Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Zitra gulas z veproveho plecka s vrtulema. Ve stredu bude smetanova omacka s kurecim a zampikama, ryze.
@Eliška píše: Více
Nastavuju parní hrnec na 20 minut.
U vaření ve vodě podobně jako ty, mám psáno 5-7 minut, vařím tak 7-8, déle ne, těsto je docela tenké, to není jako vařit šišky knedlíků
@Havlova píše: Více
nojo no, panáček pařáček, všechno se to naparuje ![]()
Na dnešek je navařeno ze včerejška, bude se ohřívat. Ale narazil jsem na zajímavý recept: https://www.facebook.com/…622278722545 ![]()
Jihočeská kulajda se ztracenými vejci, rizoto, tvarohové knedlíčky (neplněné) s borůvkovým žahourem, sypané perníkem.
Zítra jídlo na výletě, ve čtvrtek hovězí vývar s drožďovými knedlíčky, pečené kuře ála kachna, červené zelí bramborové knedlíky.
Zní to pracně, ale vývar se vaří v mulťaku, zelí bude ze sklenice, knedlíky jsou v mrazáku, vždycky si uvařím navíc, a těsto na drožďové taky tak.
U nás se dnes dojídá, co kde zbylo a odpoledne budu vařit na zítřek. Nevíte někdo, co? ![]()
U nas dnes halusky, nekdo s bryndzou, nekdo se zelim a uzenym.
Upecu kolace s tvarohem a boruvkami.
@bse.pedro to je dobrý tip. Nesnáším škrábání nových brambor, jejich šťáva mi rozežírá ruce, takže i nové loupu. Tohle vypadá hodně jednoduše, zkusím až je budu péct
@Betty MacDonald píše: Více
Mrkni do lednice, do mrazáku, do spíše, hoď výsledek do AI a ona ti něco poradí ![]()
@adresa píše: Více
Nové brambory akorát umyju, případně pokrájím na menší kousky.
Z mrazáku na mne vypadly hovězí játra a tak si je udělám na cibulce.
@Betty MacDonald píše: Více
Přesně tohle mi táhlo hlavou včera!
Na dnešek jsem vymyslela lečo, na zítřek lososa. Obojí podle toho, kdo z dětí je zrovna doma - lečo nejí dva ze tří a dnes tu zrovna ani jeden není.
Ten třetí má ráda lečo, ale nesnáší od školky ryby. Zítra jeden na celý den pryč, tak toho využijeme.
@Havlova píše: Více
To dělám když je peču, vařené loupu, nemáme tam tu slupku rádi, i když je tenoučka