Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
My dnes meli pecenou makrelu a stouchane brambory s cibulkou a cesnekem, k tomu zelenina na masle.
Ja za poslední dny delala spanelskeho ptacka s ryzi, kure grilovane v Tescu kupovane s hranolky, kuskus se zeleninkou, kureci vyvar s knedlicky.
A pekla jsem na vikend kolac z ovesnych vlocek s jablicky a Dnes jsem po dloooouhe dobe pekla pernik, jelikoz pecu bez cukru a bile mouky, musela jsem vyrazit na nakup ![]()
Ze včera polévka, langoše a ze včera mě zbyly nakrájené brambory na hranolky, tak jsem je dnes usmažila, ale stejně mě to zklamalo
nebyly křupavé a vevniřt byly bramborové, máte někdo dobrý recept na domácí hranolky? byly namočené ve vodě, aby pustily škrob, pak jsem je usušila a dala na pánev do horkého oleje ![]()
Ja delala dneska rajskou omacku s knedlikem a hovezi polevku…
Zeleninová polévka s písmenkama, ryba s br. kaší. Zítra bude dušené maso na hříbkách s rýží nebo těstovinou, polévka dnešní ![]()
U nás na oběd bylo polévka kulujda, plněné kuřecí závitky, rýže-bude i na zítra, ke kávě pak kynuté tvarohové šátečky a na večeři jsem upekla ještě anglické rohlíky a rohlíky s párkem.
@LLenule111 Jak děláš anglické rohlíky prosím? Mám je hrozně ráda a nikdy mě nenapadlo udělat si je doma sama ![]()
@kometa32 píše:
Játrová omáčka, těstoviny.
S dovolením poprosím o recepis na omáčku. U nás to asi nikdo jíst nebude, ale já bych ráda. Děkuji ![]()
Dnes kmínová polévka s vejcem a boloňské špagety, jablečný kompot a na večeři mne přepadla chuť na salát, tak sem udělala vajíčkový ![]()
My k vece pomazanku s uzene makrely.
@Anturie ja orestuju cibuli, pridam slaninu, pokrajena jatra(kureci),kmin pepr, podusim pul hodky, zahustim moukou rozkvrdlanou ve vode, osolim, provarim.
Zitra budou jatra restovana s cesnekem, priliju smetanu, necham zredukovat, pepr, sul. K tomu kari ryze. Jednou to varila nejaka celebrita v tv, prislo mi to jako divna kombinace, ale je to vynikajici a delam to pravidelne uz nejaky rok. ![]()
@cucik14 Je to jednoduché. Recept je zde http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?… těsto mi dělá pékárna, ale myslím, že to jde i ručně, jsou vždy výborné. U nás mají větší uspěch plněné s párkem, kečupem. Kdo ochutnal, chtěl ještě.. ![]()