Co mám dělat po RD

28
21.11.14 13:34

Co mám dělat po RD

Dobrý den, chci se zeptat, rodičovská dovolená mi končí 5/2015. Chtěla bych ještě rok být doma. Lze jej prodloužit? A jaké jsou podmínky? Na úřad práce asi nemohu, protože jsem otěhotněla krátce po skončení VOŠ a prý má být odpracovaný minimálně 1 rok v kuse, to nemám. A nebo jít na pojišťovnu a nahlásit péče o dítě do 4 nebo 7 let věku? A lze si při této možnosti přivydělat? Kdo by případně platit zdravotní a sociální? Synka bych dávala do školky jen na dopoledne. Do původního zaměstnání se vracet nechci (zdravotní sestra, 12-ctky).
Předem všem mockrát děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
21.11.14 13:47

Na ÚP samozřejmě můžeš.
Nebo ta osoba pečující o dítě…
Ale nevím, jak je to s podmínkama pro přivýdělek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
21.11.14 13:51

@Ladyrider Můžeš zůstat na rodičovské do 4 let věku dítěte, ale pokud budeš mít vyčerpaný RP v plné výši, tak už budeš doma zadarmo.
Nebo se můžeš přihlásit na ÚP, asi nedostaneš podporu (nebo minimální).
Osobně ale nechápu, proč si teda nehledáš nějakou jinou práci (zkrácený úvazek nebo s 8h pracovní dobou, když nechceš dvanáctky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
21.11.14 14:08

A kdybych si na sociálce nebo kde se to hlásí změnila RD ze 3leté na 4letou, tak mi zbývá od teďka nějakých 5 měsíců, takže by se mi tato částka rozpočítala do té 4leté? A povolí to? A co zaměstnavatel?
Hledám právě pořád něco, hledám celou mateřskou nějaký přivýdělek, bohužel bez úspěchu. Nejlépe na doma, nebo kam mohu vzít s sebou svého synka, nic jsem doposud nenašla. A po RD jedinně na dopoledne, ale to asi nic neseženu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101681
21.11.14 14:18

@Ladyrider Tak to jsou 2 rozdílné věci - rodičák si klidně prodloužit můžeš, to co ti zbývá ti rozpočítají do 4 let a nikdo to nepovoluje, to si prostě rozhodneš.
Ale nemá to nic společného se zaměstnavatelem, tam si stějně povinna den po 3. narozeninách nastoupit nebo se s ním nějak dohodout, tedy buď ti povolí neplacené volno a když nepovolí, tak se dohodnout na ukončení pracovního poměru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5358
21.11.14 18:02
@Ladyrider píše:
Dobrý den, chci se zeptat, rodičovská dovolená mi končí 5/2015. Chtěla bych ještě rok být doma. Lze jej prodloužit? A jaké jsou podmínky? Na úřad práce asi nemohu, protože jsem otěhotněla krátce po skončení VOŠ a prý má být odpracovaný minimálně 1 rok v kuse, to nemám. A nebo jít na pojišťovnu a nahlásit péče o dítě do 4 nebo 7 let věku? A lze si při této možnosti přivydělat? Kdo by případně platit zdravotní a sociální? Synka bych dávala do školky jen na dopoledne. Do původního zaměstnání se vracet nechci (zdravotní sestra, 12-ctky).
Předem všem mockrát děkuji.

A co se takhle vrátit do práce a zkusit si domluvit osmičky? :roll: :roll: Miluju tady ty paní, co mají najednou děti a nemůžou pracovat :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat