Co je s tím stromkem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14541
26.4.17 03:20

Není to spíš takový jako „vosk“? Taky jsme to na listech měli, ale i na těch zdravých nových zelených.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
26.4.17 19:07

No je to spis takova bila hrudkovita hmota…a na stopce kousek od toho takova mala zaschla tmava cast…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
10.5.17 23:11

Nas fikus přežil stěhování, vždy byl uprostřed pokoje, takže světla málo, po stěhování o kousek více, nějak nerostl, občas opadl nějaký list, když byl fakt vyschlý, ale držel se. Ovšem mě blbku napadlo, skoro před dvěma roky v létě, že ho zaletním na terasu - úplně jsem to viděla, hotová romantika tam s fikusem. Nastudovala jsem to na netu, že pomalu, ne na prime slunko, ale nejdřív ve stínu. Asi jsem to studovala obecně pro domácí kytky, už nevím. Každopádně fikus dostal šok, po dvou dnech mu začali žloutnout listy a shazovat je. Pochopila jsem, šoupla ho do budoucího det. pokoje, kde bylo věčné přítmí a po roce a skoro třičtvrtě vytáhla, cca před měsícem a stále žije :) V tom pokoji téměř totálně opadal po tom šoku a zkusím ho teď vyhnat hnojivem. Tak jestli to taky neměl z toho většího světla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2059
10.5.17 23:17

Podle mě to jsou červci (Pseudococcidae)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2059
10.5.17 23:19
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat