Co k pití místo UM

3993
28.6.14 09:36

Co k pití místo UM

Zdravím :) chci se zeptat, co dáváte dětičkám k pití. Ukončila jsem po 15ti měsících kojení a malá UM nechce. Tak nevím, zkusit dělat kakao z plnotučného mléka, nebo jak to kojení nahradit? Je fakt, že jsem kojila už jen ráno a večer, ale přijde mi, že jí jakoby něco chybí :lol: Je opravdu pokračovací mléko tak důležité, nebo prostě stačí jen dostatek mléčných výrobků v jídelníčku? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13119
28.6.14 09:42

Ne, pokračovací mléko není důležité, kor už v tomhle věku. Dávej normální mléčné výrobky, příp. mléko/kakao

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
28.6.14 09:44

Já dám na snídani kefírové mléko jahodové. Přijde mi to lepší než kakao.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3993

@ynax No taky si říkám, že ty propagační akce výrobců pokračovacích mlék co tvrdí, že minimálně do dvou let je to důležité, budou spíše o jejich zisku, než o zdraví našich prďolat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485

Syn mi také přestal pít UM kolem 15-18měsíců. Normální mléko ani kakao nevypije, ochutná a řekne fuj, to nechci. Dáváme k večeři každý večer mléčnou kaši a to i doposud a to mu je už skoro 28 měsíců. No a pak sýry, jogurty, smetánky, tvaroh a dle dr. to stačí. Nebo když mu dám mléko a v tom rozmačkané rozmočené piškoty, tak to taky sní po lžičkách. Jen samotné prostě nee :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
28.6.14 09:51

Já dávala UM mléko do 18 měsíců (kluk byl na něm ale od narození) a pak jsme přešli normálně na plnotučné kravské. Pil ho dvou 2 let, pak už nechtěl… v tomto věku bych se na nějaké UM už vyprdla, nabídla bych normálně kravské a pokud to odmítne, tak odmítne. Dávala bych sýry, jogurty, zakysané výrobky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
28.6.14 10:05

Mléko je v různých formách nacpáno ve všem možném (pečivo, cukrovinky…). Přidávat ho ještě na pití je přinejmenším zbytečné. Kousek sýra a semtam jogurt bohatě stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3993
28.6.14 12:59

@CokeLady Tak myslela jsem si, že to k rituálu patří, ale zírala jsem 8o maličké se stačí pomazlit s maminou a jde se spát 8o žádné prso nepotřebuje :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
28.6.14 13:01
@Bekyn píše:
Zdravím :) chci se zeptat, co dáváte dětičkám k pití. Ukončila jsem po 15ti měsících kojení a malá UM nechce. Tak nevím, zkusit dělat kakao z plnotučného mléka, nebo jak to kojení nahradit? Je fakt, že jsem kojila už jen ráno a večer, ale přijde mi, že jí jakoby něco chybí :lol: Je opravdu pokračovací mléko tak důležité, nebo prostě stačí jen dostatek mléčných výrobků v jídelníčku? :think:

ve chvíli kdy dítě přestalo pít UM jsem zařadila běžné plnotučné (to mu chutná) dále má samozřejmě jogurty, tvaroh, kefírové mléko, podmáslí, tvrdý sýr, žervé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
29.6.14 11:58

@Bekyn Já teda dávám UM k snídani a večer před spaním (to teda hodně šizené, protože před tím má kaši), protože malému chutná. Kdyby ho nechtěl, dávala bych normálně jen jogurty/kefír. Nevím, co si představuješ pod pojmeme kakao. Pokud granko, tak to bych nedala ani omylem (je to přeslazený sajrajt), kakao z kakaového prášku bych zase nedávala kvůli obsahu theobrominu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí