Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Holky, jak děláte houskové knedlíky, nějaký dobrý recept? Dneska jsem poprvé zkoušela a dala jsem tam 450g polohrubé mouky, 1 vejce, 200ml mléka vlažného, sůl, troška cukru, 15g kvasnic a jden tvrdý nakrájený rohlík..Zpracovala jsem nelepivé těsto a nechala 45min. kynut, pak uvařila 10min. z každé strany. KNedlík je takový suchý, nemá žádné díry v sobě. Měly jsme k tomu segedin.
@LLenule111 250 ml mléka,1.5 rohlíku, jedno vejce,500g hrubé mouky,1 lžička soli,1 lžička cukru, pul kostky droždí
Jelikož sem po noční a další mě čeká tak dneška vařili moji chlapi
a udelali zapeceny vepřový se slaninou nivou a smetanou a k tomu brambory
a na zítra varim já, hovězí gulasek ![]()
Zítra, špenát, výpečky a bramborový knedlík a něco upeču, ale ještě nevím co..
![]()
Uzená polévka s bramborem a kroupami, bramborový knedlík, kysané zelí a pečené uzené s česnekem.
Dnes panenka na grilu a gratinované brambory s parmezánkem, Na zítra a středu plněné papriky a rajská, na úterý segedin. Navařila jsem si dnes na půlku týdne tak nemusím po práci nic vymýšlet ![]()
Včera jsme byli po dlouhé době v Plzni, zašli jsme do pekinské restaurace, měli jsme polévku s mořskými plody a pekinské kachní maso s rýží, bylo to vynikající
dnes jsem dělala hovězí vývar a jako druhé jídlo jsem upekla také hovězí a k tomu jsem zkusila domácí hranolky podle Sapíka, nic moc, dvakrát se smaží, křupavý moc nebyly a byly hodně mastné a to jsem je sušila na papírovém ubrousku, chlap mi tvrdí, že pánev nerozpálím tolik jako třeba friták, jenže friták nám zasmradí celej barák, mě se prostě domácí hranolky nikdy nepovedou ![]()
Na dnešek jsem dělala hráškovou polívku, filé na másle s bramborem a dušenou zeleninou a na zítra a úterý játrovou omáčku s rýží.
@ivisek85 Urcite. Kuskus klasika. Prelijeme horkou vodou a nechame 5min.pod poklickou. Hotovo. Dale osmahneme cibulku, pridame slaninu nakrajenou na male kousky orestujeme. Pote pridame kur.maso nakrajene na kosticky. Kdyz se maso zatahne priliju 12%smetanu nadrobim nivu a povarim. Smicham s kuskusem.
dnes uz je jen po dne. Moc nam to chutna.
@ivisek85 jeste k tomu kuskusu. Zakapnu tam trochu olivoveho oleje a trochu osolim.
neni pak tolik suchy..
@AndreaS92 Děkuji, vypadá to lákavě, určitě vyzkouším. Ale nejspíš to budu jíst sama, ten můj kuskusu moc nedá ![]()
@ivisek85 ten muj taky ne
ja to delam vetsinou s testovinama ale ted jsem to zkusila s kuskusem a manzelovi to, chutnalo vic nez s vrtulema ![]()