Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Vypadá to super - napiš mi prosím jak děláš to ragú…děkuju ![]()
U nás budou debrecínské plátky s rýží
Uzená pečeně s brkasi
Tuňákový salát
Buchta Jahodová - Těsto s vanilkovým pudinkem (ale práškem, ne uvařený), nahoře jahody a posyp kakaová drobenka
Brokolicové placky s bramborem… ![]()
Brokolice koupena za 10,–Kč…
![]()
@Havlova píše: Více
Brambor byl maličký, sotva třičtvrtě kila… ![]()
@KalamityJohn píše: Více
Oháňka na vývar a polívku je nejlepší. Škoda dát psům.
@KalamityJohn píše: Více
No, ideálně jsi to srdce měl upravit jako svíčkovou, to je lahoda.
Hovězí srdce na smetaně.
@AjaF píše: Více
Máš pravdu, ale jaro ve Virginií není zrovna polívkový období.
@AjaF píše: Více
Já to jím studený, s křenem a hořčicí nebo bez. Svíčkovou doma jedí ale ze srdce by to nedali, Američani.
@Havlova píše: Více
Tak víš jak… Jez do polosyta, pij do polopita, miluj do polomila… ![]()
Včera jsem uvařila vecer polevku z cervene čočky, ale hodne zhoustla, tak nakonec na obed čočka potuhu s vejcem a chlebem
na svačinku tvarohova pizza a večeře pecene kure s rýži
400 g kuřecích stehenních řízků
150 g čerstvých hub
1 svazek jarní cibulky
1 červená paprika
1 cibule
300 ml vývaru
100 ml smetany
100 ml zakysané smetany
50 ml oleje
40 ml olivového oleje
2 lžíce hladké mouky
1 lžička mleté sladké papriky
sůl
Zeleninu a houby očistíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, polovinu papriky na kostičky, druhou polovinu na proužky. Houby na plátky. Maso omyjeme, usušíme a nakrájíme na menší kousky.
Maso opečeme zprudka v kastrolu na oleji, když je hotové, přeložíme do misky a osolíme. V kastrolu s výpekem krátce orestujeme cibuli a papriku na kostičky.
Přisypeme mouku, mletou papriku a promícháme. Když začne mouka lehce pěnit, přimícháme studený vývar. Dobře rozšleháme, přivedeme k varu, vmícháme smetany a povaříme. Pak omáčku rozmixujeme, přidáme maso se šťávou, kterou pustilo, a zvolna vaříme.
Na olivovém oleji a orestujeme zbytek papriky a houby, dusíme doměkka. Vmícháme nakrájenou jarní cibulku, směs přidáme do ragú a dosolíme. Jako přílohu podáváme bramborové špecle.
poz. jen teda nerestuju na olivovém oleji, ten se používat nemá, tak jsem všude dávala přepuštěný máslo
stehenní řízky nekupujeme, takže byly prsní a čerstvé houby taky, tak nebyly, byly žampiony
Jako fakt je to moc dobré a zase něco jiného. Já pokud možno, tak se snažím, jednou za čas udělat něco jiného ![]()