Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Podle mě je pravidelná každá co chodí každý měsíc plus mínus ve stejný den ![]()
@Kolicek95 Já to mám stejně a považuji ji za pravidelnou. Myslím, že i doktor by ti řekl, že je pravidelná. Ženy, které mají MS na den pravidelnou nechápu - to se mi povedlo jen s antikoncepcí.
28 dni + - 4 dny je pravidelny cyklus. Takze ji mas pravidelnou ![]()
Cokoliv +- 5 dní je pravidelný. Já jsem mívala teda superpravidelný cyklus 28 dní, ale to je spíš výjímka.
Mně právě nebere rozum ženy, které jsou schopné určit jednodenní zpoždění nebo i dvou, tří. Já bych to začala řešit až tak po týdnu nejdřív
.
Někdo uvádí až v rozmězí týdne (tedy ne 28 dní a normál je 21-35, ale třeba 25-32). Na den přesně to má málokdo a jednodenní zpoždění je spíš velká touha při snaze o dítě. Já mívala cykly 21-23, všichni doktoři je brali za superpravidelné. A při snaze o otěhotnění jsem si dala pravidlo testoat až 24.DC. Díky tomu jsem za deset let spotřebovala testů míň, než leckterá za dva měsíce ![]()
@Janli píše:
Cokoliv +- 5 dní je pravidelný. Já jsem mívala teda superpravidelný cyklus 28 dní, ale to je spíš výjímka.
moje tělo pracuje na tomto „schématu“, beru že je pravidelná ![]()
@Kolicek95 píše:
Mně právě nebere rozum ženy, které jsou schopné určit jednodenní zpoždění nebo i dvou, tří. Já bych to začala řešit až tak po týdnu nejdřív.
Ale proč ne? Pokud máš roky cyklus pomalu na hodinu přesně, ano i takové jsou mezi námi
, tak při jednodenním zpoždění víš, že se nejspíš něco děje.
Jsem taky jedna z vyjimek, kdy mi MS chodila po 28 dnech. Po tehotenstvi, porodu a kojeni ted mam cykly 27 dni pokazde, vyyyyjimecne jednou za ctvrt roku mam denni zpozdeni, spis dojde driv…
Jinak tva je brana jako pravidelna tipuju
kamaradka to ma jako tva. 20 dni, pak 60 dni, pak 30, pak 55,… to je pak sila no.
Ja měla před porodem extra pravidelnou, chodila fakt na den přesně vždy po x dnech (to už si nepamatuju možná 34
), žádný +-
ted po porodu mám extra nepravidelnou
+- i 2 týdny. přes léto třeba 3 měsíce nic.
Mam presne po 30 na den. Kdyz prijde po 28 nebo 32, tak uz je mi to divny.
Mám cykly 24 dni a občas se mi zpozdila o dva dny… ale mám i krátkou MS… od porodu brutálně bolestivou ovulaci, na to jsem nikdy netrpěla. Tak uvidíme co bude po dalším porodu, teď si to docela užívám, ze není žádná ![]()
„Za mlada“ jsem měla MS po 25/27dnech. Jednou za rok anovulační cyklus, ten trval 35 dní.
Dle lékaře mám i nyní vcelku pravidelnou MS (v rozsahu 20-40 dnů).
@Janli mám to stejně, roky 28 dní přesně a mohla sem si podle toho řídit hodinky. Takže dvoudenní zpoždění značilo katastrofu 😂 😂 teď poslední rok se mi to zkrátilo na pravidelných 25 dní a byla sem z toho divoká
já bych pětidenní rozptyl považovala za nepravidelnou, i když samozřejmě vím, že sou ženský, co to dostanou v úterý a na podzim…
Diskuze čistě pro zajímavost že zvědavosti
. K zamyšlení mě vedla debata s kamarádkou. Já třeba vždycky myslela, že mám ms nepravidelnou, jednou 27, pak 29, pak 28, pak 31, pak 26. Ale když jsem si postěžovala kamarádce, tak říkala, že to je úplně pravidelný, že ona má 17, pak 30, pak 50, pak 45, pak 25. Tak jsem zas chvíli žila v tom, že mám ms pravidelnou. A od té doby, co jsem na emiminu a čtu, že tady holky mají UŽ den nebo dva zpoždění, tak si přijdu zase těžce nepravidelná.
Tak mě prostě zajímá, co si myslí ostatní ženy. Doufám, že to ne moc pitomá diskuze.