Co dnes vaříte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21938
15.7.26 10:55

My dnes a snad i zitra hovezi po burgundsku. Nevim, co me to napadlo, takovyho sra.ni s tim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12098
15.7.26 10:57

Včera jsem se ještě večer vyhecovala a udělala třešňovou marmeládu. Jenže mi vůbec nezhoustla… Tak nevím, jestli s tím ještě něco dělat, nebo ji prostě co nejdřív spotřebovat. Víčka na skleničkách se zatáhla, tak vydržet by asi mohla. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22101
15.7.26 11:48

Spaghetti and meatballs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
15.7.26 11:49
@Štěpínek1 píše: Více

Já jsem na chatě a jsou tu trochu polní podmínky, takže my bez přílohy, případně s pečivem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16796
15.7.26 20:37
@Titty píše: Více

To zamrzi :hug:, tresnova je crcacka. Ale ono to neznamena, ze se bude kazit, ne? Treba na promazavani dortu bude surer. Do palacinek to taky uplne nevadi. Michat do jogurtu… Ja bych ji take chtela, ale ta predtsava vypeckovavani me vzdy zase usadi na zem :oops:.

Me takle neztuhnul dle predstav dzem jablecno dynovy. Tak ho vyklopim do lite buchty nebo perniku a kazdy zkouma, co je to za zajimavou chut :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34789
15.7.26 21:18
@Eemii píše: Více
:lol: cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22101
15.7.26 21:20
@Eemii píše: Více

Beef Bourguignon? Obdiv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34789
15.7.26 21:29
@Winter garden píše: Více

Kvůli peckam jsem nechtěla péct ani třešňovou bublaninu, s peckama to rodina nechtěla :)
Před pár lety jsem si koupila odpeckovavač
Je to super pomůcka, vypeckovat třešně je teď rychlejší než otrhat stopky. Pravda, není za hubičku a je to z kategorie věci, co se použiji jednou za rok, jako zavařovací hrnec, vánoční formičky, forma na beránka apod.
Tohle je Leifheit, každou chvíli mají slevu 20%. Dělá je i Tescoma, ta mi rychle odešla, ale možná to byla náhoda.
Teď mám vypeckovane krabičky na zimu, byla bublanina, několik koláčů a ještě se chystám na americký třešňový koláč. Peču vždycky dva, na jednu oslavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16796
15.7.26 21:44

@adresa diky za tip, promyslim to. Ja mam tu tescomu. Ale ja jsem lenoch a radeji to nandam do sklinek… delam casto ovocne salaty, tak tam vyklopim jednu sklenicku tresni, to nam chutna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12098
15.7.26 22:48
@Winter garden píše: Více

Vypadá to, že se kazit nebude a nejspíš by to ani nestihla. První sklenička je už pryč. :mrgreen:
Nakonec to není úplně tekuté, i na chlebu to chvíli vydrží.

Tentokrát to bylo fajn, jeden syn se svojí slečnou třešně natrhali, druhý syn je vypeckoval, já jsem už jen vařila a nalévala do skleniček. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12098
15.7.26 22:51
@adresa píše: Více

Máme ten od Tescomy, ale na naše třešně moc dobře nefunguje. Na nějaké kupované fungoval dobře. :nevim:
Navíc letos je potřeba je hodně hlídat, jsou často nahnilé, naklované od ptáků nebo červivé. Tak je lepší vzít každou do ruky a při rozpůlení ji prohlédnout. Vloni to byla úplně jiná kvalita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11605
16.7.26 07:06

Taky jsme letos meli třešně dost cervive, bylo jich hodne, ale odpeckovavala jsem rucne stejne jako višně. Kazdy rok u toho brblam, ze si ten odpeckovavac koupím a nakonec to dam bez nej..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43549
16.7.26 08:01

Třešňová je nevyzpytatelná :hug: když nezhoustne, používám jako přeliv nebo do tvarohu, jogurtů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5797
16.7.26 10:00

Když tady tak řešíte třešně, neměli byste nápad jak zpracovat angrešt jinak než jako kompot/marmeláda?
Teď nám toho dozrává mraky a nevím moc co s tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21938
16.7.26 10:01
@KalamityJohn píše: Více

Ano. Slozity to neni, ale nez se to foukne do trouby, je to mnoho kroku a totalne zamastena, zaprskana kuchyn, to mne sejri ze vseho nejvic :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí