Co pozná gynekolog hned?

195
13.12.22 07:05

Co pozná gynekolog hned?

Dobrý den. Nemohu nikde najít odpověď, kterou hledám. Kdybych měla již rakovinu děložního čípku, poznal by to doktor při běžné prohlídce? Kolposkopie, ultrazvuk, pohmat?. Vím, že se musí čekat na stěry, kvůli změnám. Ale nevím, zda už by z toho takhle něco poznal- hlavně vážného. Řekla jsem mu, že se bojím výsledků a řekl mi, že z toho co viděl usuzuje, že se nemám ničeho obávat a kdyby to něco bylo, tak to jsou jen častější kontroly. Prosím o odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
13.12.22 07:12
@Karinka323 píše:
Dobrý den. Nemohu nikde najít odpověď, kterou hledám. Kdybych měla již rakovinu děložního čípku, poznal by to doktor při běžné prohlídce? Kolposkopie, ultrazvuk, pohmat?. Vím, že se musí čekat na stěry, kvůli změnám. Ale nevím, zda už by z toho takhle něco poznal- hlavně vážného. Řekla jsem mu, že se bojím výsledků a řekl mi, že z toho co viděl usuzuje, že se nemám ničeho obávat a kdyby to něco bylo, tak to jsou jen častější kontroly. Prosím o odpověď.

Rekla bych ze vidi povrch cipku. Mame kdysi na kontrole dr. cipek kontroloval, vydesil se, volal k tomu primare, ktery rekl ze nic moc zvlastniho nevidi a po steru byla ok. Mne nevidi vubec nic, protoze ho mam po konizacich uplne osekany jak mi bylo receno.

• Citovat
  • Upravit
195
13.12.22 07:17

Takže kdyby to bylo něco vážného, viděl by to? Nesnáším to čekání vždycky.. Chápu, že změny tam bohužel mohou být, ale myslím teď opravdu vážný stav a změny signalizující, že něco není ok..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
13.12.22 07:19

Na čípku pozná změny hned. Alespoň tedy můj doktor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
13.12.22 07:32
@Karinka323 píše:
Takže kdyby to bylo něco vážného, viděl by to? Nesnáším to čekání vždycky.. Chápu, že změny tam bohužel mohou být, ale myslím teď opravdu vážný stav a změny signalizující, že něco není ok..

ano, viděl by to hned

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
13.12.22 08:22

Ano u tety se poznala rakovina čípku ihned. Byla to rakovina 2 stupně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
13.12.22 08:42

Mně vždycky doktor od kolposkopu hlásí, že čípek vypadá normálně a že předpokládá, že i cytologii bude OK. Takže bych řekla, že průšvih by pohledem poznal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
13.12.22 09:11

A krváceli jste někdy před ovulací? Já to tak měla teď poprvé (klasická krev, ale málo) ne špinění jako vždy. A gynekolog mi včera řekl, že je to ovulací a že je nejlepší čas na to, snažit se o miminko (ovulace proběhne do dne). Tak nechápu, že by krvácení bylo ovulací, když ještě neproběhla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
13.12.22 10:02

Krev před ovulací může klidně být, pokud to není masivní krvácení😄 Tvoje tělo se jednoduše připravuje na nějakou změnu. Vůbec bych neměla strach. Gynekolog pozná hodně věcí, hlavně změny na čípku🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
13.12.22 10:07

Já jsem se právě vyděsila, když se mi to stávalo vždy jen jako špinění a toto byla opravdu krev. Ale určitě ne, jako menstruace. Nebylo to ani na jednu vložku. A včera jsem právě byla na té kontrole, řekl že by mělo být každou chvíli uvolněné vajíčko a že je to tím. Jen mě vyděsilo to, že se to stalo před tou ovulací. A teď se právě kvůli tomu bojím i výsledků té cytologie a proto jsem založila dotaz???? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
13.12.22 10:08

Ale snad by tedy něco vážného viděl už kolposkopem. A neuklidňoval by mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21918
13.12.22 10:16
@Karinka323 píše:
Takže kdyby to bylo něco vážného, viděl by to? Nesnáším to čekání vždycky.. Chápu, že změny tam bohužel mohou být, ale myslím teď opravdu vážný stav a změny signalizující, že něco není ok..

Jisteze by to videl, coz ti snad i potvrdil tim, ze ti rekl, ze z toho co videl usuzuje….dal ti jasnou odpoved, nechapu, na co se ptas tady.
Nicmene, pokud chodis na prevenci kazdy rok, tezko se na tom cipku za rok prihodi takovy zmeny, aby to bylo do oci bijici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.22 23:27

Ahoj, mám trochu podobný problém. Volala jsem gynekoložce a sestra mi sdělila, že mám výsledky steru čípku horší než před půl rokem nebo rokem, kdy jsem tam byla naposledy a že se mám po půl roce dostavit na jejich speciální kliniku, k jinému doktorovi, aby mi čípek zkontroloval. Ptala se, jestli jsem očkovaná na HPV a to jsem, 3 dávky. Nerekla mi nic víc, jen že mám prostě čekat, že se to může zlepšit. Nevím, zda to znamená že mám HPV nebo jaké jako změny na čípku, a proč to oni sami z výsledků nepoznají? Co na tom jiný doktor uvidí lépe? Docela mě vyděsila :?

• Citovat
  • Upravit
195
14.12.22 08:10

Myslím si, nebo chápu to tak, že máš možná (ale nevím, jen to z toho chápu) změny na čípku, ale ne takové, které by se museli řešit. Jen být více pod kontrolou. Poznali by, kdyby bylo něco zle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
14.12.22 08:10

Prý ty změny na čípku má hodně žen. A sami zmizí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí