Co s anturií?

34
17.11.12 20:47

Co s anturií?

Zdravím maminky, potřebovala bych poradit s péčí o anturii. Nejsem žádný odborník přes rostlinstvo. Problém je v tom, že začíná mít poněkud delší stonky a ty se začínají vyvracet. Na všech obrázcích na internetu jsem viděla krásné vzpřímené rostliny, ne ty mé plazivky. Chybí jí něco? Zaštipuje se? Mám ji něčím podepřít?
Děkuji za rady. S pozdravem Rudolka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
46669
17.11.12 21:41

Já mám anturii přes rok a nic podobnýho se jí neděje. Ale zkusila bych stonky dát k sobě a svázat nití :nevim:. Jinak se o ni zvlášť nestarám, jen běžně zalévám. A ten rok v kuse kvete, momentálně má šest nádherných květů ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3803
17.11.12 21:52

Já to vidím na málo světla :-) Takhle se daří jedné z těch co mám a taky kvete už 3rok v kuse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
17.11.12 21:58

@MarketaR, no ta je boží! Moje vypadá podobně, jen má o něco méně listů. Ale stojí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3803
18.11.12 11:41

Mám ji v 5barvách ale nanfocené. Jen fialová mi málo kvete má max 4květy :-( Jinak kolem 8 -10 všechny

Koukám to máš dvojčata?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
18.11.12 20:02

Děkuji za rady. Už jsem ji přemístila na méně stinné místo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.6.16 16:20

Ahoj holky, chtěla bych vás poprosit o radu. Přítel mi koupil k vánocům anturii, paní v prodejně říkala, že je nenáročná. No nevim. Nejdřív začalo hodně listů prosychat. Všechny jsem je ostříhala, bohužel i ty růžové, občas jsem jí osprchla a přendala na světlejší místo. Pak jsem se dočetla, že je lepší zalívat odstátou vodou, tak ji tak jednou za týden zaliji a teď jsem koukala, že začínají mladé lístky uvadat. Tak že ji tedy přesadím, měla pořád stejnou zeminu jak jsme koupili a koukala jsem, že některé kořeny byly uhnilé a na některých plíseň. Tak jsem je obrala a přesadila. Jak často mám tedy zalívat? mám ji na komodě u okna, které je na západ. Děkuji moc za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9742
12.6.16 17:34

@Katka Břízová
Já anturii výhradně rosím. I víckrát denně. Kořeny vyrůstají i z kmínků, takže je permanetně zavlažována. 1× za týden zalévání je podle mě málo. Uhnilé kořeny? Tak musela mít nohy ve vodě po delší dobu… Přesadit do nové půdy, nezalévat, jen rosit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
12.6.16 17:48

Ja teda anturii zalevam (cca po deseti dnech), obcas osprchuji ve vane a kvete mi nepretrzite ctyri roky od doby, kdy jsem ji dostala. Vetsinou ma tri kvety, ted jeden, mela jich i sest. Mam ji o okna na vychod a presazena byla jednou. Za me je nenarocna, a pokud ti „nejde“, tak je spatna uz koupena :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.6.16 18:23

Tak já uvidim, jestli se po přesazení zberchá. O tom rosení jsem také četla, tak asi začnu. Sprhování mi přišlo, že jí pomohlo, po tom ostříhání, než jsem ji přendala do obýváku. Pak už jsem nesprchovala. Díky moc za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
12.6.16 18:42

@Katka Břízová, je sprchuju jednou za uherak a ne nijak pro dobro kytek nebo jak bych to napsala. Proste kdyz jsou hodne zaprasene, nanosim vsechny do vany a sprchuji. Spis kvuli svemi pohodli. Otirat listek po listku neminim ani nahodou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí