Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Teda řeknu vám, dokonce jsem zpočátku (a chvilku i včera) uvažovala o rozvodu
ale............. mám ho ráda (co, miluju ho) a je a byl vždycky fajn, hodně se změnilo teď tou prací…tak doufám,že se to urovná, třeba je taky jen nervózní,přece jen chalpi berou jako povinnost, že musí zajistit finančně rodinu.....
a taky mi pomohlo,že jsem (kvůli inspiraci) pročítala jiné diskuze........a když člověk zjistí,jak jsou na tom chudáci jiní špatně
až se stydím… a hlavně, jedna mamina psala, že 90% rozvodů během mateřské iniciují ženy a je to hlavně proto,že prostě mají zúžený svět priorit… a takhle to zní hnusně…chtěla jsem to zkrátit.prostě, jsme celý den doma s dítětem, staráme se o domácnost a když přijde večer muž domů, chceme mu říct všechno, co se stalo a honilo se nám hlavou..jenže on potřebuje naopak chvilku klidu, ty naše „důležitosti“ jsou pro něj maličkosti…
no a asi dělám hodně chybu já........chodně mu vycházím vstříc.prostě ho nenechám spát po flámování (práce je něco jiného), a hlavně, když se mi něco nelíbí,musím to říct!!!
Díky, že jsem měla kde si probrat myšlenky
Ber ,hlavně že sis myšlenky utřídila
A já bych neřekla,že je chyba v tobě.....ano,chlap má určitě touhu finančně zajistit rodinu,ale přeci nežijeme v minulosti,že chlap vydělává a manželka se stará o dítě a domácnost
Rozhodně Honzu po flámu vyspávat nenechávám,ráno normálně hlídá Matěje,protože já pracuju i v sobotu ráno
A když se mi něco nelíbí,rozhodně je dobré to říkat hned a na rovinu
A co teda musím říct,tak podle mě nějaké problémy u chlapa pramení už ve výchově…jak byl zvyklý dz odmu od maminky ![]()
Ale u Vás ten problém bude asi teď hlavně o té práci,tak přeju ať se to brzy zklidní ![]()
Ahoj, ty jo, já bych zase řekla, že jsi na něj hrozně měkká!!!
Já bych teda přitvrdila! No a co, že je tři týdny pryč za prací? Tam určitě taky nonstop nedělá, určitě si čas na odpočinek najde… jezdit si domů jako do lázní, to mi připadá vůči tobě strašně nefér. Naopak, já bych mu pěkně dala hlídat dítě a šla si sama odpočinout, vždyť pro něj je hraní s malým určitě relax, navíc by se kluci měli pořádně užít, když je teď táta věčně pryč
Vyspávání přes den bych mu rozhodně netolerovala - ty snad přes den vyspáváš??? Ať se pěkně zapojí do domácnosti, společné práce i zábavy. Něco naplánuj, jděte na boby, do zoo, kamkoli
A zařiďte si hlídání a vyrazte někam spolu sami, na večeři, do kina, do fitka… co vás baví. Ten čas, co trávíte spolu, ať už jako partneři nebo jako rodina, by měl být intenzivní, když jste spolu teď tak málo.
Já mám teď manžela dva měsíce doma, mění práci a novou má od začátku února. Občas se pěkně hádáme a samozřejmě, že většina domácnosti je na mně, ale dětem se snaží věnovat maximálně, dokonce ze své iniciativy vaří příkrmy
chodí na nákupy atd. Předtím měl časově náročnou práci, 3× týdně se vracel domů ve 23 hod. Ale vyspávání ráno neexistovalo - naopak, vždy vstal s dětmi, přebalil je, přinesl mi je na kojení a pak si s nimi do devíti hrál a já dospávala (v noci kojím, vstávám k nim atd.). Já se pak celý den starala o děti i domácnost, to je taky pěkná zabíračka - jen to chlapi nedocení. A jak by docenili, když jim to neřekneme?! Argument, že si musí po práci odpočinout, neberu - hrát si s dítětem je po celém dni hlavně relax, stejně jako pro mě je relax, když po večerech pracuju, resp. studuju (dělám si při mateřské doktorát) ![]()
Omluvám se, že jsem se tak rozkecala
ale trochu mě ta nekonečná tolerantnost (které si manžel evidentně neváží, když je na tebe tak hnusnej - viz scéna s prádlem, proboha proč si to nevypere sám???) nadzvedla.
Každopádně držím palce, a za své pocity se rozhodně neomlouvej
![]()
Ahojky holky!
Prosím vás o názory, rady..
Jsme s manželem spolu 10 let - manželé 3 roky. Oběma je nám kolem 30 let. Máme teď 7 týdenní dítě. Už před otěhotněním jsem s manželem několikrát mluvila, že bych chtěla více sexu, že si mě málo všímá…
On se ale o tom nechce vůbec bavit… mužská ješitnost asi ![]()
Teď jsem v situaci, že jsem tento rok měla sex 3×
objetí žádné, o líbání ani nemluvě.. to je jen tak letmá pusa toť vše… Je to normální? Vím, že sleduje filmečky a kouká na obrázky nahých žen.. Několikrát jsem ho přistihla při masturbaci…
Po 6tinedělí jsem mu říkala, že bych to chtěla zkusit… a nic ani náznak toho, že by mě chtěl.
Vím, že nejsem modelka, ale jsem normální, obyčejná holka - váhu mám po porodu na svém, takže vypadám stejně jak před otěhotněním… Nejde mi o každodenní sex – stačí mi to 2× týdně…
Blesklo mi hlavou, že i má nějakou milenku, ale na to těžko přijdu, když má v práci pružnou pracovní dobu. Nemusí tam ani být a je to v pohodě. Může pracovat i z domova (dělá na počítači), takže dělá i o víkendu – má toho totiž v práci moc…
Napadlo mě spousta řešení.. Jediné co vím, že jsem to vzdala… už nemám náladu okolo něj skákat a nabízet se mu, přemlouvat ho k tomu a být neustále odmítaná… Chtěla bych být chtěná. Aby mi řekl, že se mu líbím, objal mě a líbal…
Co mám dělat? Mám se ještě zasnažit, rozvod, milenec, pro výstrahu zahrozit oddělením ložnic.. Cítím se sama a mám teď z toho dost deprese. Zas musím brát ohled na dítě, aby mělo přeci tátu. Děkuji moc za rady ![]()
@Loraxa Já nevím, asi bych si našla milence. Jsem sice zásadně proti, ale pokud jsi s ním o tom mluvila a nic, tak bych si někoho našla ![]()
Já jsem jednu dobu měla něco podobného, pak to ve mě bouchlo a na rovinu jsem řekla, že pokud se to nezlepší tak si prostě najdu milence, protože já milování potřebuji a on je jěště příliš mladý na to, aby se vymlouval, že mu nestojí a bylo, vše se vrátilo k tomu jak to bylo předtím, milovali jsme se častěji a stále to trvá. Chlapi jsou ješitní a natvrdlí, mluv přímo a rovnou třeba i pohroz.
@Loraxa zahodit, vyměnit, pořídit milence… Na dítě ohled neber, je malé. Tátu mít bude, ale možná by to chtělo nějakého strejdu
.
Pokud chlapa nepřitahuješ, nic s tím neuděláš. Možná má milenku (jestli je problém v posledním roce a byl i před otěhotněním), možná jsi v jeho očích víc matka, jak milenka. On ti vůbec neřekne, co s ním je? Jestli je problém u tebe nebo u něho? Třeba má hodně stresu a bojí se, že zklame ![]()
@Loraxa
myslím si že hrozit někomu oddělením ložnic „za tres“ že s tebou nespí je kontraproduktivní..to by mu spíš vyhovovalo ne? ![]()
@prcekniky A az by jeji nevera praskla, uz bude na vine jen ona a nikoho nebude zajimat, proc si toho milence nasla… ![]()
@Loraxa co zkusit navrhnout poradnu? Zrejme hned chtit nebude, ale zkusit mu vysvětlit, ze citis, jak vas vztah upada a ze to nechces dopustit a chces neco udelat, aby se to spravilo. Ze zkusite hledat, kde je chyba-u nej i u tebe… (nemuzes vse svalit na chlapa, to by neprekousnul
)
@ninaj Já neříkám, že je to správně, já sama nevěru odsuzuju, ale pokud nepomáhá si s ním promluvit a pokud od něj nechce odejít…Nestačilo by mi mít letos 3× sex ![]()
@prcekniky to me by teda taky nestacilo a rozhodne bych nad tim nezavrela oci a nesla mu po vuli, ale rikam-kdyby to pak prasklo, uz bude ona ta nejhorsi a manzelovi se to mozna akorat hodi do kramu jako skvely důvod, proc jejich vztah ztroskotal…
Holky moc díky za rady
ptala jsem se ho jestli má nějaký problém a kdyby měl tak jestli by mi to řekl.. na to on, že žádný problém nemá a kdyby měl tak by mi to řekl.. Já nevím asi mu to takhle prostě vyhovuje.. ale mě nééééé!!!
já mám milování moc ráda a nebráním se ničemu (pokud je to normální
), ale nemá prostě o mě zájem…
až přijde domů tak si s ním promluvím a určitě napíšu..
To ze nejsi modelka tak dle meho neni problem, i zy nejkrasnejsi zeny jsou podvadene a nebo maji stejnej problem.
Pokud chlapa nepritahujes tak muzes vypadat jakkoliv krasne a je to jedno…
@ninaj To asi ano, potom je na zvážení, jestli s ním chce zakladatelka zůstat..
@Loraxa Já bych mu řekla to co už tady někdo psal: „bud se to změní nebo si někoho najdu, miluju tě ale dál už to takhle nejde“…
na chlapa musíš přímo, na rovinu, jinak to nepochopí. ![]()