Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
U nás bude hovězí vývar s játr. rýží a nudlemi a maso na smetaně s houbama a hranolky ![]()
@simonka07 Co je to za pokrm? Zajímavá kombinace. Tak abys z toho nešlehala plameny
ale ty pizza rolky zní dobře ![]()
@Hr4sek22 zní to divně, že.. ale je to vynikající
hlavně manžel se po tom může utlouct
výhoda je, že zbylou čokoládu sníš a víno vypiješ
dám odkaz na recept, jestli chceš ![]()
a pizza rolky dělám podle tohoto receptu ![]()
1 balení rozváleného listového těsta (500 gr)
150 gr vegan sýra (např. plátkový Violife chedar)
dvě lžíce rajského protlaku či suga
dvě lžíce ajvaru
trocha rozdrobeného uzeného tempehu
asi 2 lžičky oblíbeného koření (např. tymián, sezam či rovnou zaatar)
sezam na posypání rolek
Postup:
Těsto rozviňte, rajčatový protlak/sugo smíchejte s ajvarem a namažte na těsto. Poklaďte plátky sýra, posypte rozdrobeným tempehem a kořením. Pevně zarolujte a nakrájejte asi na 1 cm tlusté plátky a posypte je sezamem. Dejte na pečícím papírem vyložený plech a pečte v dobře předehřáté troubě na 210°C asi 20 minut (ale je to dost orientační, radši rolky dobře sledujte).
@simonka07 To zní zdravě
tempeh si pamatuju. Chvíli jsem se tak taky stravovala. Ujížděla jsem na seitanu a flameri z jáhlů
vydrželo mi to asi tak půl roku. Jsem holt masožravá jak piraňa
ale něco zdravějšího občas neuškodí. Tohle zkusím. Mám v plánu návštěvu biopotravin. Chci tam nějaký sirupy, čaje a tofu tak koupím i tohle. Recept jsem si uložila, díky
ale jíst to budu nejspíš sama. Můj by mě s tím asi poslal do řiti, ale uvidíme.. ![]()
V posledních dnech jsme měli - pštrosí vejce se šťouchákama, plněný pečený bůček se zelím a knedlíkem, fazolky, přírodní kuřecí plátky a brambory a dneska sýrovo-smetanová omáčka s těstovinami. ![]()
Tento týden jsme měli roštěnou s rýží, špenát s vejcem a brambory, šunkofleky, br. guláš, a na víkend plánuji vepřo knedlo zelo, pečené kuře a br. kaši, prostě samá zdravá jídla ![]()
Zítra bude filé na česneku a cibulce a brambory. Dnes zbytek včerejších karbošů s rajskou a špagetami.
Zítra rizoto s kuřecím opečené na pánvi
a v neděli řízky - neměli sme asi půl roku ![]()
U nás chlebová polívka, kuřecí nudličky na smetaně s hranolkama a zítra vepřový plátek na přírodno s rýží, polívka nejspíš vývar s knedlíčkama
Dneska bude zelná polévka, kuřecí řízek, brambory a rajčatový salát ![]()
U nás bude dneska fazolová polívka a špenát s pečeným masem a bramborama.