Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
V Bille mají v akci máslo, dělám domácí přepuštěné v pomalém hrnci. Dělá se to samo, vařím na tom skoro všechno, a ještě dávám mamce.
@Zvedava1 píše: Více
Prepustene máslo je perfektni, delam na nem většinu jidel, hlavne teda ryby, ruzne palacinky a placicky, základ na polevku.
@Dn0712 píše: Více
Chystám se i na vídeňské řízky smažené na másle ![]()
Smažený sýr s brkaší, okurkový salát, káva, cigarety, meruňky… ![]()
Dnes budu dělat nějakou Indii… mám na to chuť už dlouho, drahý se nacpe domácí klobásou od bývalé kolegyně, když nesnáší curry.
A na zítřejší oběd si mrskne nějakou flákotu na pánev, jak ho znám ![]()
Caesar salt s lososem a vejci. Mnam. Akorat nekdo uzral krutony… je to takova crcacka, aspon mesic nebude.
V pondelí polévka z bílého chřestu, taboulleh, žluté cuketky zapečené s ajvarem a fetou, restovaná kuřecí prsa, cottage s ředkvičkami a salát - ledový plus hlavkový plus ředkvičky.
Upekla jsem kynutý borůvkový koláč a koláč z těsta na bábovku z báječného koňaku s kokosem, rybízem a drobenkou, zmizely rychlosti blesku, tak dnes jsem upekla na zítra a další dny k snídani pečený tvaroh.
Základní těsto podle Aktinu, přidala jsem kokos, mák, navrch borůvky a drobenka z ovesných vloček, přepusteneho másla, skořice a xylitolu
@KalamityJohn k diskuzi vedle - Ebeny mám ráda a taky se mi líbí fejetony Marka Ebena, Myšlenky za volantem. Mám ráda jeho inteligentní humor.
Před pár lety bylo velké vedro. a sucho a mně se povedlo natočit video, jak na terase pije myška, rejsek, vodu z kočičí misky. Dala jsem si to na Facebook, hodilo se to v ty dny, a FB mi k tomu vybral tuhle písničku ![]()
A tematicky - naložila jsem dve kila kuřecích paliček na pátek na gril. Na netu jsem potkala recept na nekynuty cesnekovy chleb, ale moc mu nevěřím. Tak možná zkusím trhaný chleba.
My budeme mít dnes k večeři pečená kuřecí stehna s rýží a máme i desert rybízový koláč.