeli busem tak nosili punčocháče i do školy. Teď už je nosí jen na lítačku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
22.10.18 22:14

Jinak mám tedy nejstarší dítě v první třídě ve škole a nějaké punčochy, respektive „jak do školy“ absolutně neřeším a řešit nebudu. Do školy chodí v plátěných kalhotách, džínách, manšestrácích a tak to bude mít i v zimě. Už to není malé mimino a do školy nejde dvě hodiny v třeskutém mrazu. S nějakým převlékáním bych u něj rozhodně neuspěla. Převléká se akorát v družině, než jdou ven a to proto, aby nezrasoval na hřišti slušné gatě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22948
22.10.18 22:17

Mám holky, takže legíny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
22.10.18 22:26
@Hoa Mai píše:
Já jsem punčocháče jako dítě úplně nenáviděla, nesnáším, jak mají řešený rozkrok, resp. tu zadní část.

A jak by měly mít řešenou tu zadní část. :lol: Prostě klasika, no. Vloni jsem koupila klukovi kamaše, a byly řešený úplně stejně. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
23.10.18 00:33

@madyb tak jestli s tím nemáte problém, tak je noste. Já to ráda nemám, tak je nosit nebudu a moje děti taky ne. Termoprádlo, které nosíme, má vzadu jeden šev jako normální kalhoty, nikde to netahá a není nám nic nepříjemné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková