Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky maminky, jdu si k vam pro radu… ![]()
Jelikoz se pomalicku blizi Vanoce, ja vim mozna malinko predbiham, ale snazim se neco najit pro meho syna. Jelikoz ted ma 17 mesicu, ale v prosinci bude mit 20 mesicu, skoro 21 mes.Je narozen 30.3.2011 .Ale to je vedlejsi.
Jelikoz nemam inspiraci, zajimalo by me co jste vy poridili svym detem??Nejaky napady?
Mam mensi predstavivost ze by to mohlo byt neco pro rozvoj, neco plysoveho, nebo hraciho…Kloudne sama nevim.. ![]()
Dekuji za rady.
Můžete zkusit už Duplo…
Já ho všem radím, u nás je to hodně využitá hračka a tím, že jsme postupně začali nakupovat takhle brzo, tak teď už toho je na hraní a stavění plná bedna ![]()
@Pipet My kosky nejaky mame doma z kterych jde dum postavit, vlacky, tam jsou…
Ale ja spise si predstvuji neco hraciho, naucnyho …Bo neco takovyho, sama kloudne nevim.
Jeden darek mam vybrany a to chceme koupit krtecka plysacka..Videla jsem pekny na netu.
U nás je oblíbený mluvící pejsek od fisher price, malý se po něm snaží opakovat ![]()
@dari74 Dekuji za tip to uz mame prave doma kdyz bylo malymu 6 mesicu
Taky si s nim rad hraje ale jeste kloudne neopakuje, zatim mame 17 mes.
Záleží, jaké má sklony, co má rád (jestli je spíš pasivní prohlížeč či stavitel, nebo aktivní drak). Náš malý byl loni o Vánocích jen o něco mladší a jeho bratranec ve věku, co bude teď tvému prckovi, tak vzpomenu na nejlépe přijaté dary. A podotýkám, že toho dostali mraky, což bylo spíš kontraproduktivní, pak už jen trhali obaly a nezajímalo je, co je uvnitř (letos budu žádat příbuzné a taky sebe o omezení počtu darů
).
Takže hodně se líbilo a stále je u dětí v kurzu: odrážedlo Enduro (v zimě po bytě, pak venku, hodně užil), houpací dřevěný sob, velká plastová kuchyňka (ano, i pro kluky
), plastový nákupní košík s různýma potravinama, dětské deštníky, dřevěné koleje s vláčkem z Ikea.
@Samamama píše:
Záleží, jaké má sklony, co má rád (jestli je spíš pasivní prohlížeč či stavitel, nebo aktivní drak). Náš malý byl loni o Vánocích jen o něco mladší a jeho bratranec ve věku, co bude teď tvému prckovi, tak vzpomenu na nejlépe přijaté dary. A podotýkám, že toho dostali mraky, což bylo spíš kontraproduktivní, pak už jen trhali obaly a nezajímalo je, co je uvnitř (letos budu žádat příbuzné a taky sebe o omezení počtu darů).Takže hodně se líbilo a stále je u dětí v kurzu: odrážedlo Enduro (v zimě po bytě, pak venku, hodně užil), houpací dřevěný sob, velká plastová kuchyňka (ano, i pro kluky
), plastový nákupní košík s různýma potravinama, dětské deštníky, dřevěné koleje s vláčkem z Ikea.
To co jsi napsala zni skvele, kosik jse uz s nakupem videla, houpaciho drevenyho soba jsem nikde nevidela jeste
…Mas nejaky odkazkde to najit, neco pro ispiraci???
![]()
@Pipet souhlasím, normální kostky se s duplem nedají nijak srovnat. u nás jede lego každý den, je to super, nezničičtelný a bude je to bavit ještě xy let, není to nárazovka, co by pak ležela odhozená v koutě. u nás ještě krom lega vede traktor od brudra ( náš malej je stejně starej jako tvůj) a pak ještě miluje, ale jen jestli máte zahradu) takový to dětský náčiní ( hrábě, lopata, kolečko atd).
@aničkakytička píše:
@Pipet souhlasím, normální kostky se s duplem nedají nijak srovnat. u nás jede lego každý den, je to super, nezničičtelný a bude je to bavit ještě xy let, není to nárazovka, co by pak ležela odhozená v koutě. u nás ještě krom lega vede traktor od brudra ( náš malej je stejně starej jako tvůj) a pak ještě miluje, ale jen jestli máte zahradu) takový to dětský náčiní ( hrábě, lopata, kolečko atd).
Zahradku mame ..Ale jak jsem psala zaim mu je 17 mesicu. A mela bych neco v planu hraciho ale nevim co, pejska hraciho mame, napadlo me koupit, vysavac hrajici…
Nebo nejakyho i manaska nasla jsem panenku pro chlapecky, je to panacek plysovy.
Nevim co by, presne, ale dkuji za nazory, ale duplo zatim asi nee-ee kostky mame vsudy, a uklizet to to je umeni
,kam se hnu jsou kostky ![]()
@Jaja87 Toho soba máme přesně tohoto, co někdo prodává na mimibazaru, ale kde je koupený, netuším, dostali jsme ho od švagrové (mají ho doma taky, tak předpokládám, že v nějakém běžně dostupném hračkářství).
@Jaja87 říkám, že náš malý je stejně starý. jinak teda u nás ještě hodně vedl takový hrací jakoby volant, s řadící pákou, funkcema, blinkrama, hraje to spoustu melodií..ale z naší zkušenosti, hrací hračky brzo omrzí. a plyšové hračky jsou lapače prachu ![]()
@aničkakytička Jo to nas se mazli s plysaka, a rad si pousti nejaky ty hraci hracky.Je promin nejak jsem to preccetla rychle, nevsimla jsem si..
To mame stejne deti strare
Jo, a když čtu příspěvek od @aničkakytička, tak musím připsat velmi oblíbená dětská uklízecí sada- smeták, mopík, smetáček a lopatka (vše z Globusu asi za 200,–), páč děti rádi dělají to, co rodiče, jakmile začnu zametat, vždycky si běží pro to své a „pomáhá“ (teda mopík už svěřuju jen při vytírání na chodbě před bytem, protože na to nemám nervy- baví ho jen namáčet, ždímat ne
).