Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj
Muzete mi poradit co je toto za vyrazku? Obcas svedi, v tom cervenem se to loupe. Dekuji
Tak s něčím takovým bych klidně mazala na pohotovost, nebo zítra k doktorce. Vypadá to na flek při borelioze. Neštíplo ho (ji) něco?
Malá měla něco podbného na nožičce a to nám vysvětlily, že byl jakože zánětlivý flíček. Dostali jsme nějakou mastičku a bylo to pryč.
@Aries6 borelioza ale nema flek vystouply, nebo ano?
Ona to cervene ma jakoby s pupinkama, puchyrkama a svedi ji to, ma to vystouple.
Kozar je u nas nejblize v utery, mno tak patram co by to asi mohlo byt.
@pipiinka Nevím, neřeknu, dcerka měla při borelioze hodně specifický flek.
Ale starší měla ten zánětlivý flíček, ten jako vystouplý byl. Ale loupat se to začalo až po mazání. Když ne dneska, tak zítra 100% doktora.
@Aries6 myslela jsem, jestli to neni nejaky typ ekzemu, proto pujdeme ke kozari. ![]()
@pipiinka Nene, asi jsem to blbě napsala. Boreliozu měla mladší.
Starší se prostě udělal takový podobný flíček, jako vaší, ale menší. A diagnostikovali jako nějaký lokální zánět v kůži. Asi dobře, prootže to po mastičce zmizelo. Byly jsme na pohotovosti.
@pipiinka píše:
@Aries6 myslela jsem, jestli to neni nejaky typ ekzemu, proto pujdeme ke kozari.
Já bych prvně k dětské. Taky jsem si hodněkrát říkala, že budeme muset kodborníkovi a poradila si i ona a dobře ![]()
Mně to přijde jako plíseň, to jsem na sobě mazala Imazolem. Ale určitě bych to viděla na lékaře.
Ahoj, podobně vypadá i plíseň - zkusila bych Canesten a šla s tím na kožní.