Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky ahoj, asi blba otazka, ale riesim, co dam k nam na podlahu, kde by som maleho trosku viac motivovala do lezenia, chce sa iba plazit, plus sa stavia k nabytku. Liezt vie, len je plazenie rychlejsie.
S 1. sme mali puzzle, ale do toho sa mi nehcce, mame ho po kuskach a velmi to rozoberaju… co dat koberec? aky? diky
Jo, koberec určitě pomůže, ale chce ho nějak fixovat aby neklouzal po podlaze.
@jayjay Máme korek a když Mája nechtěla lézt, dali jsme koberec - kusový z Ikea (cca 12O x 180 cm), zespodu má gumovou vrstvu, takže se ani nehnul. Teď už ho zas nepotřebujem
. Je to něco jako koupelnová předložka (ta z Ikey za 29 Kč), akorát mnohem větší. Stál asi 4 stovky.
Co máte plovoučky? My máme plovoučky a je to stejné, lízt umí, ale radši se plazí, je to rychlejší a asi i mu vadí tvrdost do kolínek ![]()
Co jsem tak s ním zatím vyzkoušela, tak úplně nejlíp nějaký nízký hrubý zátěžák, po tom mu to nebude vůbec po břiše klouzat a donutí ho to spíš lízt.
Já jsem zatím koupila v ikee takový celkem velký tkaný koberec, co měli ve slevě a k němu protiskluznou gumovou mřížku a stejně se to furt hrnulo, takže bych řekla koupit jako metráž (bývají hodně třeba ve slevách zbytky atd) a nějak alespoň provizorně zatížit, aby se to nehýbalo.
Mě se do toho zatím nechce, momentálně přemýšlím, zda by mu nestačilo toto http://www.latkovky.cz/…ro-batolata/ a strčit pod bodýčko tenisák, aby se nemohl plazit ![]()
Gladys ty chranice jsou taky super, a funguje to? nevadi im to? nechcu si to dat dole? ![]()
ju a co je tenisak prosim te?
@helenkka @jayjay no to já nevím, zda nekloužou, já na ně čučím furt a přemýšlím, zda je to jen hovadina nebo fakt fungují ![]()
U prvorozeného jsem to lezení neřešila, sednul si v 11m, ale druhorozený má už skoro 13m a stále ještě nesedí a dr říkala, že má co nejvíc lézt.
Jo a tenisák je míček na tenis - takový ten malý pevný žlutý ![]()
gladys diky, inac som teraz hladala a nasla som i toto: http://www.malvik.cz/…-Nakolenicky
taky to nevypada zle a je tam napisane, ze je to na lezenie… este najst niekoho kto ma s tym aspon nejaku skusenost
@jayjay já jsem ty farlin teď našla i v našem místním internetovém obchodě, mají i držáky ponožek, takže si asi udělám výlet, až se mladej vzbudí ![]()
Ahoj,
Davča ty nákoleníky dostal od Farlin-u ale furt se mu to sesouvalo dolů a kolena má stejně modré. Možná zkus ten tenisák.
Ale slouží mu to jako kousátko, když dělá blbiny…
Tak náš prcek nechce lézt po 4… pořád se jen plazí, na chodbě máme plovoučku, všude jinde koberec. Paradoxně vyhledává více tu plovoučku, protože plazení po ní je „fičák“
Takže to asi moc není o povrchu.
Jinak jak @Gladys dávala odkaz na nákoleníky, tak máme něco podobného z Lidlu (byl to set ponožky + nákoleníky). Bohužel jsme ještě nevyzkoušeli, protože maminka (jako JÁ) koupila větší
![]()
@20012004 píše:
Ahoj,
Davča ty nákoleníky dostal od Farlin-u ale furt se mu to sesouvalo dolů a kolena má stejně modré. Možná zkus ten tenisák.Ale slouží mu to jako kousátko, když dělá blbiny…
Hmm, optimistické vyhlídky ![]()
@Menzy píše:
Tak náš prcek nechce lézt po 4… pořád se jen plazí, na chodbě máme plovoučku, všude jinde koberec. Paradoxně vyhledává více tu plovoučku, protože plazení po ní je „fičák“Takže to asi moc není o povrchu.
Právě, že je… na koberci se mu plazí blbě a proto vyhledává plovoučku, takže jde o to mu tu plovoučku znemožnit ![]()
@Menzy píše:
Tak náš prcek nechce lézt po 4… pořád se jen plazí, na chodbě máme plovoučku, všude jinde koberec. Paradoxně vyhledává více tu plovoučku, protože plazení po ní je „fičák“Takže to asi moc není o povrchu.
No jo, ale nám jde o to, aby se neplazili, nýbrž lezli po 4. Protože lezení po všech čtyrech posiluje hrudník. Je jasný, že vyhledává plovoučku, protože po ní se plazí lépe.
Ale zase je to námět k zamyšlení, že dítě, pokud se mu v pokoji natáhne kus koberce, tak se mu zřejmě bude aktivně vyhýbat, aby se mohlo snadno plazit po kluzké podlaze. Takže by člověk musel zakobercovat fakt celou místnost ![]()
@Gladys My tedy používali to pěnové puzle, ale nakonec taky bylo přes půlku obýváku…