Co na podlahu pro lepší ležení?

941
18.6.12 14:44

Co na podlahu pro lepsi lezeni?

Holky ahoj, asi blba otazka, ale riesim, co dam k nam na podlahu, kde by som maleho trosku viac motivovala do lezenia, chce sa iba plazit, plus sa stavia k nabytku. Liezt vie, len je plazenie rychlejsie.

S 1. sme mali puzzle, ale do toho sa mi nehcce, mame ho po kuskach a velmi to rozoberaju… co dat koberec? aky? diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101745
18.6.12 14:45

Jo, koberec určitě pomůže, ale chce ho nějak fixovat aby neklouzal po podlaze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
18.6.12 14:49

@jayjay Máme korek a když Mája nechtěla lézt, dali jsme koberec - kusový z Ikea (cca 12O x 180 cm), zespodu má gumovou vrstvu, takže se ani nehnul. Teď už ho zas nepotřebujem :lol:. Je to něco jako koupelnová předložka (ta z Ikey za 29 Kč), akorát mnohem větší. Stál asi 4 stovky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
18.6.12 14:51

Tak je to přesně tenhle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
18.6.12 14:53

Co máte plovoučky? My máme plovoučky a je to stejné, lízt umí, ale radši se plazí, je to rychlejší a asi i mu vadí tvrdost do kolínek :nevim:
Co jsem tak s ním zatím vyzkoušela, tak úplně nejlíp nějaký nízký hrubý zátěžák, po tom mu to nebude vůbec po břiše klouzat a donutí ho to spíš lízt.
Já jsem zatím koupila v ikee takový celkem velký tkaný koberec, co měli ve slevě a k němu protiskluznou gumovou mřížku a stejně se to furt hrnulo, takže bych řekla koupit jako metráž (bývají hodně třeba ve slevách zbytky atd) a nějak alespoň provizorně zatížit, aby se to nehýbalo.
Mě se do toho zatím nechce, momentálně přemýšlím, zda by mu nestačilo toto http://www.latkovky.cz/…ro-batolata/ a strčit pod bodýčko tenisák, aby se nemohl plazit :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
18.6.12 14:58

Gladys ty chranice jsou taky super, a funguje to? nevadi im to? nechcu si to dat dole? :)

ju a co je tenisak prosim te?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
18.6.12 15:03

@helenkka @jayjay no to já nevím, zda nekloužou, já na ně čučím furt a přemýšlím, zda je to jen hovadina nebo fakt fungují :roll:
U prvorozeného jsem to lezení neřešila, sednul si v 11m, ale druhorozený má už skoro 13m a stále ještě nesedí a dr říkala, že má co nejvíc lézt.

Jo a tenisák je míček na tenis - takový ten malý pevný žlutý :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
18.6.12 15:06

gladys diky, inac som teraz hladala a nasla som i toto: http://www.malvik.cz/…-Nakolenicky

taky to nevypada zle a je tam napisane, ze je to na lezenie… este najst niekoho kto ma s tym aspon nejaku skusenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
18.6.12 15:24

@jayjay já jsem ty farlin teď našla i v našem místním internetovém obchodě, mají i držáky ponožek, takže si asi udělám výlet, až se mladej vzbudí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
18.6.12 15:36

Ahoj,
Davča ty nákoleníky dostal od Farlin-u ale furt se mu to sesouvalo dolů a kolena má stejně modré. Možná zkus ten tenisák.

Ale slouží mu to jako kousátko, když dělá blbiny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5813
18.6.12 15:58

Tak náš prcek nechce lézt po 4… pořád se jen plazí, na chodbě máme plovoučku, všude jinde koberec. Paradoxně vyhledává více tu plovoučku, protože plazení po ní je „fičák“ :-D Takže to asi moc není o povrchu.
Jinak jak @Gladys dávala odkaz na nákoleníky, tak máme něco podobného z Lidlu (byl to set ponožky + nákoleníky). Bohužel jsme ještě nevyzkoušeli, protože maminka (jako JÁ) koupila větší :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
18.6.12 16:12
@20012004 píše:
Ahoj,
Davča ty nákoleníky dostal od Farlin-u ale furt se mu to sesouvalo dolů a kolena má stejně modré. Možná zkus ten tenisák.Ale slouží mu to jako kousátko, když dělá blbiny…

Hmm, optimistické vyhlídky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101745
18.6.12 16:41
@Menzy píše:
Tak náš prcek nechce lézt po 4… pořád se jen plazí, na chodbě máme plovoučku, všude jinde koberec. Paradoxně vyhledává více tu plovoučku, protože plazení po ní je „fičák“ :-D Takže to asi moc není o povrchu.

Právě, že je… na koberci se mu plazí blbě a proto vyhledává plovoučku, takže jde o to mu tu plovoučku znemožnit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
18.6.12 16:45
@Menzy píše:

No jo, ale nám jde o to, aby se neplazili, nýbrž lezli po 4. Protože lezení po všech čtyrech posiluje hrudník. Je jasný, že vyhledává plovoučku, protože po ní se plazí lépe.

Ale zase je to námět k zamyšlení, že dítě, pokud se mu v pokoji natáhne kus koberce, tak se mu zřejmě bude aktivně vyhýbat, aby se mohlo snadno plazit po kluzké podlaze. Takže by člověk musel zakobercovat fakt celou místnost :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101745
18.6.12 16:53

@Gladys My tedy používali to pěnové puzle, ale nakonec taky bylo přes půlku obýváku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný