Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Eliška My předloni zasadili 4 stromky u nás a další 3 jsou u mámy. Můj táta jedl angrešt na kila když to zrálo, tak jsem toho sázeli hodně aby jsme občas taky něco urvali… no, táta už není a až teď když všechno dozrává, tak přicházíme na to jak moc toho zvládal sníst.
Tal hledám inspiraci co s tím, nikdy předtím jsme totiž přebytky ještě neměli tak chci vyzkoušet něco nového.
@aiwwa píše: Více
Ne, kynuté.
Tvarohové dělám máme knedlíčky bez náplně, s ovocným prelivem a sypané, ty jsou v pohodě
@Titty píše: Více
Tak ty jsem nikdy nedělala, jen kynuté a nebo párkrát bramborové, ale rodina ráda klasiku, nadychanejsi. Mohla bych to zkusit.
Mně je to jedno, léta jsem je nejedla vůbec, teď výjimečně jeden, jako zákusek ke kafi
oběd to pro mě není.
@Eliška píše: Více
Propichuju sotva opouští vodu, ale i tak
dáš recept? Že bych zkusila. Mám tyhle dva:
Tyhle jsou nejchutnější
A pak bez tuku: 400 g mouky, 200 ml mléka, 1 vejce, 3 lžíce cukru, 21 g droždí, sůl.
Mouku do kynutých knedlíku dávám vždycky polohrubou.
Asi už je budu celoživotně vařit v páře. Výrobce parních hrnců mě bude mít rád.
Jen nechápu proč neplněné kynuté se mi ve vodě nesrazi, ty v páře naopak nevařím skoro nikdy
@adresa píše: Více
Dekam podle Kucharky pro dceru https://www.kucharkaprodceru.cz/…ne-knedliky/
Je fakt, ze plnene kynute uz jsem nedelala dlouho, vetsinou delam neplnene se zahourem.
@Eliška píše: Více
Dík, tak ty už mám taky za sebou, se stejným výsledkem, v páře dobrý, z vody se zdrcly. Zajímavé je, že jim to tak dvě minuty trvá. Vyndam děrovanou naběračkou a druhou rukou propichuju, dobrý, dám na pekáč, furt dobrý, a pak puf a je po parádě ![]()
Florentýna hezky rozebírá proč se tak může stát, ale nikomu se to nestane, jen mně
no nic, parní hrnec je moje spása
A máš zhruba stejnou teplotu ovoce a těsta? Jestli dáš moc studené ovoce, tak to může být tím, to kynuté těsto nemá rádo.
To bude nějaká kombinace teplotního šoku. Co trochu nahřát ten pekáč do kterýho je vyndavas?
Chystam se v sobotu koupit merunky a pujdu na ne, napisu, jak jsem dopadla ![]()
Ja kdyz vyndavam knedliky, mam tam instalovany nektery dite, ktery je hned zbesile proboda ![]()
@aiwwa hele s tím pekáčem bych to mohla zkusit
Ovoce jsem měla už i mražené i čerstvé, v pokojové teplotě, stejný výsledek
Ale mírne nahrát pekáč zkusím. Nebo teda nejdřív talířek, protože do vody dám jeden dva, ostatní pro jistotu do páry ![]()