Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Dnes jen ohřívám ze včera
- zapečené kuřecí maso s brambory, ve smetaně.
Ten Hruškův „guláš“- blbý je, že to není určitě jeho nápad, nakonec on se netají tím, že ukazuje recepty posbírané mezi lidmi, které ho zaujmou. Takže je mi jasné, že guláš z tlačenky je něco, na čem si „průměrný Venca“ z vesnice velmi šmákne.
Zadní hovězí pečené v pekáči s bramborem ve slupce na zeleninovém vývaru s vínem
@Samamama Já si myslím, že to škodí zbytečně jeho jménu, i když není autorem receptu. Ano, kdyby mi to někdo naservíroval a já nevěděla, že je to „tlačenkový guláš“, možná by mi to chutnalo, protože bych nepoznala, že čeho to je - kdo ví. Láďa by ale udělal lépe, kdyby raději prezentoval recepty různých bloggerů, kteří se snaží vařit chutně, zdravě a z dostupných surovin, než předvádět takový „prasečí“ recept. ![]()
@TSMoruga Jo, to máš recht, nakonec takto se u některých dočkal naprostého odsouzení, přitom je jasné, že třeba až půlka jeho receptů je naprosto v pohodě, běžně používaných, ze základních surovin.
A přesně mě napadlo, že ten guláš nejspíš chuťově špatný nebude, zvlášť, pokud je dobrá tlačenka. Ale i mně jen ta představa svírá žaludek.
Nemáte některá recept na opravdu vyzkoušené tiramisu z mascarpone?.) Děkuji
My dnes rychlovku stouchane brambory se slaninou a prirodni kur. platek
Zitra asi zapecene testoviny, nebo gulasek.
@trckaludmila22 dlouhé piškoty,2 mascarpone,4 vejce,4 lžíce cukru, ale stačí dvě přijde mi to dost sladké, černá káva s rumem. Vyšleháme žloutky s cukrem, postupně přidáváme mascarpone, z bílku vyšlehat sníh. vmíchat do mascarpone, namáčíme piškoty, pak krém, opakujeme, končíme piškotama, dáme vychladit do ledničky, před podáváním posypeme kakaem
Na zítra bramboračka a upekla sem závin, zítra ještě upeču kuřecí stehna asi s kaší
A v pátek nejspíš lečo…
Holandské řízky, bramborovou kaši srestovanou cibulkou, okurkový salát.