Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj maminky, je tu nekdo kdo to nestihl do porodnice? Zajimalo by me.. kdyby takova situace nastala, co bych vlastne mela delat😀dejme tomu ze budu nekde na ceste.. porodnici mam pul hodiny cesty a prvni porod sem mela rychly, tak si rikam co kdyz to fakt nestihneme?😀dekuji za odpovedi
@vabarbora píše: Více
Tak nezbyde, než rodit po cestě, nebo doma
Nevim, co na to odpovědět jiného ![]()
@vabarbora píše: Více
Tak pokud by se jednalo o překotný porod, tak bys holt porodila někde na krajnici v autě za asistence manžela, ale neboj, ta šance moc velká není. Pokud jsi měla první porod rychlý, tak u druhého prostě jeďte hned s nastupujícími kontrakcemi, nečekej na nějak krátký interval atd. A pro jistotu si hoď do auta pár ručníků ![]()
Kdyžtak volas sanitku a holt porodíš v autě no
holt kdyz si měla porod rychlý, tak vyjed do porodnice brzo. Já měla rychle prvni dva, ale normalni, třetí byl prekotny, tam díky bohu manžel panikaril a vezl mě hned a taky mě bolely kontrakce mnohem víc od začátku, než u prvních dvou, protože sem se rychle otvirala. U prvních dvou sem jela do porodnice, kdyz sem měla pravidelně kontrakce po 5 minutách, u třetího sem jela asi po čtvrté kontrakci, které byly po 20 minutách a tak tak sem dobehla na sal
čekat jako u prvních na pravidelne kontrakce po 5 minutách, tak rodim doma
dej na pocit a jed radši dřív, než pozdě.
Zavolate záchranku a budeš rodit v autě. Po telefonu vám budou dávat instrukce co dělat..
Známá první dítě rodila několik hodin, kdy chodila po porodnici a šlo to hrozně pomalu, že tam byli i zbytečně brzo. U druhého tedy čekala na ty pravidelně kontrakce po určitých minutách. Byly nepravidelné, ale manžel šel pro jistotu přivést auto, že pojedou. Než stihla vzít věci a jít do auta, už volali sanitku, protože šla pomalu ven hlavička ![]()
Dekuju za odpovedi
tak to radsi pojedu hned co tak ctu, u prvniho mi rekli, prijedte az kdyz to bude dve hodiny po 5 minutach a nesnesitelne a prijela jsem fakt tak akorat ![]()
Budeš na seznamu s titulkem… Porodila za asistence manžela… Nestihli dojet do porodnice…
Ja ani u jednoho porodu nezazila kontrakce po 5 minutách. U prvního rovnou po 4 a praskla voda. U druhého hned pravidelne po 2, mnohem horší nez u prvního. Prekotny porod to byl, ale do porodnice jsem to stihla. Nicméně jsem hned s prvni kontrakci cítila, že není úplně čas čekat a rychle jsem manžela zaukolovala voláním sanitky.
Dítě dostane rozum a počká, než tam dojedete ne?
Přeci ho nebudeš rodit v autě, na odpočivadle nebo na krajnici za asistence toho kdo tě poveze.
![]()
Přeci nebudete volat záchranku, aby vám jeli naproti a radili vám po telefonu.
Kamarádka porodila doma překotně tuším 3 dítě. Vrátila se od výtahu a porodila. Pak přijela RZ
Moje největší starost byla aby mě tam vezl chlap a nemusela jsem volat třeba tchýni. Tu bych nevydejchala.
![]()
To je hodně výjimečná situace, zvlášť u prvorodiček. U druhého porodu byla malá venku 10 minut po příjezdu do porodnice, takže tam to bylo opravdu na knop. Ale já furt nevěřila, že už fakt rodím.
Ale je pravda, že z parkoviště už jsem fakt měla pocit, že nedojdu, nevím, co by manžel dělal, kdybych si tam sedla na zem a odmítala jít dál. Asi by vyběhl pro doktora dovnitř a já mezitím porodila do keře. ![]()
Já taky hodně řešila kde co a nakonec jsme se do porodnice ( 25 km ) sama odvezla. Auto nechala stát mimo a pak se zase odvezla s miminek domů. Bylo to super. Žádný nervy, pohoda.