Co s manželem?

Anonymni
3.1.09 18:26

Co s manželem?

POtřebuju se vypovídat :-( Mám manžela moc ráda, je to skvělý chlap a hodný tatínek,ale poslední dobou je to s ním příšerné :cry: Dal výpověď v práci a od listopadu je „na volné noze“ předtím byl v práci skoro pořád (i víkendy) tak jsem doufala, že se to zlepší. Jenže dostal nabídku jezdit za prací na druhý konec republiky. Takže je teď skoro pořád pryč a když přijede, je to ještě horší:-( tři týdny byl pryč, pak přijel a týden prospal i přes den (večer pak sedí u PC nebo TV a přes den dospává :twisted: takže ve mě bublá vztek, protože doma nepomůže jen překáží......... pak se snaží zapojit,ale než najel na naše rituály a časový režim, jel pryč. Jen rozhodil malého (2 roky) protože ten chtěl být s tatínkem a nechtěl spát a on mu to dovolil :roll: no.....peněz taky máme málo, co vydělá investuje do strojů,aby mohl rozjet podnikání..chápu ho, je tak otrávený ze svého bývalého šéfa, že nechce o zaměstnání ani slyšet, prý nebude dělat někomu jinému na barák............no,jenže já bych ho raději měla doma, jistý příjem, „stabilní práci“ když mu něco vyčtu, jen vyjede, že se snaží, že žačátky jsou težké a že když chci,, tak ať zkusím držet týden zbíječku místo něho a pak pochopím, proč je utahaný......třeba…tašky s věcma jsou doma už tři týdny nevybalené(tak jsem mu ji strčila pod postel) prý proč ji nevybalím :-( no, a když mu vyžehlené věci dám do skříně, nestrefím se do jeho systému (nová trička, trochu obnošená, pracovní, tmavá, bílá, …bl bla)
no a taky mi malého „zkazil“ naučil ho dívat se na TV hodně kresléné filmy, Nemo, Madagaskar i seriály......... bojuju s ním ale je to marné :-(
Omlouvám se, že taky píšu román, nemám se komu vypovídat :-( všechyn kamarádky jsou společné¨í známí nebo bez dětí a nechápou :-( pokud máte finty nebo rady, sem s nima :-) Děkuju

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4232
3.1.09 20:57

Asi to bude chtít čas, než se to ustálí. Ono v dnešní době rozjíždět podnikání není nic jednoduchýho. A když přijede domů po třech týdnech, tak si chce odpočinout. Můj muž sice nechodí domů 1×za tři týdny, ale nedávno měl v práci taky období, kdy dodělával jednu důležitou zakázku a chodil domů 1× týdně, taky mi už z toho dost hrabalo a když se vrátil, tak jsem na něj byla protivná a zlá, protože jsem měla pocit, že na nás totálně kašle a že jsem na všechno sama, dcera nesnesitelná, prostě dokonalá frustrace. Už jsem to přestala tolik řešit, respektuju, že na nás vydělává, tak si chce doma o víkendu odpočinout a ne si hrát celou sobotu a neděli s Luckou. Jedinej, kdo to nerespektuje je Lucka :P , klidně ho jde vyhazovat z postele v 7 hodin ráno. S tím pomáháním, oni chlapi moc naši mateřskou neberou jako práci na plný úvazek, prostě si myslí, že je to brnkačka. No manžel už si to nemyslí, nedávno jsem nečekaně musela na dva dny do nemocnice a musel se o všechno postarat sám. A docela to v pohodě zvládli, i cesty do školky.
Takže když musí, tak to dokážou. Oblečení, to už taky neřeším, když tudle remcal, že jsem mu nevyprala džíny, tak jsem mu řekla, ať si je vypere sám, že nestíhám a pračka taky a byl pokoj.
Ty DVD to bojujeme taky, já jí to moc pouštět nechci, ale tatínek rozmazluje, já to beru tak, že přes týden jí to pustím jen občas, sice se jí to moc nelíbí, ale vynahrazuje si to o víkendu. Fuj to jsem se ale rozepsala. Přeju pevný nervy.
Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1368
3.1.09 21:06

Diskuzi jsem zalžila já, jen jsem si nešimla, že nejsem přihlášená :oops: omlouvám se.
MarketoJ… děkuju, já vím, že se to zlepší, taky se už zklidňuju......ale přes Vánoce to bylo hrozné.............manžel ještě nečekena týden před svátky odjel :twisted: což mě už úplně dodělalo......no a do toho pořád hučí mí rodiče, že jsem chudák sama, a ať se manžel snaží hledat práci u nás… a proč prý musíme mít všechno (jako, že moc utrácíme…mojí mamce se totiž zdá, že mít auto je zbytečný luxus…zvlášť když ho potřebuje manžel k práci :roll: ) Nejvíc mě deptá to, když vidím, jak to trápí Vojtíška. Po tatínkovi se ptal pořád :cry: prostě je toho hodně a já místo,abych to s ním řešila (nejde to, je stejně napružený) se tím utápím.........dokonce mi pod stromeček „skoro“ nic nedal…koupil mi kalhoty (malé :-( a drahé na druhém konci republiky kam už asi nepojede, tkže asi nepůjdou ani vyměnit a to mě zdeptalo totálně…já vím, že se to vyřeší (doufám) ale prostě mě to teď vzalo.........Vojta je živé stříbro, začíná období vzteku a já doma nestíhám skoro nic, na nákupy s ním jít je skoro nemožné a pořád obtěžovat rodiče nejde :-(

Už zase píšu román :-( omlouvám se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6909
3.1.09 21:26

Berenike ,je mi líto,že máte takové problémy :( Ale dej mu opravdu čas,určitě se to zase zklidní :wink:

Obrň se trpělivostí...... :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
3.1.09 21:35

No jo, ono kdyby se do toho rodina někdy nepletla. Minulý rok jsem s tchýní spolu nějakou dobu nekomunikovali, protože mi vyčítala, že je manžel pořád v práci a že jsme rozhazovační atd. a že se chudák upracuje a že je pořád nemocnej a tloustne a nemůže chodit na procházky. Manžel nesnáší chůzi pěšky, jen když musí a dokonce i do práce radši jezdí na kole, teda domů pak jezdí potmě po lesních stezkách s poněkud nefunkčníma brzdama :evil: a děsně mi tím brnká na nervy. Takže tě docela chápu.
Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
3.1.09 21:51

Bereniko tak mě napadá, že jsme to mohli dát přes svátky „dohormady“ a pokecat. Náš taťka byl taky pořád v práci i víkendy a já jsem si připadala tak nějak sama. A taky jsme z Ostravy. Myslím, že u vás může pomoct čas, že je to teď nová situace a že se to všechno ustálí. A co takhle manželovi nabídnoutspolečnou procházku nebo teď s malým na sáňky. Myslíš že by nešel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1368
3.1.09 22:16

Tak už se to lepší…dneska byli na bobech. Manžel je s malým rád,ale prostě někdy neví,jak si s ním hrát.. a tak raději pustí TV...........ael teď bude chvilku doma, tak se snad sehrajeme.......jen mě mrzí,že pořád má tendenci zůstat u té práce „na dálku“ místo, aby si hledal něco tady............ale zase v době krize, musím být ráda, že je nějaká práce, co?
Prostě na mě padl vztek, protože mi přišlo,že nedělám nic jiného než vstanu(Vojta mě vytáhne z postele) skáču kolem domácnosti a Vojty celý den a když malý usne, zase dělám v kuchyni nebo žehlím nebo tak..........on sedí u TV nebo PC........prostě chlapi asi nepochopí, že ženská neumí doma jen tak relaxovat a sedět, když je třeba něco udělat........... a ono je skoro pořád co dělat :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
3.1.09 22:34

Bery - já si myslím že je to prostě věkem toho prcka. Moc si toho s ním zatím nepovíš, jenom se nečeho dožaduje, musíš hlídat nočník, přemlouvat na spaní odpolední i večerní, prát neskutečné hromady hadříků, protože to samostatné jídlo taky ještě není to pravý ořechový a ke všemu ta nekonečná energie, kterou naši malý teď mají a samy neví co s ní, tak doslova někdy lezou po stropě. Slovíčko „ne“, nebo jedna s prvních větiček „já neci“ je slyšet pořád a na všechno. Neboj bude líp. My máme tátu taky celý dny v práci - v podstatě chodí domů jen „spávat“ a jak už jsem psala tak i mezi svátkama šel dobrovolně do práce, prý aby mu to doma nebylo dlouhý. Když ho kluci lákají ke hře a už to vypadá, že se jim to podařilo, tak začne ty jejich hračky opravovat (tu ulomené kolečko, tu zlomená kolejnice, roztrhnutá kniha…) a rázem se z hry stává přednáška o zacházení s věcma. A přesto si myslím, že je dobrý táta a ač bych ho někdy(dost často) nejraděj prohodila oknem tak ho mám moc ráda a kluci ho regulérně zbožňují…
Hlavu vzhůru, však prďolci hrozně rychle vyrostou a pak bude lípm uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1368
3.1.09 22:59

Rendule, Lacenko tak jste si mě tady našly :wink: díky za uklidnění......já vím, že to nebude tak horké.....ale asi ty svátky to všechno znásobily.............Ono se to vyostřovalo..Vojta je závislý na uspávání se mnou (protože manžel to zatím zkusil jen jednou a nevydržel psychicky a Vojta volal po mamince, tak mi zavolal ať přijdu domů (je fakt, že tehdy měl Vojta průjem, což jsem nevěděla) no a od té doby se bojí..........) a usíná jen s rukou žmoulající mou bradavku :? :roll: což je nepříjemné a bolí......takže jsem zavelela, že se Vojtovi kupuje postel (doteď spí s náma v posteli) no a pořád není, těšila jsem se, že bude před svátky, ale manžel se pustil do dveří od vestavěné skříně a ty teď blokují místo, kde má být postel :cry: do toho jsem SAMA zdobila stromeček, balila dárky(vlastně i kupovala a vymýšlela) pak jsem pod stromek dostala malé kalhoty za spoustu peněz no a 25 jsem brečela a brečela :cry: ale aspoň už vím, proč jsem byla tak napnutá

JO a nejvíc mě štve, že přes den spí! Chápu,že je utahaný po práci,ale teď už to je hlavně proto, že sedí do dvou u PC nebo TV :twisted: a ráno nejde vzbudit (minimálně do 10) :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6909
4.1.09 09:08

Berenike ,a co takhle mu říct,aby ti pomohl v domácnosti?Chápu,že chodí do práce a vydělává,ale aspoň vyluxovat nebo umýt nádobí by občas mohl,ne?
Asi že ten největší nápor byl zrovna před Vánoci,tak proto jsi byl tak napnutá,ale nedvím se ti :( Můj manžel taky moc nefunguje,většinou o víkendech chodí do druhé práce,v týdnu přijde kolem 5 domů,takže pomoc s domácností nefunguje,ale zase mu v týdnu dám Mátu,když je tedy doma a dělám si co potřebuji a teď přes Vánoce mě teda nechávali královsky vyspat :wink: což jsem ocenila více než kdyby vyluxoval
Možná jen neví jak si s Vojtíškem hrát,aby ho zaujal jako třeba ty,ale to se taky zlepší,jen spolu musí trávit více času :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1368
4.1.09 09:26

Rendule Když mu řeknu,tak i pomůže, dřív to bylo víc automatické.......a s Vojtou je to přesně tak, neví, jak si hrát, zná jen takové aktivní hry (fotbal, honění, skákání) a když je utahaný,tak prostě nedělá raději nic. Jinak je to už lepší, teď je doma, jen pár dnů byl v práci…ještě s ním musím probrat to ponocování a spaní přes den :twisted:
Prostě toho před svátky bylo na mě moc, chtěla jsem mít doma pěkně útulno, místo toho já byla nemocná, on odjel, skříň nedodělaná, dřevo a krámy v bytě, Vojtova postel v nedohlednu…byly chvíle kdy jsem ho nesnášela, ale asi jsem dělala chybu,že jsem ho nechala spát a jen se tiše užírala.....a když je člověk naštvaný, vadí ti pak už úplně všechno :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
4.1.09 09:43
Berenike píše: ........prostě chlapi asi nepochopí, že ženská neumí doma jen tak relaxovat a sedět, když je třeba něco udělat...........

Bere, tak to je ale chyba, to se nauč :lol: :lol: , já už to dávno umím, jinak bych se tu zbláznila :oops: .
Jinak sržím palce, ať se situace zlepší, máte to teď těžký, snad bude brzo líp.
Eva a tři kluci

• Citovat
  • Upravit
6909
4.1.09 09:45

To je pravda,když je člověk naštvaný,vidí to trochu v afektu :wink:

Zkus mu říci(samozřejmě nějak šetrně,přeci jen chlapiu jsou ješitní :roll: ) jaké hry má hrát s Vojtíškem a ono to klukům půjde a ty si odpočineš :wink:
A je dobře,že když řekneš,tak on ti pomůže,to zas tak automatické pro někoho není a nepomáhají vůbec :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1368
4.1.09 17:24

Je mi do breku :-( ten můj chlap je fakt hrozný..včera byl s kámošem v hospodě, ráno mi říká,ať mu vyperu věci,že to smrdí kouřem…no, tak jsem mu řekla, ať je dá k pračce.....u pračky byla mikina a spodky, tak jsem to tam hodila, přidala další prádlo z koše........teď přišel,že proč jsem to nevyprala, že tu hromadu tady musím cítit…že i kdyby se vys…l dopřostřed místnosti,tak že to tam nechám :twisted: pro upřesnění.manželova maminka je paní „bílá rukavička“ on chce mít vše tip top ale je to klasický nepořádný chlap,který háže věci kde je zrovna svleče :evil: a když mu něco řeknu, prý, to bych musel mít speciální skříň na nošené věci, kam je mám dávat
no a k tomu dnešku, já se bránila, že jsem mu řekla ať je dá k pračce, že nebudu očuchávat každou hromadu,kterou tady nechá…takže jsem po sobě řvali a do toho Vojta ticho, ticho :cry: to mi asi vadí nejvíc…manžel měl odejít pryč,takže šel,ale tentokrát se ani nerozloučil s Vojtou, vždycky to dělá a on ho chudáček teď doma hledá :? zastřelím toho chlapa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6909
4.1.09 17:42

Berenike ,ten tvůj chlap je vážně na odstřel :evil: 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie