Co s děravými mandlemi?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
727
15.7.18 18:48

Co s deravyma mandlema

Ahoj.Mam uz od detstvi takove proderavele mandle a nekdy se mi v nich tvori bile cepy ( kameny). Jako mala Jsem mela casto anginy ale od te doby nic… zrovna ted mam ale opravdu po letech, asi od dcery ze skolky.
Mam ocas skrabani v krku ale nijak moc natekle a v tu dobu vetsinou i ty cepy, ale jako nijak me to neomezuje. Jen ted jsem byla u krcniho a on hned ze jsou znicene, ze si je mam nechat v kazdem pripade nechat vyndat ( nedelal mi zadne testy nic ani se me neptal jestli mam zanety)… protoze jinak mi muzou zpusobit neco s ledvinama a srdcem! No jako dost me podesil. Ziju v zahranici. V cesku mi rekli, ze pokud tam jsou ty cepy tak pracuji dobre a proto nevytahovat. A cetla jsem, ze jsou velmi dulezite ( tady se rika, ze funguji jen do 18). Urcite si pujdu jeste pro dalsi nazor, ale co si o tom myslite vy? Mate nekdo zkusenost???
Mam dve male deti a kojim a musela bych v nemocnici zustat tyden tak ted to stejne tak rychle nepujde ( uz jsme zacali i produkovat treti a ted nevim jestli teda radsi pockat). No fakt nevim :? Je to opravdu tak nebezpecne? Krev mam vzdycky perfektni. Dekuju za nazory :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1638
15.7.18 18:58

Taky mám mandle samý kráter a taky se mi tvoří čepy. Jsou to dentýnové kameny a má to kdekdo. Jestli na angíny netrpíš tak určite netrhat. Někdy vyplachuju střikačkou s listerinem nebo kloktám listerin a dobrý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
15.7.18 19:07

@ančapepča : a proc delaji potom takovy povyk ? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4256
15.7.18 19:08

Já mám čepy taky od mala…úplný krátery… Taktéž často nemocna. Na ORL neřekli ani píp na me mandle. Funguje to jako zachytávání bakterií když jsou v krku právě aby nešli dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
15.7.18 19:12

@novakova.t : ale potom je clovek polyka ne? No prave vsude ctu ze jsou dulezite :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
15.7.18 19:17
@gusica píše:
@novakova.t : ale potom je clovek polyka ne? No prave vsude ctu ze jsou dulezite :?

Co asi myslíš, že s těmi bakteriemi co polkneš udělají žaludeční kyseliny? Neřeš to, já mám mandle obrovské a děravé s čepy už od dětství a pořád žiju. Nenechám se operovat kvůli takové blbosti, když mi nepřekáží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
15.7.18 19:33

@Zabatko : a trpite i na zanety? Anginy?
Takze jako i kdybych se nakonec pro vyoperovani rozhodla tak to neni tak akutni a muzu az za par let jit, myslite? Prvni deti? I kdyz spis tenduju k tomu ze si je necham…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
15.7.18 19:42

Taky mam mandle samou diru, obcas cepy. Angini jsem mela asi 2× v zivote. Ty mandle tak maji svou funkci, a nenechala bych je jen tak vytrhnout. Vsechno ti bude sedat na prudusky a plice.

• Citovat
  • Upravit
727
15.7.18 19:43

Jo jeste k tem cepum rekl ze jsou to jen zbytky jidla a casem zacnou smrdet a rozpadat se… ale proc je nemam porad? Vetsinou jen jak me boli v krku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
15.7.18 19:46
@gusica píše:
Jo jeste k tem cepum rekl ze jsou to jen zbytky jidla a casem zacnou smrdet a rozpadat se… ale proc je nemam porad? Vetsinou jen jak me boli v krku

Zbytky jidla? Jak by zbytek jidla udelal kulicku a drzel na mandli? :think:
Ja je mam taky pri nejake viroze, ani me nemusi bolet v krku

• Citovat
  • Upravit
727
15.7.18 19:47

@Verun83: a jak prisli na ty onemocneni srdce a tak? To asi u tech lidi co maji anginy , ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9012
15.7.18 19:48

Nenechavej si je vyndat. Já mám poruchu imunity, deset mi pícháji imunoglobulin. Byla jsem nedávno na ORL a doktorka mi kladla na srdce nenechávat si mandle odstranit. Ani kdyby to jiný lékař chtěl. Často mě škrábe v krku, výtěry negativní a čepy se mi dělají ve vlnách. Někdy je mám často, pak třeba dva měsíce nic. Krátery mám taky, přitom angínu jsem měla snad dvakrát za život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
311
15.7.18 19:52

Ahoj, také jsem mela hodně derave mandle, porad cepy. Na anginy jsem trpěla dost, klidně 2× ročně, cely život. Nicméně nikdy jsem já ani doktoři o operaci neuvazovala. Az se mi před rokem utvořil na jedné mandlí výrůstek, který zasahoval do krku a vadil mi při polykání. Nakonec jsem nemohla mít ani šátek kolem krku, hned jsem se z toho davila… Takže je tedy vyndame.
No ale co chci říct - ta operace je strašná! Kdyby nebylo toho výrůstků, tak bych na to nikdy nesla. Ta pooperační bolest byla šílená, trvalo to 14 dni a doslova jsem mlatila hlavou o zed. Skoncila jsem na opiatovych praskach, abych mohla trochu fungovat. Cca po tech 14ti dnech zmizel ten povlak a s tím i bolest.
Zlatej porod, to jako fakt.
Jo ale zhubla jsem 7kg......... :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
15.7.18 19:55
@gusica píše:
@ančapepča : a proc delaji potom takovy povyk ? :oops:

Nevím. Brácha s tím byl na ORL, dostal něco na kloktaní a do měsíce to měl zpátky. Tak už tam nešel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15457
15.7.18 19:59

Taky mám strašné mandle. Kdysi jedna doktorka na ORL řekla, že rozhodně vytrhnout. Nešla jsem. Později jsem to řešila ještě jednou s jiným lékařem ORL a ten mi řekl, že v mém případě rozhodně netrhat. Někdy mám čepy více, někdy méně. Na angíny netrpím. Za mě rozhodně netrhat. Mám to potvrzenné od dalšího lékaře ORL, ke kterému chodím s dětma. Samozřejmě pokud to nečiní nějaké velké potíže. Známá na tom byla a říkala, že už nikdy. Prý to byla strašná bolest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí