Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@helenkka píše:
Já si pro radost barevně lakuju nehty
To je paradni ![]()
Ja se v povinostech taky nepretrhnu, pro radost ctu, nakupuju hezke veci pro sebe, dceru, nebo do bytu. Surfuju po netu, vyrabim - siju hracky, doplnky do bytu, sperky, chodim na vylety, do muzea, do mesta.
No, tak já si našla „koně“ malovat na hedvábí,decoupage atd… takže když je čas, vrhnu se na toto-je to fajn relax.
Jinak jdem s partou na šipky a pivko.
Nebo sednem s manželem k PC hře a hodinku se mlátíme a střílíme po sobě
no, jak malý ![]()
tak já si dělám radost kadeřnicí, občas koupím dětem něco na sebe, a pobyt venku- porcházky, vejlety třeba vlakem, no, stačí mi málo ![]()
Buď dělám na zahrádce, anebo nakupuju na tržnici domácí zeleninu ovoce anebo v biokrámku biodobrůtky. Když si chci udělat hodně velkou radost zajedu na koně si zajezdit (teď teda ne když jsem těhotná) nebo za nějakýma zvířátkama se aspoň podívat a pomuchlat a když si chci udělat úplně největší radost tak si pořídím nějaké další zvířátko do rodiny ![]()
Já se učím, dám si k tomu dvojku bílého, poslechnu písničky…
@Barush píše:
Buď dělám na zahrádce, anebo nakupuju na tržnici domácí zeleninu ovoce anebo v biokrámku biodobrůtky. Když si chci udělat hodně velkou radost zajedu na koně si zajezdit (teď teda ne když jsem těhotná) nebo za nějakýma zvířátkama se aspoň podívat a pomuchlat a když si chci udělat úplně největší radost tak si pořídím nějaké další zvířátko do rodiny
No,taky jsem si pořizovala zvířátka do rodiny
Teď tu máme ZOO
Manžel by nás už asi fakt vykop, naposledy jsem si pořídila koťátko(on nesnáší kočky) a to už byla asi poslední kapka ![]()
Já hlavně relaxuju u knížek, jsem stálá zákaznice dvou knihoven. Pak zahrádka, hrabání se v hlíně je prima odpočinek. Taky relaxuju ráno u snídaně, všichni ještě spí a já si můžu v klidu sednout vypít kafíčko, najíst se bez vyrušování. Jednou za čas si dám dlouuuhou vanu, zapálím si svíčky a vypínám se. To dělávám když je manžel na služebce a děti jsou připravané na spaní, pohádka přečtená a jsem s dětmi domluvená, že si potřebuju odpočinout aby mě nerušili. Pak taky relaxujem s manžílkem, když je venku večer hezky a děti spí, jdeme si někdy sednout ven na terasu na skleničku vína, nebo na kávičku. Třeba jen na 10 minut. Když to tak vezmu tak takových chvilek na odpočinek si vždycky pár najdu.
ještě jako ne-matka jsem si velmi slušně vybavila šatník i botník, bohužel většinu z toho nemůžu teď nosit - ne že bych se do toho nevešla, ale není kam (s kočárkem těžko a na večer nemám hlídání…), takže se občas takhle odpoledne zavřu do šatny a tam si zkouším šaty, boty a tak různě ![]()
Já chodím s kamarádkou na kurz tvoření. Občas keramika, občas aranžování kytek, paráda. Sice ty výtvory nejsou úplně tak podstatné, ale bez dětí JE TO RELAX UŽ JENOM TAM BÝT.
Mám ráda knížky, víno, hezké chvíle s manželem, plánované volno. To neplánované mě spíš ubíjí.
@Uju Jo tak to znám, já naposled přišla se slepičkama
taky se na ně moc netvářil, já bych chtěla i koníka a tak ale tak zatím nejou moc prostory ![]()
Zrovna jsem dorazila s gelových nehtů
Pak chodím ke kadeřnici,nakupovat hadříky
Občas si pustím Deník zasloužilé matky, u toho se vážně nasměju
Pak ještě procházky se synem ![]()
Já jsem teď měla docela náročné období, neuměla jsem psychicky vypnout, odpočinout si.....včera večer jsem uspala syna a šla si zaběhat, bylo to super, jen neumím techniku, dýchání…