Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj,
poradíte co se vám osvědčilo „v boji“ s klíšťaty? Jaký repelent používáte? Dlouho jsme měli dětský OFF, ale už není nikde k sehnání.
Tak hlavně pořádně děti ustrojit a během vycházky prohlížet. taky záleží pro jak staré děti. máme od Chicca pro novorozence a Difusil baby
My kupovali v lékárně - už nevím, jak se to jmenovalo, ale nezabíralo to. Všelijaký drahý repelenty vůbec, ale takový ty nejlevnější, co jsou k sehnání běžbě v obchoďáku, tak ty ano. nevím, čím to je
nejvíc se osvědčil STOP z kauflandu, stříkala jsem i na oblečení a v pohodě.
Na přípravu potřebujete 1 sáček rozmarýnu, který koupíte v obchodě, jako přísadu do jídla,
1 litr vody a 1 lŽíci bílého vinného octa. Do hrnce nalijte vodu a přived'te ji do varu. Potom
odstavte a Vysypte do vody rozmarýn a nechte pořádně vylouhovat. Rozmarýn může být ve
vodě, až do vychladnutí odvaru. Potom scedíme rozmarýn a přidáme Llžíci vinného octa.
Přírodní repelent se přelije do sprejové lahvičky a uloží se do chladničky. Před každým
výletem do přírody si nasprejujeme tělo, hlavně nohv od kolen dolů a naspreiuieme sitaké
obuv!!
Toto jsem „vařila“ už loni
@Madelain A ať užívají B-komplex, ten nám pomáhal celé rodině. Člověk po něm tem previtum nejak smrdi a fakt na nas nesli. A to byla cele leto na zahrade, kde jich moje mama chytla asi milion ( ale nejedla B-komplex). Mam to na doporuceni a ozkouseny.
Obnovuju diskuzi, hledám něco přírodního a účinného. Naše malá se snad jenom podívá z okna a už má klíště. A vzhledem k tomu, že žijeme prakticky v přírodě a používala bych to denně, nechci nic chemického, pokud to bude možné.
@Petra Z to rozmarýnové vám funguje?
Četla jsem i o směsi éterických olejů - ale aby to fungovalo… ![]()
@Angua máme effitan, děti tím smrděj na sto honů a stejně po jednom znich lezlo klíště, takže mají u muže normální Off. Tolik k přírodnu ![]()
@Angua já dostala tip na přírodní - nechat vylouhovat balíček hřebíčku v alpě.. Pak přelít do rozprašovače.. Jinak já mám koupený Predator Junior, podle toho co píšou se to dá dávat snad i na obličej, ale tak jsem opatrná, cákám spíš na boty a oblečení.. Ťuk ťuk malá neměla ani jedno - a to loni lezla a začínala chodit. Léto trávíme na chatě na Orlíku, je jich tam dost. Na mě kupodivu nelezou, máma má tak 3 do měsíce, za sebou má několik borelióz, nechápu ![]()
NO ona už měla během měsíce čtyři
Na ty názvy mrknu, co to je zač. Holt jak je dole, tak je asi po ruce nebo nevím
Včera jsme byli u sousedů na zahradě půl hodiny a hnedka ho měla ![]()
@Gladys no jo no, ale „u muže“ není denně. „U muže“ by mi to taky nevadilo, ale na každodenní použití… ![]()
@Angua jsou tam půlku týdne.
A nastříkaný být musí, bydlí skoro v lese. Bylo to jeho operativní rozhodnutí v terénu, nadšen nejsem, ale zase když mi párkrát přijeli s klíštětem, tak z toho mám taky hrůzu, tady jich je většina nakažená ![]()
@Gladys aha, já myslela, že jen na víkend. Tak to jo. No právě, je otázka, co je menší zlo. Tady by nakažené být neměly, ale několik lidí s boreliózou znám, včetně mojí mamky, která ho chytla tu. Tahám to sice ihned, furt ji sleduju, ale stejně - radši, když ho nechytne ![]()
No něco přírodního zkusím a až kdyby to nefungovalo, uchýlím se k Offu
![]()
A to je i v kapkách? Protože prášek mi nespolkne… Co vím, tak trochu béčkový je akorát Pikovit - z těch tekutých věcí. A teď se dívám, že píšou od tří let. Ale kvasnicovou polévku má ráda, spíš možná zkusím navýšit béčko v přírodní formě, to jim prospěje oběma. Říkám si to už dlouho a vždycky si na to nějak nevzpomenu, když plánuju obědy ![]()