Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky mám na vás dotaz. Moje menses byla 26.9.a pak 27.10. Nyní menses nedorazila a čekám. Nicméně jsem byla na ultrazvuku 25.11.v pátek a doktor mi řekl ze je vše v pořádku ze je tam folikul který praskne a dorazí menses. Měli jsme ale den po tom takže 26.11. Nechráněný sex jelikož dítě chceme a proto se ptám zda mohlo dojít k oplození. Jen tím chci říct ze jsem včera dělala test a vyšel negativní a predevcirem jsem dělala test ovulacni a tam mě vyšla druhá čárka slabší. Co si o tom myslíte??? Děkuji ta všechny nazorrY.
Pokud byl ještě 25.11. na ultrazvuku vidět folikul, tak je ta pozitivní těhotenský test brzy. Kdyby došlo k ovulaci hned 26.11., tak test by mohl něco ukázat cca 6.12. spíš později.
@ivašot. Děkuji moc moc. Prave doktor ho viděl na ultrazvuku a ještě tam prave byl nicméně jsme měli v sobotu sex po týdnu takže nevím zda se mohlo podařit nebo ne. Byl by to opravdu zázrak kdyby ano. Asi už by menses dorazila bych řekla ze? no kdoví měla jsem Ji po těch 30dnech.
@Jefr píše:
Holky mám na vás dotaz. Moje menses byla 26.9.a pak 27.10. Nyní menses nedorazila a čekám. Nicméně jsem byla na ultrazvuku 25.11.v pátek a doktor mi řekl ze je vše v pořádku ze je tam folikul který praskne a dorazí menses. Měli jsme ale den po tom takže 26.11. Nechráněný sex jelikož dítě chceme a proto se ptám zda mohlo dojít k oplození. Jen tím chci říct ze jsem včera dělala test a vyšel negativní a predevcirem jsem dělala test ovulacni a tam mě vyšla druhá čárka slabší. Co si o tom myslíte??? Děkuji ta všechny nazorrY.
A proč se v tom rejpeš tak strašně brzy? Za mě si zbytečně ničíš nervy
@chipsa mám jen dotaz zda některá z vás měla nebo má podobnou zkušenost.
@Jefr píše:
@chipsa mám jen dotaz zda některá z vás měla nebo má podobnou zkušenost.
Já bych ti poradila vyprdni se na to a řeš to opravdu, až budeš mít čárku na testu. Potom budeš neustále jenom na něco čekat. Na růst HCG, první ultrazvuk, srdíčko.. Zbytečně si ubíráš energii, kterou budeš potom hodně potřebovat.
V březnu zjištěno těhu, v dubnu zjištěno mimoděložní. Pak 5 měsíců bez MS. Dostala jsem to 27.9., 5.10.potvrzen folikul, 9.10. nechráněný styk (jindy nebyl čas) Nyní jsem v 10tt. Takže ano, je možné úplně všechno. U tebe je ještě hodně brzo na testování. Počkej do konce př. týdne, pak zkus udělat test…držím palce
@Shari81 tak to moc gratuluji, no uvidíme do pondělí třeba to ještě dostanu kdoví je to divny proste nicméně mě dnes trochu poboliva v krku ale náznak na menses zatím žádný nemám.
@chipsa zkusím udělat test po víkendu možná se podařilo těsně před menses otěhotnět kdoví.
@Jefr píše:
@chipsa zkusím udělat test po víkendu možná se podařilo těsně před menses otěhotnět kdoví.
otěhotnět může JEN A JEDINĚ A POUZE 12 ( některé prameny uvádějí 24) hodin po ovulaci. Pak už je vajíčko neoplodnitelné. To znamená 12-24 hodin po tom prasknutí toho folikulu, jindy není absolutně žádná šance na otěhotnění, není co oplodnit.
Moc jsem nepochopila ty tvé počty, jestli to chápu správně 25.11. ta byl folikul připravená k prasknutí a 26.11. byl sex…pak jste se trefili do nejplodnějších dnů s největší šancí na otěhotnění. kdyby k tomu oplodnění došlo 26.11. vajíčko putuje 5 dnů vejcovodem a rýhuje se, dělí se na buňky, teprve pak padá do dělohy, pak se teprve zavrtá do děložní sliznice, naruší děložní sliznici, aby se dostalo ke krvi matky, pak teprve začne tvořit HCG, to jde nejdřív do krve, teprve z krve do moče, kde to zachytí test. I kdybys otěhotněla 26.11.Teprve včera někdy to vajíčko padlo do dělohy, není možné HCG detekovat ani v krvi natoč v moči.
@Jefr píše:
@ivašot. Děkuji moc moc. Prave doktor ho viděl na ultrazvuku a ještě tam prave byl nicméně jsme měli v sobotu sex po týdnu takže nevím zda se mohlo podařit nebo ne. Byl by to opravdu zázrak kdyby ano. Asi už by menses dorazila bych řekla ze? no kdoví měla jsem Ji po těch 30dnech.
Ahoj, promiň, neber to ve zlém, ale přečti si něco o tom, jaké jsou fáze cyklu.
Pokud by jsi měla 25.11. před ovulací, tak na menses je času dost. Po ovulaci je tzv. luteání fáze, kdy má oplodněné vajíčko čas dostat se do dělohy. Většinou to bývá alespoň 10 dní.
Takže jak píše @terinka4444 na test máš ještě spoustu času.
@ElisC já vím ze mám na test ještě čas pokud se to podařilo toho 26.11. Udělala jsem ze zvědavosti. Nicméně jsem se chtěla zeptat zda se některé podařilo otěhotnět těsně před menses.
@terinka4444 děkuji děkuji moooc. Takže si myslíš ze toho 26.11. Se to mohlo podařit? Den před tím jsme byli prave u doktora a ten řekl toho 25.11. Ze je tam jeden folikul ještě.
@Jefr ahoj,kdyz posledni menzes byl 27.10,tak kolem 25.11 by jsi mela mit dalsi, a ne teprve ovulaci. Nespletla jsi se v tech datumech?