Co myslíte holky moje?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
133
1.12.16 14:42

@terinka4444 ano doktor řekl ze je tam folikul který ještě neorasknul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
1.12.16 14:45

@Ivana 85 opravdu nespletla hlídam si to hrozne tu menses. Byla 26.9. A pak druhá začala 27.10. V brzkých ranních hodinách. No a 25.11.jsem byla na ultrazvuku a tam mi doktor řekl ze je tam jeden folikul který praskne a dojde menses. No a 26.11. Jsme měli sex a zatím menses nikde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4248
1.12.16 14:48

@Jefr no po ovoluci mas na menzes cas jeste tak 10-14 dni, takze se ti nejak hodne prodlouzil cyklus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
1.12.16 14:54

@Jefr ano, načasování vám asi dopadlo skvěle, ale 26.11. nemůžeš mít těsně před menses. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6113
1.12.16 15:45

@ElisC Tak vis jak, zakladatelka mela ocividne doted (aspon podle tech datumu ms v zari a rijnu) menstruaci co cca 30 dni. Takze i tu listopadovou ted cekala po cca 30 dnech. A ono se ji misto toho ocividne posunula ovulace a tim padem prodlouzil i cely cyklus. Takze ted ma jakoze pred tou „puvodne ocekavanou ms“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
1.12.16 17:03

Máš posunutou ovulaci a tento cyklus bude delší, než jsi zvyklá. Menzes čekej až tak za týden. Ta luteální fáze (12-16 dnů, 10 už je hraniční) není jen tak pro srandu. Naopak je její délka velice důležitá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
1.12.16 17:19

@Ivana 85 tak si myslíš ze těhotná byt nemůžu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4248
1.12.16 17:30

@Jefr tak jelikoz probehla ovu a v ty dobe byl sex tak muzes, ale rozhodne to ted nezjistis, dej tomu alespon 6 nebo 7 dni, pak by mohl byt videt prvni naznak carky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
1.12.16 18:18
@Jefr píše:
@terinka4444 ano doktor řekl ze je tam folikul který ještě neorasknul.

tak pak je veliká šance :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
2.12.16 03:48

@terinka4444 tak to by bylo fajn ale každý píše něco jiného údajně jsem Ovulaci neměla když folikul byl 25.11. A sex 26.11. Tak nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
2.12.16 03:50

@ElisC já tomu opravdu nerozumím no doktor mi řekl sám ze bych ji měla dostat ale ze je tam ještě jeden folikul. Zatím nedorazila a je už 2.12,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
2.12.16 03:51

@Leppäkerttu ano přesně mívám po těch 30dnrch kdy mám tedy počítat ze dorazí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
2.12.16 08:08
@Jefr píše:
@terinka4444 tak to by bylo fajn ale každý píše něco jiného údajně jsem Ovulaci neměla když folikul byl 25.11. A sex 26.11. Tak nevím

já nevím jestli měla nebo neměla, vycházím z tebou napsaného. Vajíčko roste ve vaječníku v takzvaném folikulu, je to vlastně takový puchýřek, který je vidět na povrchu toho vaječníku, v tom puchýřku zvaném folikul roste a dozrává v tekutině vajíčko. Když ten folikul doroste do určité velikosti, praská někde v rozmezí 19-22mm, tomu prasknutí se říká ovulace, v tu chvíli prasknutí je vypuzeno vajíčko z tou tekutinou ven a zachytí ho vejcovod a vtáhne ho do sebe, a tohle je ta jediná možná chvíle, kdy se dá otěhotně, vajíčko je oplodnitelné 12-24hodin od téhle chvíle. Pak nastává takzvaná luteinizační fáze cyklu, to znamená fáze od ovulace po menstruaci, bývá většinou 12-14dnů dlouhá, a každá žena jí má takto dlouhou, jsou výjimky plus minus den, ale ženy, co mají dlouhé cykly, ty mají dlouhou tu fázi před ovulaci, tu po ovulaci ne, tu mají všichni takto.

Někdy je anovulační cyklus, nedojde k ovulaci, folikul roste, ale nedoroste té požadované velikosti, uvnitř nedozraje vajíčku, nedojde k ovulaci, nespustí se luteinizační fáze, prostě ten cyklus nejde otěhotnět. Nebo polycystické vaječník ono PCO znamená, že těch folikulů roste naráz hodně, ale tím zase žádný nedoroste do správné velikosti, opět nejsou vajíčka. Informace, že tam byl ještě folikul je nic moc neříkající. Může znamenat, že tam byl folikul správné velikosti a je tedy předpoklad, že praskne a bude ovulace, v tom případě jste se se sexem trefili maximálně nejvhodněji. Nebo tam byl nějaký mrzák, co prostě nebyl narostlý, tak jako tak, k ovulaci nedošlo ještě v době, kdys byla u doktora, protože kdyby ano, viděl by na vaječníku žkuté tělísko, to vzniká z toho prasklého folikulu a pomáhá v začátku, než to funkci převezme placenta, udržovat těhotenství, to znamená že vylučuje takové množství hormonů, aby nedošlo k menstruaci a udržela se děložní sliznice a s ní embryo. A to by viděl.

Takže závěr, buď byl folikul pěkný velký připravený na praksnutí, prasknul, pak tam na vajíčko čekali spermie z toho sexu a bylo to perfektně načasované ( ale i tak je jen 20% šance, že těhotenství vznikne, to je statistika, ani přinejlepších podmínkách nevzniká 100%) nebo prostě tam byl folikul, ale malý, nedozrálý, který nepraskne a ovulace nebude, to já nevím, co ti doktor řekl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
2.12.16 08:12
@Jefr píše:
@Leppäkerttu ano přesně mívám po těch 30dnrch kdy mám tedy počítat ze dorazí?

kdyby 25.11.byla ovulace, dorazí menstruace za zhruba 14 dnů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
2.12.16 10:13

@terinka4444 terinko ten doktor mi řekl přesně toto cituji. Mate hezky prokrvenou dělohu v pořádku a krásný folikul připraveny k prasknutí. Přesně tohle prave.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí