Miminko má rýmu a vůbec nejí

314
9.2.11 09:38

Miminko má rýmu a vůbec nejí

Ahoj holky, mám 4,5 měsíční holčičku, už asi týden máme rýmu, poslední 3 dny úplně ukrutnou, odsáváme pomalu každou hodinu a odsávačka je plná, navíc do toho malá i kašle, už jsem z toho fakt nešťastná. Co mě ale trápí je to, že už druhý den vůbec nechce papat, vypije tak 30 ml mlíčka a pak už do ní nedostanu ani kapku, začne strašně plakat, kroutit se…mám strach, že bude mít málo tekutin, ani čaj nechce…co mám dělat? A máte také takovou zkušenost? Chudinka musí mít přece hlad, předtím vždy vypila cca 130ml úplně bez problémů každé 3 hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34
9.2.11 10:02

Ahoj Jitko,
osobně bych šla k doktorce. U miminka taková rýma není sranda. Jestli máš strach z dehydratace, kontroluj fontanelku, v leže nesmí být propadlá.
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
9.2.11 10:02

Jo tak v prvni rade prestan odsavat kazdou hodinu to to zhorsujes.Staci 2.A pokud nema hlad tak ji ennut akorat zkus ten caj aspon po lzickach do ni dostat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
9.2.11 10:09

U doktorky jsme byli včera, poslechla jí a prý dobrý, že má kašel z těch hlenů, máme odsávat a kapat Nasivin, nic jiného nám neřekla.Prý to může mít až 3 týdny, to se asi zblázním.Mě hlavně trápí to nejedení, myslíte, že to s tím souvisí, já se včera v tom zmatku zapomněla dr zeptat, měli to vaše mimi také? Je zajímavé, že předtím i s tou rýmou jedla a teď ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
9.2.11 10:10

jitul mozne to je.Mala kdyz je nemocna tak taky neji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
9.2.11 10:15

Kattkko a proč se nemá odsávat tak často? Dr včera říkala, že máme odsávat pokaždé, když máme pocit, že má plný nosík? Tak nevím, jak tedy postupovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
9.2.11 10:22

Když měla malá rýmu, doktorka říkala, že nechutenství je normální a že bývá problém dostat něco hlavně do nekojeným mimin. Nevím jak ty, já kojila, a dětská doporučila odsát jen před kojením a nakapat, aby se mohla napít. Takže pak pila celkem fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
9.2.11 10:35
JITULINECKA píše:
Kattkko a proč se nemá odsávat tak často? Dr včera říkala, že máme odsávat pokaždé, když máme pocit, že má plný nosík? Tak nevím, jak tedy postupovat :nevim:

Nema se odsavat z duvodu ze to jeste vic drazdis.Takze ta ryma se spousti vi a vic.nekde se to tu resilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
9.2.11 10:39

Já kojím a dokrmuju,teď už spíš převažuje to dokrmování, malá se nechce moc přisávat, jen když je prso hodně nalité, tak se přicucne.V noci ode mě papala, ale jak jí dám flašku, tak je to konečná, vypije stěží těch 30 ml.Určitě pěkně zhubne, chudinka malá.Z každého dalšího krmení už mám předem hrůzu, jednak že bude brek, jednak z toho, že vím, že nic nesní a to přece nejde donekonečna. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
9.2.11 10:48

Kattkko a jak tedy často by jsi odsávala? Mám jí tedy nechat plný nosík a počkat až do krmení, tedy po 3 hodinách?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
9.2.11 10:51

ja odsavala rano a vecer.nekdy jednoodsati navic behem poledne.
jinak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
9.2.11 10:51
JITULINECKA píše:
Kattkko a jak tedy často by jsi odsávala? Mám jí tedy nechat plný nosík a počkat až do krmení, tedy po 3 hodinách?

a jeste jakou mas odsavacku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
9.2.11 10:55

Ahojky, tet jsem koukala co se tu píše. Olinka od narození trpí pruhuškama. už jsme od narození byly několykrat v nemocnici na inhalacích. Tet od minulého pondělí zase marodíme dostala antibiotika a inhalaci. Má i rýmu a doktorka i v nemocnici doktor řek když rýma není tekutá tak v žadném případě žadné odsavání. Nosanek máme jen čistit tima štětečkama do uší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
9.2.11 10:59

Máme odsávačku na vysavač, zvlhčujeme Sterimaxem, Libenarem, kapeme Nasivin, rýma je bílá vodová, jen po noci je hustější a trochu žlutější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
9.2.11 15:10
kattkka píše:
JITULINECKA píše:
Kattkko a proč se nemá odsávat tak často? Dr včera říkala, že máme odsávat pokaždé, když máme pocit, že má plný nosík? Tak nevím, jak tedy postupovat :nevim:
Nema se odsavat z duvodu ze to jeste vic drazdis.Takze ta ryma se spousti vi a vic.nekde se to tu resilo.

No já teda nevim nám doktor říkal odsávat,odsávat co nejvíc :think: Každej doktor tvrdí něco jinýho :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure