Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@adresa píše: Více
U nás má ty z odpalovaného těsta rád manžel. A mně se s tímhle těstem většinou moc dobře pracuje, taková trochu modelína.
Od té doby, co máme pořádného kuchyňského robota to jde skoro samo.
Ale taky už to pro mě není úplně oběd, přesně jak píšeš, spíš zákusek.
@Eliška píše: Více
Dneska jsem si zase naběhla - domácí halušky.
I když jsem zase zapojila všechny tři mladé a na strouhání brambor robota, byla to pakárna. A to mě ještě čeká nádobí, upatlané od škrobu z brambor. ![]()
Zase mám tohle jídlo na delší dobu splněné. ![]()
@Winter garden píše: Více
Děkuji za pochvalu! Trvalo mi to nějakou dobu k tomu dospět, teď je to paráda. Ten nejstarší dnes vzal auto a zajel sám od sebe nakoupit. ![]()
@Titty píše: Více
Jojo, to jsou ty stará dobrá obyčejná jídla, asi jako bramboráky nebo bramborové placky pro 6 lidi ![]()
presne - bramboraky u nas dela muz, deti loupou a strouhaji. A ja jim ![]()
Halusky neumim, ale miluju.
Na táboře jsme několikrát dělali palačinky k večeři pro asi sedmdesát lidí. Teda 60 bylo dětí, ale taky žrali jak protržený.
Na plotně sporáku na dřevo čtyři litinové pánve, horký že nešly vzít holou rukou, a sekali jsme to jak Baťa cvičky ![]()
Kynuté plněné i neplněné dělá mamka na pařáčku pod pokličkou. Dno je vzdycky placaté, zbytek knedliku vypouklý. Nikdy jsme to nezkoumali ![]()
@Titty píše: Více
Z odpalovaného děláme i taštičky plněné povidly, a vařené ve vodě. Paradoxně jsem měla raději ty naplněné doktorky.
Moje osobní knedlíkove trauma má dopady, kynutý borůvkový koláč se nikdy nesrazí! ![]()
@Zvedava1 píše: Více
Takhle ohřívám knedlíky a bramborové šišky a špalíčky. Jinak vařím v 3patrovem parním hrnci, dělám kolem 25 knedlíků, tak se mi nechce čekat než se postupně uvaří.
@adresa Ja jsem jeste kynute nedelala, radit se neodvazim. Ale koukla jsem na ten recept z Kucharky pro dceru, tu mama rada. A je tam veta: Vzduch uvnitř knedlíků v mezerách mezi ovocem způsobí, že uvařené knedlíky se vám sraziˇ
Tak tento týden jsme to pojali jaksi proletářsky nízkonákladově : bublanina z rybízu, co už skoro padá, bramboračka se žampiony, špenát-oko-opékačky, dnes zelňačka s maďarskou klobásou ![]()
o víkendu jedem na 70, tak tam to tipuju na řízky a grilovačku ![]()