Co je to za práci? To myslí vážně? Asistentka vedoucího

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3211
15.7.11 19:38
Jura007 píše: …byste se děvčata divily, co se v Brně těchto dnů děje. Ale cítím tu jakýsi neklid v řadách podnikatelů… :lol: :lol: :lol:

Povídej přeháněj já jsem děsná drbna :lol: :lol: a u nás v práci se drby blbě scháněj :lol: :lol:
Juro ty jsi vlastně taky z brna vid? :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
15.7.11 19:42

Ne, teď bydlím tři roky v Brně. Jinak teda vidlák jak poleno… od Kyjova.
No ale když si projedeš třeba stránky brněnské pobočky Graftonu nebo Manpoweru, tak získáš představu o tom, na jaké pozice se firmám nedaří sehnat specializované lidi. No a moji známí, co mají praxi tak 10-20 let na určité pozici, tak si najednou můžou vybírat - a za plat i vyšší, než tam má vedoucí výroby… Ale co si budem nalhávat, po zkušebce jim to zkrouhnou na obvyklý standard… :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
15.7.11 19:49

Co je to sakra ten Grafton? Ten má vždy nejvíc nabídek práce :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
15.7.11 20:33

No já jsem se účastnil několika výběrových řízení přes Grafton - a jak nějaká firma shání lidi přes ně, tak ve výsledku její management asi nebude košer… :think: Nejlepší pozice seženeš napřímo, no a úplně nejlíp přes známého… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
15.7.11 20:36

A mimochodem, už pár let používají české HR agentury trik ve formě „stínových“ inzerátů… to je fingovaný inzerát, který ve skutečnosti nikdo nezadal, vymyslela ho sama agentura. A pokud na takový inzerát odpovíš, tak ti sdělí, že už je bohužel obsazeno. Nechají tě chvilku podusit ve vlastní šťávě a pak ti jako spásné řešení nabídnou něco blízkého, co třeba už nějaký čas nemůžou obsadit.
Obrana je proti tomu jediná - vyhlížet na trhu práce inzerát firmy, o které toho víš docela dost a chceš tam pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
15.7.11 21:14

Juro díky za informace :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3211
15.7.11 21:21

Juro: Díky takové informace se vždy hoděj :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
15.7.11 21:46
Jura007 píše:
A mimochodem, už pár let používají české HR agentury trik ve formě „stínových“ inzerátů… to je fingovaný inzerát, který ve skutečnosti nikdo nezadal, vymyslela ho sama agentura. A pokud na takový inzerát odpovíš, tak ti sdělí, že už je bohužel obsazeno. Nechají tě chvilku podusit ve vlastní šťávě a pak ti jako spásné řešení nabídnou něco blízkého, co třeba už nějaký čas nemůžou obsadit.
Obrana je proti tomu jediná - vyhlížet na trhu práce inzerát firmy, o které toho víš docela dost a chceš tam pracovat.

Teeda, to jsou fígle. Já, když hledala svého času práci, oslovila jsem za měsíc cca 20 firem, takže by mě nějakým odmítnutím moc nevydusili. No a přítel teď sháněl ajťáka a přihlásilo se mu 30 lidí na jedno místo. Z toho mi statisticky vychází, že abych uspěla, tak dneska musím odpovědět minimálně na 30 inzerátů :roll: A když polovina z nich budou fingované… :think: a v druhý polovině budou chtít i ony služby jako pan právník :mrgreen:
No na druhou stranu oceňuju, že to ten úchyl napsal už do inzerátu. Si představte, že nastoupíte do práce a TOTO by vás tam sexuálně obtěžovalo. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3412
15.7.11 22:07

Já tedy pracovala v jedné místní výrobní firmě mající kolem 700 zaměstnanců a co tady probíhalo za orgie … prostě každý s každým :oops:
Každopádně dostat se sem je nadlidský úkon,prostě buď ooobr náhoda nebo známosti a falešné inzeráty firma taky vede.Ono je to snad v jakýchsi podmínkách,že když firma shání nového zaměstnance,tak by měla dat první echo na UP,jenže to pak do firmy chodí sama pochybná existence a za měsíc se jede na novo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
16.7.11 00:52

Anebo to (aspoň v Brně) funguje ještě jinak: pan majitel nebo pan jednatel potřebuje zjistit, jak dostupná je náhrada na trhu práce za toho kterého pracovníka. Takže se vám v té firmě může stát, že klidně i osmkrát do roka podá inzerát, že shání pracovníka na tu a tu pozici… no a vy pak v inzerátu čtete popis pozice, kterou u něho aktuálně zastáváte. Mimo jiné to lidi i odrazuje od toho, aby žádali o zvýšení platu… Jeho nikdo nemůže donutit, aby s některým z uchazečů uzavřel smlouvu. Klidně může vypoklonkovat všechny. No a vy pak žijete v nejistotě, kdy skutečně vezme místo vás někoho jiného… :nevim:
Tohle pozoruju u dvou skupin firem: první jsou nadnárodní firmy s centrálou v USA a druhé jsou ryze české firmy, většinou bez poboček nebo jen s lokálními kancelářemi, kde majitel absolvoval tak základní školu, ale ve svém oboru podnikání má pověst extrémního dravce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13903
16.7.11 22:40
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
16.7.11 22:55

:lol: :lol: :lol: to je maso

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3211
16.7.11 23:42
mooch píše:
a je mu 35
http://badoo.com/0158399653/

Koukám pátrací četa to jsem nevykoumala :palec: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
16.7.11 23:52
mooch píše:
a je mu 35

Hustý!!! Ten na té fotce je ten vedoucí? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
17.7.11 00:38
MUFICE píše:
mooch píše:
a je mu 35
Hustý!!! Ten na té fotce je ten vedoucí? :-)

Jo, to je on :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat