Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@Angua proč myslíš, že doma ještě nic nemám? Protože na to vždycky zapomenu. Už několikrát jsem chtěla koupit pivovarské kvasnice. Moje děti spolknou cokoliv, pokud to jím a tvřím se, že jim to nechci dát
Teď jsem koupila vápník s Déčkem, primárně pro sebe, ale oba se můžou zvencnout, když jim nechci dát bonbonek
Jenže já bych to měla brát tak 3×denně a oni tak 1×, takže ráno beru veřejně a později natajňačku
@Gladys no třeba u malého jsem měla problém, že ač byl B-komplex schopný spolknout, tak ho vždycky rozkousnul - nechápal to. A když se to rozkousne, tak je to hnusné
Ale pokud by se to mohlo vlastně kousat a nebylo to hnusné, tak by to možná dali
Ten Pangamin je teďka jakýsi hit, ne? Co tak čtu, tak to berou lidi, psi… Na všecko ![]()
my používáme B-komplex
je dost malej takže se dá lehce spolknout
můžu jen doporučit
a u nás stojí jen 35kč, takže i dobrá cena ![]()
@mimuško1 a jak máš staré dítko? Jak jsem psala, malému se mi podařilo vysvětlit snad až ve třech letech, že to nemá kousat
Takže u mladší jsem to ještě ani nezkoušela.
Angu, tak na co jsi přišla? já už jsem zoufalá- zkusila jsem levanduli, citronelu, přírodní náramky, chmické postřiky. stále průměr 3 klíšťata na rodinu za den.
Včera 5, to jsem použila vše vyjmenované naráz. Upínáv se ještě na ten Pangamin. Chlap se tu vždy prolejvá pivem a ještě klíště neměl.
@Lama Lama byl mi porazen ještě tea tree s vodou - poměr od oka, tak jsem zkusila ten a zatím dobré. Ale je to takové na prd, byli jsme dost mokří
Asi mám blbý rozprašovač, měla jsem akorát od čističe na okna ![]()
Co to je od oka? jako flašku oleje na flašku okeny? nebo pět kapek do flašky Okeny? či 1:1? ![]()
Já jsem tam dala tak deci vody a 30 kapek oleje… Plus mínus. A kapku jaru, bo jsem to kdesi četla, že se ten olej pak naváže líp v té vodě nebo co (já jsem na chemii nikdy moc nebyla
).
Tak mám dilema, jestli každé ráno bojovat s dvouleťačkou a ládovat jí jak husu pangaminem a nebo celý den čuchat ten šílenej teetree. Mně to děsně smrdí.
To je těžké
A kvasnice taky nepozře? Polévky, pomazánky…? Malá to má docela ráda (zato starší moc ne - ale do něho bych dostala asi zas ten pangamin).
Ten teatree mi neva, ale fakt, že celé dny bych tím taky smrdět nemusela
Včera jsem ho zkoušela totiž poprvé - ale šli jsme i vysokou trávou a tak a dobré.
Nemáte zkušenosti i s něčím šetrnější a přírodním? Třeba něco bylinného?