Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Anonymní píše: Více
Proč trapas? Prodávají za symbolickou cenu kterou neuvedou. Ty cenu navrhneš a budˇs tím budou souhlasit, nebo ne ![]()
To je nějaký vtip? ![]()
To mi přijde, že jsi spadla na hlavu, za lyže 300 Kč a za kočárek starý dva roky s PC 12 tis. nabídnout 500 Kč. ![]()
Já teda na inzeráty typu cena dohodou, cenu nabídněte zásadně nereaguji. Trapas to určitě není, ale za mě jsou tebou nabízené ceny dost směšné
Cena 50 kc je pro me k nicemu, to uz nechci radeji nic. Ja většinu věci po dceři dávám kamarádce zadarmo. Výjimečně za nejake sportovní věci jako kolo, brusle si nechám zaplatit. Nebo za zimní oblečení taky. Například ty zimní kalhoty z decathlonu, v našem případě by byly nošené 1-2 zimy, oblečené párkrát za zimu, protože sníh je málokdy a na hory jezdíme výjimečně.. Takže pokud by původní cena byla 1000 kc, rekla bych si 200.
Za mě je to teda trapas velkej. Doufám, žes ty ceny nabízela někomu neznámému na netu, protože pokud je to někdo, koho znáš, chodila bych kanálama, jak bych se cítila trapně.
Pro každého je symbolická cena něco jiného, pro někoho 100, pro někoho 1000. Ceny, které uvádíš, jsou pro mě symbolické. A pokud má prodávající jinou představu, má jí uvést sám.
Jako když někdo napíše, že prodává za symbolickou cenu a neuvede vůbec svoji představu, tak mi nepřijdou ty tvoje ceny trapné. A jako co si budeme povídat, ono prodat teď něco použité je dost náročné. Hlavně to oblečení pro malé děti.
Třeba ten kočárek, lyže nebo zimní bunda mi přijdou teda dost za symbolickou cenu vzhledem ke stáří a PC
ono záleží na každém, za kolik danou věc chtějí prodat, ale třeba u toho kočárku nabídnout 500,– to je za mě fakt málo
Jestli to někdo za tu cenu prodává, chci odkazy!
Klidně to koupím sama, i když lyžovat neumím a kočár už máme.
Samozřejmě sis ostudu neuřízla, nemají chtít symbolickou cenu, takoví lidé jen čekají, až někdo přihodí vyšší nabídku.
Jinak já bych dala:
1.) záleží jaké kvality, i oni mají vrstvy, klidně 1000,–
2.) 6000,– pokud je “jako nový”
3.) záleží, jestli jsou tam sběratelské 500,– jinak souhlas
4.) jestli jsou nové, nenošené, 500,–
5.) 50 kusů je hodně, to je skoro komplet výbava 0-3 mesice, dala bych i 700,–
6.) záleží jak vypadá, jak je zateplená atd. 200,–
Nicméně měli jsme doma funkční zánovní mrazák, bez známek opotřebení, máma ho kdysi prodala za symbolickou cenu 2 čokolád. Moje milovaný křeččí mláďátka každé po jedné čokoládě.
Plesové šaty - 2 čokolády. Máma měla cukrovku…
takže pokud někdo ví, kolik za něco chce, má to říct.
Za kočárek přihoď tak nulu navíc pokud je v pěkném stavu, lyže záleží kolik stály a jak vypadají. Jinak za ně v pohodě.
@MiaBea píše: Více
No jsou symbolicke
hele nechci za to moc, spíš symbolická cena
Já nemám problém kupovat holinky pc 500 za 250,ale když mi kamarádka řekne, hele máme doma troje, dám ti je za symbolickou cenu, tak přinesu 50…
ale příště se na to vyprdnu už taky. Říkám, nevím, proč se tento výraz používá.
@Lil Kitkatt píše: Více
No zaleti, se koukni kolik mesicu se lide snazi prodat ty stovky az tisice kocarku po 2 letech treba za polovicni cenu
to je proste neprodejny. 500(max 1-2tisice) je realna cena, pokud chces prodat v dohledne dobe. Symbolicka cena jsou tak ty 200,–.
@Lil Kitkatt píše: Více
No a máš nějaký výpočet pro výraz Symbolická cena
je to tedy polovina původní ceny nebo 80 procent z obvykle bazarové ceny?
proto diskuze. Nemáme Vánoční stromek, ozdobili jsme si symbolicky větvičku. Dnes je v ZOO symbolické vstupné 1Kc. Dárky si dáváme jen symbolické… jsem v tom ztracena ![]()
@JancaS84 píše: VíceŽe je 5000 symbolická cena? Paní ho tedy získá za 7000 a já platila symboliku
Ahoj, asi jsem způsobila trapas
posilam níže pár příkladů, jedná se o udržované věci, průměrná cena, nouzi netrpejici původní majitele, kteří dávají věc jen za symbolickou cenu. Kolik si myslíte, že je třeba symbolicky zaplatit za tyto věci? Do závorky dávám svůj trapný tip 
Já mám z toho tik, protože symbolická je pro mě prostě tak maximálně 100
proč se to používá a člověk si neurči cenu