Co dnes vaříte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21932
16.7.26 10:02

Dnes pecu kukuricny kure s zampiony, bude s ryzi.
Koupila jsem boruvky, takze kynute kolace s drobenkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21707
16.7.26 11:04
@Eemii píše: Více

Já to taky párkrât dělal. Prvně z hovězího, ale pak. už jen z jelení kýty. Jelen je rychlejc, jemnêjší maso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17947
16.7.26 11:10

Léto jak má být 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43290
16.7.26 11:17
@Eemii píše: Více
:mrgreen: :mrgreen: tak to nechtěj vidět, jak vypadá kuchyň po vaření mého drahého :jazyk: když jde něco restovat nebo smažit, tak vyhrnuju žaluzie, i ty zvládne zaliskat 8o a já radši umyju sklo než žaluzie :oops:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34419
16.7.26 12:44
@Titty píše: Více

Jasné. Já je probíram když trham stopky, ale cerviky by to nemuselo odhalit, jejich vstupy jsou někdy skoro neviditelné, to máš pravdu že se odhalí až když se „otevrou“.
My už domácí třešně nemáme, takže kupuju a ty jsou bez červů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34419
16.7.26 12:50
@azaleila píše: Více

Když vidím ty knedlíky, mám dotaz a i k ostatním.
Prosím vás, jak přesně je vaříte, aby se nesrazily? Já musím jedině v páře, to je celkem na jistotu, ale nejsou pak hezky kulaté, jsou trošku placate. Na chuti jim to neubírá, vzhled holt neřešíme, ale i tak by mě zajímalo, jak to děláte. Jak je dam do vody, srazí se mi ihned po vyndání. Samozřejmě je okamžitě, ale fakt okamžitě, propichuji.
Zkusila jsem kdeco. Pod pokličkou i bez. Otočit v půlce vaření, neotocit. Vodu osolit i bez soli. Ovoce mražené i čerstvé.
Jednou, už nevím kde, jsem četla úvahu, že je to příliš tvrdou vodou, to my tedy máme. Takže příště zničil jeden uvařit ve vodě s jedlou sodou.
Přitom ale běžné přílohové kynuté knedle mám excelentní, voda nevoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118247
16.7.26 13:43
@adresa píše: Více

Tvarohové? Tyjo, nikdy se mi nesrazily. Nedávám jich moc najednou, jen tolik aby po uvaření byly jen v jedné vrstvě. Vodu solím. Vůbec neotáčím. Hodím do vroucí, přes hrnec vařečku, poklici a prudký var 8 minut. Rychle vyndat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12057
16.7.26 13:46

@adresa já dělám z odpalovaného těsta a vařím ve vodě, vzhled je jak kdy, někdy se rozplácnou nebo potrhají, někdy jsou krásné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18532
16.7.26 13:59
@Gracetheworld píše: Více

ujmu se ho! kde bydlis? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18532
16.7.26 14:03

@adresa kynute ani tvarohove se mi nesrazeji, pokud je propicham :nevim: Na zacatku prudky var, ten stahnu na mirny, aby se jen prevalovaly. Kynute otacim, tvarohove ne. Kynute mivam taky trosku placate.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18532
16.7.26 14:05

Dnes deti prirodni kureci platek s bramborem, ja kralici polevku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5789
16.7.26 15:28
@Eliška píše: Více

Zas tolik ho ještě nemám. Dej tomu pár let než všechny naše keříky trochu vyrostou a pak bude i na rozdávání :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
16.7.26 15:33

Dnes krémová zeleninová polévka a salát z čočky beluga s opečeným toustem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
16.7.26 15:37

A jestli se můžu zapojit do diskuse o srážení knedlíků, osvědčilo se mi vyndat je z vody o chvíli dřív, to sražení je znakem toho, že už je kynutý knedlík převařený :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18532
16.7.26 15:38
@Gracetheworld píše: Více
:,( :lol:

Miluju angrest. Mela jsem stromek na zahrade, ale odstehovali jsme se do bytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí