Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak ony ty „experimentální“ holky vypadaly všechny velice dobře:) to se pak experimentuje ![]()
@káťa píše:
A co konkrétního po tvém manželovi chce?
Jen se mu vypovídat, nebo nějakou pomoc v domácnosti, nebo finanční pomoc, či někam vozit atd.???Šla bych na to od lesa. Do té pomoci „chudince“ bych se sama aktivně zapojila. Prostě - ano, chápeme, že jsi na tom špatně a potřebuješ pomoc a tak ti s manželem - MY DVA!!! - pomůžeme. Pokud se chceš vypovídat, přijď na kafe až budeme doma a rádi tě vyslechneme. Pokud po tvém muži jede, tak jí sebereš vítr z plachet a před svým chlapem nebudeš za necitu, která by nechala chudinku ve štychu. Pokud se fakt chce jen vykecat a o tvého muže jí nejde, vezme to a ty uděláš dobrý skutek, že jsi někomu pomohla.
Přesně tohle jsem udělala, protože jsem tenkrát naivně myslela, že fakt jde jen o to popovídání. Několikrát na pozvání nereagovala a schválně přišla v době, kdy jsem tam nebyla. V tom momentu mi právě došlo, že mám asi problém.
Začínám mit pocit, že proti těmhle ženskejm není jiný obrany než doufat, že chlap má mozek a prokoukne to. Řekla jsem mu na rovinu, že takto ne, že se mi to nelíbí. Nezbývá než doufat, že ji to přejde. Ona panička nikdy nepracovala a tak hledá nějakého živitele, když teď jeden odešel. Je to úplně jak z filmu Čas sluhů…jestli to někdo zná. Tyhle mrchy využívaj právě chlapy, který mají nějaký smysl pro ochranu slabších, což je na jednu stranu dobrá vlastnost, ale na druhou se to může i hojně zneužít.
Chlap má mozek?
Pardon.
Dělá mu dobře, že ho nějaká potřebuje. (Ženské by to taky dělalo dobře.)
Myslím, že je to takový testík, jestli ji odmítne, když bude vědět, že to partnerce vadí. Nebo se udělat potřebnější než ta druhá? ![]()
Jeden kamarád byl furt k dispozici každé, která měla nějaký problém. Již je rozveden. Mně se stalo už dvakrát, že mi nějaká chudinka vlezla do rajonu. Ta první byla „k smíchu“, jak říkal tehdejší přítel a ta druhá měla „hrozného manžela“, ale nakonec byla „pitomá“. Ale obě bodovaly. Bylo třeba je utěšit.
No a když jsem u toho, tak já taky jednou potřebovala utěšit
.
Takže bacha, není to jen tak.
@Aragua píše:
Ahoj všem, jsem v docela prekérní situaci. Mého přítele začala uhánět bývalá žena jeho nejlepšího kamaráda, ten ji definitivně opustil a ona se na mého přítele obrátila na jakožto nejsnadnější objekt, který popřává jejímu žehrání sluchu. Celé dny mu píše, záhadně se objevuje u nás na návštěvách zrovna když tam já nejsem a podobně. Připadá mi, že se rozhodla ho za každou cenu dostat a využívá k tomu nástroje typu: jsem chudinka, musíš mi pomoct atd. Snažím se to příteli naznačit, že tohle normální není, ale mu na tom nic divného nepřijde. Ona je přece teď tak sama a potřebuje se vypovídat. Má s tím některá z vás zkušenosti, jak se v takové situaci zachovat? Mám strach, že do něj tak dlouho bude valit jaká je chudinka, až se jí opravdu rozhodne zachraňovat se vším všudy?
Řekla bych, že takový popis je vždy zaujatý. Ať sem napíše tvůj manžel a snad budou některé zdejší kvočny klidnější…
@Aragua píše:
Začínám mit pocit, že proti těmhle ženskejm není jiný obrany než doufat, že chlap má mozek a prokoukne to. Řekla jsem mu na rovinu, že takto ne, že se mi to nelíbí. Nezbývá než doufat, že ji to přejde. Ona panička nikdy nepracovala a tak hledá nějakého živitele, když teď jeden odešel. Je to úplně jak z filmu Čas sluhů…jestli to někdo zná. Tyhle mrchy využívaj právě chlapy, který mají nějaký smysl pro ochranu slabších, což je na jednu stranu dobrá vlastnost, ale na druhou se to může i hojně zneužít.
no dobře, ano jsou takovýhle mrchy, ale zapomínáte na tu hlavní věc a to, že na to musí vždycky bejt dva…takže pokud chlap nechce - a představte si, že znám spoustu rozumnejch chlapů co by tohle opravdu nechtěli, tak může jít dotyčná k šípku…
Ahojky.
Mám zkušenost. Naprosto totožnou.
A můj, již bývalý mažel, ji zachránil.
@Petra Sharp píše: Řekla bych, že takový popis je vždy zaujatý. Ať sem napíše tvůj manžel a snad budou některé zdejší kvočny klidnější…
To je z tej povery, ze milenka nikdy za nic nemoze, ze je len sproste zbalena ![]()
Mimochodom, chudinka potrebna je mimoriadne dobra strategia. Ona potrebuje pomoct, chlap je v roli rytiera v lesklej zbroji, ona ho za to nalezite obdivuje a vynasa do nebies, zena doma zacina byt pomalicky nervozna, v chlapovych ociach sa stava zlou mrchou ktora nema ani trosku sucitu, dokonca ho za jeho svetoborne ciny, ktore chudinka tak ospevuje, karha.
@Bábi Zlopočasná píše:
To je z tej povery, ze milenka nikdy za nic nemoze, ze je len sproste zbalenaMimochodom, chudinka potrebna je mimoriadne dobra strategia. Ona potrebuje pomoct, chlap je v roli rytiera v lesklej zbroji, ona ho za to nalezite obdivuje a vynasa do nebies, zena doma zacina byt pomalicky nervozna, v chlapovych ociach sa stava zlou mrchou ktora nema ani trosku sucitu, dokonca ho za jeho svetoborne ciny, ktore chudinka tak ospevuje, karha.
Ještě bych dodala, že se ta chudinka nedělá tak, aby to tak vypadalo. Dělá se to chytře. Jsem to taky dělala chytře a bylo mi pomoženo. Nejdřív nechtěl, ale pak již byl okouzlen i tím, co všechno dokážu vydržet, jak jsem vlastně silná. ![]()
A jakej to má závěr?
Musíme bejt připravený na všechno?
Vlastníme jeden druhýho? Můžeme mu něco zakázat?
@Bábi Zlopočasná píše:
To je z tej povery, ze milenka nikdy za nic nemoze, ze je len sproste zbalenaMimochodom, chudinka potrebna je mimoriadne dobra strategia. Ona potrebuje pomoct, chlap je v roli rytiera v lesklej zbroji, ona ho za to nalezite obdivuje a vynasa do nebies, zena doma zacina byt pomalicky nervozna, v chlapovych ociach sa stava zlou mrchou ktora nema ani trosku sucitu, dokonca ho za jeho svetoborne ciny, ktore chudinka tak ospevuje, karha.
No když nemá ženská nic jinýho tak je to docela zaručenej způsob jak sbalit chlapa, jen na to musí mít člověk žaludek. Každopádně je mi jasný, že v téhle chvíli právě nejde jít proti ní, ona je totiž taková „chudinka“, čili je potřeba jí spíš vyjádřit pochopení (chlap se fakt automaticky staví na její obranu), každopádně zároveň zdůrazňovat chlapovi, že je sice hrozně hodnej, že ji vyslechne, ale neměl by si brát na svoje bedra tolik cizích problémů, když teď toho řeší tolik sám…tahle strategie vypadá zatím nejlíp, přestal ji tak často odpovídat, zároveň se ho snažím zaměstnat, aby nebyl čas se zabývat jejíma problémama.
Došla sem k závěru, že když se chlap nechá takto hloupě nachytat tak asi nestojí úplně za to, aby o něj bojovala a docela se divím těm holkám co maj takovou strategii, že je nenapadne, že když to fungovalo na něm jim, proč by to nefungovalo i jiné v budoucnu.
@Aragua píše:Došla sem k závěru, že když se chlap nechá takto hloupě nachytat tak asi nestojí úplně za to, aby o něj bojovala a docela se divím těm holkám co maj takovou strategii, že je nenapadne, že když to fungovalo na něm jim, proč by to nefungovalo i jiné v budoucnu.
Takto sa da nachytat 9 chlapov z 10. Oni su zavisli na obdive nezneho pohlavia.
To, ze tato strategia prejde jednej, neznamena ze prejde aj dalsej v poradi - ked zena vie, na co ho ulovila, rozpozna konkurenciu este v zarodku, a, nutno priznat, zenske uz pri vsetkej emancipacii uz poriadne nevedia ako zbalit chlapa - rozhodne neveria, a ani nevedia ako na to, ze najjednoduchsia cesta je urobit z chlapa hrdinu. Takze tej konkurencie zas tolko nie je.
Odpisat chlapa len preto, ze onho prejavila zaujem nejaka ina a okamzite sa ho vzdavat ako menejcenneho je ponekud hlupa strategia. Chlap sa da doslova zbalit na cokoladu (a bola z toho dokonca svadba
)
@makynah píše:
Ahojky.
Mám zkušenost. Naprosto totožnou.A můj, již bývalý mažel, ji zachránil.
Tak tak, také jsem zažila a není to tak dávno. Hold muži jsou zvláštní stvoření a kolikrát jim spousta věcí nedochází. Taky jednu takovou znám, už jsem jí dlouho neviděla, vyhýbá se mi, však taky ví proč. Taky se jí zhroutil svět, taky jsem jí zachraňovala, no asi málo, když potřebovala k záchraně mého. A já husa si jí ještě pouštěla domů, přeci jí nenechám se trápit
To se opravdu nedělá. Jenže časem jsem přišla nato, že nechodí za mnou jako za kamarádkou, ale za mým přítelem. Dlouho jsem to nevydržela trpět a svůj dnes již 6ti letý vztah si vybojovala
Když už domluvy nepomáhaly, rozhodla jsem se je nachytat. A nachytala, milá kamarádka se na mě usmála natolik vítězně, že dostala takovou, že spadla z lavičky. Stihla jsem jí ještě poupravit účes a make-up. Přísahám, že bych v životě nic podobného neudělala, ale ta tma před očima
Nakonec jsem sbalila mému věci a řekla at si jde, když myslí, že je to nějaká výhra. Nejspíš vážně váhal, každopádně ta chudinka udělala chybu. Řekla něco co neměla a on tak sám přišel nato, že jsem měla celou dobu pravdu a jen nám chtěla zničit vztah, když jí osobně nic nevyšlo. A zařízený byt s hodným chlapem, no neberte to
Ještě ten den přišel s prosíkem.. Neměl to ale lehké, jenže láska nezná hranic a já ho i po těch 6 letech miluji a tohle jsem mu odpustila. Neříkám, že to nebolí, ale tohle jsem mu odpustit musela a hlavně chtěla. A víte co? Posilnilo nám to vztah natolik, že to snad spolu dotáhneme až do důchodu ![]()