Co by bylo, kdybych neměla syna

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13119
3.7.15 19:47
@Anonymní píše:
Moc jste mi pomohly, že vím, že v tom nejsem sama. Je to někdy vážně hrozné, když si úplně říkám, že teď bych nejradši šla tam a udělala tamto a ono, ale ono to prostě nejde…zakladatelka

a proč by to nešlo? Nech dítko občas hlídat mamku nebo tchýni a vyražte do kina, divadla, zatancovat si, na festival… Dvouleté dítě už není tak malé, aby víkend nevydrželo bez rodičů, takže bych ho nechala i na víkend a vyrazila kamkoliv. Btw. tyhle myšlenky jsou normální v jakémkoliv věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27665
3.7.15 19:52

@JayLee tak to ti hlídání závidím :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10248
3.7.15 19:54

Ja hlavne nevidim duvod k tomu, si takoveto myslenky vycitat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
3.7.15 19:54

Jojo, mě je 31, syna jsme adoptovali (takže opravdu vytoužený dítě), ale straaašně mi chybí to, co bylo před tím. Zrovna ted odcházeli sousedi (i světšíma dětma, náš jde akorát spát) ven posedět. A já jdu krmit a koupat :) Taky mám bezva hlídací mamku. Ale jsem radši, když si o hlídání řekne sama, což bývá poměrně často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
3.7.15 19:55

Já tak nějak tuším, co by bylo, kdyby…

Nějakou dobu bysme žily ten bezstarostný život, užívaly si klid a svobou a pak bysme stejně zatoužily po tom, co máme teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.7.15 19:57

Taky mám občas takový stavy jen s tím rozdílem že já teprve mimi čekám. Je mi 23 těhotenství je plánované vždycky sem chtěla být mladá máma. Já mám třeba i obavy co budu s novorozencem v takovým vedru dělat že se o něj budu bát…Pořád přemýšlím co s ním podnikat i až bude větší aby mi z toho pak nehráblo a hlavně že už nikdy nebudu sama už to nebude takové jako že ted mám volno můžu si celý den dělat co chci jít kam chci. Zatím pořád slyším jak rodiče budou hlídat až to půjde tak se nechám překvapit :) Anonym A.

• Citovat
  • Upravit
1281
3.7.15 19:57

Ale oni mu nebudou dva napořád, že jo. Zakalit se dá jít i ve třiceti, nebo v osmadvaceti, a to už nebude tak malý. Myslím, že to vidíš moc fatalisticky, děti rostou, a vezmi si, že někdo, kdo má dítě v 35, ho má doma až to maturity - 54ech. A to už tolik energie nemají, ale tobě vypadne z tomu v 38-39, a to máš ještě spoustu energie a sil si leccos v životě užít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
3.7.15 19:59

@JayLee Mě bude 31 a mám také dvě děti 6 let a 1,5 roku. Já si naopak zase říkám, že jsem mohla mít děti dříve, abych byla pro ně co nejdéle ta pěkná a mladá maminka.

Jinak zakladatelko myslím, že když má dítko špatný den a je na pár facek v té lepší variantě, tak na tu tvou myšlenku myslí snad každá máma. Co kdyby… :)
Mě se naopak líbí každá další etapa života, a těším se až s dětmi budu psát první úkoly, až mě v 15 letech pošlou do…zkrátka k životu to patří. Žij ho podle toho co je teď, ne, podle toho, kdyby, coby…i když budeš na té nej párty, jednou jsi máma, a jako každá máma, budeš na syna myslet všude. To je náš osud, obětavost k tomu druhému. Chlapy to tak neřeší, proto píši tu obět..nás maminek. Spíš buď pyšná, že jsi máma a to hezké tě ještě čeká. Další etapa života… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27665
3.7.15 20:00

@JayLee jedny rodiče máme blízko, ale hlídají jen když jdu k doktoru jinak ne :think: no a chůvu by manžel nepřežil i když už jsem to navrhovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
3.7.15 20:01

Prvniho jsem mela ve 27 a planovane a taky me to napadalo. Ted uz ne, sice si nekdy reknu, ze je na prd, ze ted zrovna nemuzem tam a tam, protoze deti to a to, ale uz jsem si asi zvykla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27665
3.7.15 20:18

@JayLee tak oni malýho milujou to ano, ale vidí babička to vidí tak, že když jí nikdo nehlídal a nikam nechodila tak proč bych měla já :( a malej je ještě malej, aby tam spal :nevim:
manžel by žádný chůvě nevěřil :lol: to je marný :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
3.7.15 20:50

No to vis ze jo. A to je mi 32.
Nekdy ve snu zapomenu i manzela :mrgreen:
Bohuzel nemame absolutne zadne hlidani, zijeme v zahranici a babicky proste nejsou. Tak jednou za pul roku nam pohlidaji znami, ale clovek je nechce otravovat, ze? Takze fakt vic ne no :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14105
3.7.15 21:00

Znám taky a to čekám plánované třetí. :-) Přijde mi to tak nějak normální, přecijen ten bezdětný život byl delší, člověk ještě není tak zvyklý.

Hlídání nemáme. Občas si říkám, že by bylo fajn si na tu pizzu vyjít ven a ne si ji objednat domů (naštěstí teda děti to nejedí, tak neujídají), ale holt si počkáme, až odrostou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
3.7.15 21:00

Ja to resim chuvou. Babicky mame 100km, ale verim ze na vikend si budou brat radi. Na te chuve jsme se s chlapem shodli uz v tehotenstvi. Obcas potrebujem byt sami a vyrazit si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
3.7.15 21:13

Jéé, tady se píše anonymně 8o Proč? Já myslím, že je to úplně normální, že v nás vždycky zůstane ten kousek, který by se nejradši sbalil a šel, kamkoliv. Na diskotéku, do kina, divadla, na bezstarostnou procházku nebo si skočit ze skály :lol: Docela jsem v roli matky pochopila to, jak se říká: „Ona ti jen závidí tvoje mládí“ Já jsem taky mladá, je mi 26, ale už to není to pravý mládí. Já když jedu třeba večer městem z nákupu a potkám mladou holčinu, jak si to štráduje ulicí s taštičkou přes rameno, cigaretou v ruce a tím výrazem, jak se teší, co se bude ten večer dít a jak má v hlavě jen tu dnešní pařbu.. Bych jí čapla, posadila za volant a šla místo ní, hned :mrgreen:
My sice můžeme vyrazit, nebo aspoň většina z nás, ale už to nikdy nebude stejný. Už vždycky nám v hlavách zůstanou myšlenky doma u dítěte, muže, u financí, u zítřejšího obědě atd. :roll: :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex