Co na suchý obličej pro miminko

1101
9.2.11 10:21

co na obličej pro miminko

Maminky prosím o radu. Malé je skoro osm týdnu a má hrozně suchý obličejík. Ted ma na tvařičkach jeste potnicky kterych se nemuzeme zbavit :( meli jsme nasany infadolan ten ale nezabral, ted pouzivame od welwdy mesickovou mast na oblicej ma to dobre po pomazani a za chvili to ma zase cele cervene a vyskakane pupinky, do toho ma nad obocim hrozne suchou kuzicku. Co pouzivate za masticky na oblicej a na celou hlavicku ? co se da koupit bez lekarskeho predpisu, k doktorce jdeme az 1.3. , moc dekuji za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1044
9.2.11 10:24

My dáváme na suchou kůžičku Excipial U Lipolotio, předepsala nám ho doktorka a dá se sehnat i běžně v lékárně a opravdu nám strašně pomohl. Je na hodně suchou kůži i pleť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
9.2.11 10:30

Já jsem veškerá suchá místa promazávala Bepanthenem. Dcerka byla jako miminko taky samý suchý červený flíček, pupínek, loupala se.
Levnější varianta je prý kalciová mast, taky se může už od novorozeneckého věku. Já jsem nepoužívala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
9.2.11 10:31

ja davala to stejny co na cely telo…nejakej olejicek nebo krem pro mimca ..ja nakonec mela nejradej olejicek od johnsons a krem od bubchen…ale to uz je spis na tom co vam vyhovuje a voni :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
9.2.11 10:38

A přes zimu mi dr řekla, že se miminku se suchou pletí nemají mazat olejíčky, že se jim venku ještě víc vysuší pleť a doporučila mi holky mazat před každou procházkou Ochranným krémem na jemnou a suchou dětskou pokožku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
9.2.11 10:44

Na objičej dávám pouze Calcium pantothenát z lékárny. Používám i do mrazu i v létě na červené záhyby (pod krčkem a v podpaží) po koupání :palec: A střídám s Bepanthenem. Jinak na tělíčko kvalitní olej střídám s dětskou Biodermou.

Excipial Hydrolotio nebo Lipolotio jsem koukala, že se docela dává, ale obsahuje Ureu a to není úplně nej. Mě osobně nevyhovuje. A na obličej prý nepatří vůbec, říkala kožní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
9.2.11 11:15

Já používám jen čistou vazelínu. Když jsem se doktora kdysi ptala, čím mám Matymu ksichtík mazat (Maty ksichtík osypanej po nějakým „skvělým“ krému), sprdl mě, že nejlíp ničím, případně jen tou vazelínou :nevim: Radši bych se poradila s doktorem (i kožním) než nějak experimentovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
9.2.11 12:22

Poradila bych Biodermu na miminka (řada ABC - v lékárně poradí). Je dražší, ale skvělá a navíc vydrží dlouho, nedává se toho tolik. Nebo ještě používáme Bepanthen, ale ten je nákladnější taky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
9.2.11 12:32

já být tebou tak skočím na kožní, náš malej měl taky pořád nejakou vyrážku a suchý místa na obličeji a nic nepomáhalo, nakonec nám kožní napsala mastičku a do týdne byl pokoj. Jinak na ven mažu Infadolanem, po kdekterým krému se nám osypal

• Citovat
  • Upravit
6333
9.2.11 12:42

na hodně suchý obličej, později se to malé rozneslo po celém tělíčku, jsem od doktorky dostala glycerinovou mast. Když se to zlepšilo, tak jsem na obličej koupila pleťový krém od sebamedu, nemůžu si ho vynachválit, je bezvadný. Jinak na tělíčko jsem používala Bepanthen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
9.2.11 12:45

Já používám ochranný pleťový krém od Sebamedu:
 http://www.docsimon.cz/…vy-krem-50ml

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13768
9.2.11 12:47

Já používám bambucké máslo, je to čistě přírodní, krásně promazává.
Glycerinovou mast ani vazelínu bych nepoužívala, jsou to všechno látky vyrobené z ropy, ucpávají póry.

A záleží, co to je za vyrážku, syn byl taky zhruba okolo 1.m hrozně osypaný, všude na obličeji měl takové akné - pupínky s bílou špičkou. Vysušovali jsme černým čajem, ten zabral úžasně. Tuším, že do týdne to samo zmizelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
10.2.11 09:47

Taky používám jen vazelínu, malej byl pořád samá vyrážka, mazala jsem infadolanem a vazelínou a je to fuč, ale mazala jsem pořád dokola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
13.1.12 13:00

Vazelína

Můžu se zeptat, kolik stojí ta vazelína? To se kupuje v lékárně, na co přesně se ptát? Potřebuju něco pro malého na obličej do zimy, má 5. měsíců. V lékárně mi nabízeli jen vše značkové, Weleda za 150,– a podobně. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.1.12 13:04

My jsme používali na potničky tekutý pudr a vždy to bylo do rána fuč, někdy i přes odpoledne, ale neměli jsme je moc a jinak jsme od malinka až do teď mazali večer a na procházky obličejík dětskou niveou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí