Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Jefr píše:
@terinka4444 terinko ten doktor mi řekl přesně toto cituji. Mate hezky prokrvenou dělohu v pořádku a krásný folikul připraveny k prasknutí. Přesně tohle prave.
To mi řekl v ten pátek 25.11. No a v sobotu jsme měli sex
@Jefr píše:
@terinka4444 terinko ten doktor mi řekl přesně toto cituji. Mate hezky prokrvenou dělohu v pořádku a krásný folikul připraveny k prasknutí. Přesně tohle prave.
pak to bylo těsně před ovulací, sliznice krásně připravení, vysoká, to je taky důležité, na přijmutí oplodněného vajíčka, sex byl v tu nejlepší chvíli, takže ano, úplně nejlepší načasování a podmínky, které mohly být. Takže někdy kolem toho 25.11., klidně 26.11 nebo i 27.11 praskl folikul, co byl připravený k prasknutí. Sex byl ideální, spermie vydrží v těle v plné polní tři dny ve vysokém počtu. No a pak počítej, že do menstruaca je to zhruba 12-14 dnů, podle délky tvé poovulační fáze. Oplodněné vajíčko putuje 5 dnů vejcovodem, pak teprve padá do dělohy, takže nějaké první náznaky pozitivního testu čekej nejdřív 10.den po ovulaci. A klidně taky později, ale kolem toho 10. dne bys mohla při troše štěstí zachytit takového toho ducha na testu. Držím palce, teď už musíš jen čekat.
@terinka4444 tak to jsem tedy zvědavá děkuji ti moc a dam vědět ![]()
@Jefr píše:
@terinka4444 tak to jsem tedy zvědavá děkuji ti moc a dam vědět
dej a držím palce
@terinka4444 děkuji jen se chci zeptat ještě od včerejška jsem nachlazena Rýma a trosku kašel ale je to jen nachlazení jinak OK. Na těhotenství by to nemělo mít vliv ze? jinak ti řeknu ze náznak na menses vůbec nemám ani bolest břicha nic. Pokud se to podařilo tak obrovský zázrak by to byl. Já jsem potratila v květnu totiž letos a od te doby nic.
Ryma a kasel by na tehotenstvi vliv mit nemela.na pms je jeste brzy jestli to mas dostat az za tyden.
@karkarka děkuji měla jsem to už prave dostat víš. Tak čekám. Poslední menses jsem měla 26.9. A pak hned brzy ráno 27.10. Od te doby prave nic a měli jsme styk 26.11. A 25.11. Den před tím nám doktor řekl ze na ultrazvuku vidí pěkný folikul který by měl prasknout už a deloha hezky prokrvena. Tak možná se podařilo s možná ne kdoví. Musím čekat.
@Jefr píše:
@karkarka děkuji měla jsem to už prave dostat víš. Tak čekám. Poslední menses jsem měla 26.9. A pak hned brzy ráno 27.10. Od te doby prave nic a měli jsme styk 26.11. A 25.11. Den před tím nám doktor řekl ze na ultrazvuku vidí pěkný folikul který by měl prasknout už a deloha hezky prokrvena. Tak možná se podařilo s možná ne kdoví. Musím čekat.
Ale ty máš ovulaci posunutou, cyklus bude delší než obvykle. Přečti si, co ti psala @terinka4444, luteální fáze je 12 - 16 dnů. To je ta doba po ovulaci, nemůže být kratší, pokud by byla, je to špatně.
@bartsch tak proč mi doktor po telefonu sdělil ze mohlo k otěhotnění toho 26.11.dojit?
@Jefr píše:
@bartsch tak proč mi doktor po telefonu sdělil ze mohlo k otěhotnění toho 26.11.dojit?
protože 26.11. mohlo dojít k ovulaci
@terinka4444 tak to by bylo super ale paní před vámi psala něco o lutealni fázi a ze to není možné nebo co ![]()
@Jefr píše:
@terinka4444 tak to by bylo super ale paní před vámi psala něco o lutealni fázi a ze to není možné nebo co
ne, psala, že máš posunutý cyklus, to znamená, že vůbec nemáš hledět na to, že to měla přijít mestruace podle nějakého scématu, že jednou za měsíc chodí menstruace. Protože ty jsi měla posunutou ovulaci, na 26.11. asi tak, takže teď tě čeká 12-16 dnů luteální fáze, nemůžeš vyvozovat nic z toho, že ti nepřišla ta menstruace teď, protože máš posunutý cyklus.
@terinka4444 souhlas. po tom co ti mela prijit ovulace si pricti 14 dni kdy ma prijit menstruace a potom testuj. u tebe tedy kolem 9.12.
@karkarka děkuji a myslíte si ze mužu teda byt těhotná? takze test dělat toho 9.12.dobre. A když bude negativní tak by měla menses přijít asi kolikatyho? bylo by to hodně posunuty teda ještě se mi to nestalo tak se ptám. Jinak dva dny mám virozu rýmu a trosku kašel a to nechápu nebývam nemocná. Vše je takové zvláštní. Snad když se podaří tak to bude už v pořádku a mimi bude bojovat.
Těhotná být samozřejmě můžeš. menstruace by ti měla přijít kolem toho 9.12. když nepřijde zkus testovat. v připadě že bude test negativní ještě třeba 14.12. a menstruace nedorazí, běž na gyndu ať ti píchne vyvolávačku a prohlédne tě.