Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Když on ten extraktor - čistič na koberce - to vyčistí asi nejlíp. Smradlavý kousek se čistit nechce, celý koberec taky ne, tak já tak nějak nevím…
Prolít vodou s octem (přiměřené množství obého) a ten roztok i s tou kontaminací odsát. Vysavač na mokré vysávání, houba, noviny, zasypat nevařenou rýží…
Zkusila bych to psypat trochou kočičího steliva a nechat třeba dva-tři dny působit, pak vysát a když tak zopakovat. Stelivo pohlcuje pach, sypu to i do bot a i jsem v něm zbavila pachu stoletou památeční bibli.
@jamik1416 píše:Není to kusovka
Nebo nechat na par dni vyvětrat někde na balkoně/zahradě?
@Ivan PPZ píše:
Když on ten extraktor - čistič na koberce - to vyčistí asi nejlíp. Smradlavý kousek se čistit nechce, celý koberec taky ne, tak já tak nějak nevím…
Prolít vodou s octem (přiměřené množství obého) a ten roztok i s tou kontaminací odsát. Vysavač na mokré vysávání, houba, noviny, zasypat nevařenou rýží…
Tak ten stroj není zadarmo, plus doprava, plus ten čistiici pripravek, plus ten čas… samozřejmě když nic jinyho neseženu, tak dotoho investuju. Ale kvůli 15cm mistecku jet přes dvě města tam a zpět… ![]()
Kdyby se tam vycural ozralej chlap a nebo kočka…
Malé dítě cura pořád a moc není agresivní. Já myslím, že si to sugerujes.
@Tajemnadama píše:
Ahoj, máte osvědčený typ co prebije moč? Dcera se mi zhruba před 14ti dny pocurala na koberec. Je nový, tak výměna neni ted možná.Cistila jsem to hned pracím gelem (nic jinyho jsem po ruce nemela) plus ocet. Pak jsem to vyčistila 2× vanishem na koberce, a stejne je to cítit…
Přemýšlela jsem i o půjčení stroje na koberce, ale přijde mi zbytečný čistit celej novej koberec kvuli jednomu malymu kousku. A čistit jen ten malý kousek mi prijde zbytecne..
Tak ten malej kousek vystřihni… Není zač…
![]()
Mam vyborny zkusenosti se sanytolem na textil, jde to pouzit na gauc, zidle, atd. Je desinfekcni a pohlti pachy. Fakt doporucuju, navic i prijemne voni. Nevim teda jestli mam presne tento.
@xammy píše:
Mam vyborny zkusenosti se sanytolem na textil, jde to pouzit na gauc, zidle, atd. Je desinfekcni a pohlti pachy. Fakt doporucuju, navic i prijemne voni. Nevim teda jestli mam presne tento.
Nesezere mi to barvu z koberce? ![]()
@Tajemnadama píše:
Nesezere mi to barvu z koberce?
Sanytol je fakt šetrný, manželovi zplesnivela ve sklepě kožená taška, tak to s tím postrikal, a nic se tomu nestalo
máme nějaký ten jejich univerzalni čistič ve spreji.
@Semtex píše:
Sanytol, anebo posypat jedlou sodou, silnější vrstvou, a nechat působit.Sanytol je fakt šetrný, manželovi zplesnivela ve sklepě kožená taška, tak to s tím postrikal, a nic se tomu nestalomáme nějaký ten jejich univerzalni čistič ve spreji.
Uff super díky
jako nerekla bych že ta moč nejde cítit díky koncentraci.. Citi to i chlap když vejde do místnosti.
něco na textil jsem našla toto https://www.tetadrogerie.cz/…iny-mr-500ml?…
U nas máme jen tetu drogerku..tak to zkusím ![]()
@Tajemnadama píše:
Uff super díkyjako nerekla bych že ta moč nejde cítit díky koncentraci.. Citi to i chlap když vejde do místnosti.
něco na textil jsem našla toto https://www.tetadrogerie.cz/…iny-mr-500ml?…
U nas máme jen tetu drogerku..tak to zkusím
Jo, to je vono
. Davala jsem fakt na vsechno mozny, barvy se ani nehly, ale smrad byl pryc, pripadne zopakovat aplikaci.
Sidolux Universal Soda Power Marseilles Soap .
@Tajemnadama píše:
Ahoj, máte osvědčený typ co prebije moč? Dcera se mi zhruba před 14ti dny pocurala na koberec. Je nový, tak výměna neni ted možná.Cistila jsem to hned pracím gelem (nic jinyho jsem po ruce nemela) plus ocet. Pak jsem to vyčistila 2× vanishem na koberce, a stejne je to cítit…
Přemýšlela jsem i o půjčení stroje na koberce, ale přijde mi zbytečný čistit celej novej koberec kvuli jednomu malymu kousku. A čistit jen ten malý kousek mi prijde zbytecne..
Ahoj, máte osvědčený typ co prebije moč? Dcera se mi zhruba před 14ti dny pocurala na koberec. Je nový, tak výměna neni ted možná.
Cistila jsem to hned pracím gelem (nic jinyho jsem po ruce nemela) plus ocet. Pak jsem to vyčistila 2× vanishem na koberce, a stejne je to cítit…