Co dnes vaříte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12035
16.7.26 17:01
@adresa píše: Více

U nás má ty z odpalovaného těsta rád manžel. A mně se s tímhle těstem většinou moc dobře pracuje, taková trochu modelína. :P Od té doby, co máme pořádného kuchyňského robota to jde skoro samo.

Ale taky už to pro mě není úplně oběd, přesně jak píšeš, spíš zákusek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34349
16.7.26 17:02
@Eliška píše: Více
:D :D to říká manžel, ty chceš ty knedlíky zavraždit, nebo si představuješ, že jsem to já? :mrgreen:
Mám nacvičenou choreografii, ale mohla bych to zkusit o tři vteřiny urychlit instalací pomocníka, jak říkáš
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12035
16.7.26 17:04

Dneska jsem si zase naběhla - domácí halušky. :roll: I když jsem zase zapojila všechny tři mladé a na strouhání brambor robota, byla to pakárna. A to mě ještě čeká nádobí, upatlané od škrobu z brambor. :?

Zase mám tohle jídlo na delší dobu splněné. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12035
16.7.26 17:06
@Winter garden píše: Více

Děkuji za pochvalu! Trvalo mi to nějakou dobu k tomu dospět, teď je to paráda. Ten nejstarší dnes vzal auto a zajel sám od sebe nakoupit. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34349
16.7.26 17:10
@Titty píše: Více

Jojo, to jsou ty stará dobrá obyčejná jídla, asi jako bramboráky nebo bramborové placky pro 6 lidi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12035
16.7.26 17:10

Přesně tak! :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18430
16.7.26 17:23

presne - bramboraky u nas dela muz, deti loupou a strouhaji. A ja jim :lol:

Halusky neumim, ale miluju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21635
16.7.26 17:24

Na táboře jsme několikrát dělali palačinky k večeři pro asi sedmdesát lidí. Teda 60 bylo dětí, ale taky žrali jak protržený.

Na plotně sporáku na dřevo čtyři litinové pánve, horký že nešly vzít holou rukou, a sekali jsme to jak Baťa cvičky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zvedava1
16.7.26 17:49

Kynuté plněné i neplněné dělá mamka na pařáčku pod pokličkou. Dno je vzdycky placaté, zbytek knedliku vypouklý. Nikdy jsme to nezkoumali :D

• Citovat
  • Upravit
Zvedava1
16.7.26 17:51
@Titty píše: Více

Z odpalovaného děláme i taštičky plněné povidly, a vařené ve vodě. Paradoxně jsem měla raději ty naplněné doktorky.

• Citovat
  • Upravit
34349
16.7.26 18:28
@Zvedava1 píše: Více

Naplněné doktorky? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34349
16.7.26 18:30

Moje osobní knedlíkove trauma má dopady, kynutý borůvkový koláč se nikdy nesrazí! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34349
16.7.26 18:34
@Zvedava1 píše: Více

Takhle ohřívám knedlíky a bramborové šišky a špalíčky. Jinak vařím v 3patrovem parním hrnci, dělám kolem 25 knedlíků, tak se mi nechce čekat než se postupně uvaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16640
16.7.26 18:42

@adresa Ja jsem jeste kynute nedelala, radit se neodvazim. Ale koukla jsem na ten recept z Kucharky pro dceru, tu mama rada. A je tam veta: Vzduch uvnitř knedlíků v mezerách mezi ovocem způsobí, že uvařené knedlíky se vám sraziˇ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25362
16.7.26 18:49

Tak tento týden jsme to pojali jaksi proletářsky nízkonákladově : bublanina z rybízu, co už skoro padá, bramboračka se žampiony, špenát-oko-opékačky, dnes zelňačka s maďarskou klobásou ;)
o víkendu jedem na 70, tak tam to tipuju na řízky a grilovačku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí