Co s penězi?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6872
10.1.22 14:44

U nás by byla jasná volba koupě bytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.22 14:46

@Michaela99 chtěl to asi spíš jako investici do budoucna, jestli ceny nemovitostí ještě stoupnou…nejsme z Brna ani Prahy, aby tady ceny nájmů byly bůhví jaký „vejvar“ :) v současné chvíli by se ten byt dal ponechat i prázdný, finančně nejedem úplně na krev, ale není to ani na žádné velké vyskakování :lol:

• Citovat
  • Upravit
350
10.1.22 14:51

Jakou úrokovou sazbu a náklady máte u hypotéky? Aby se vám to vůbec vyplatilo.. já bych teda radši koupila další být ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
10.1.22 14:54

Umořila bych hypo, teď jsou ceny nemovitostí dost vysoko, tak mi nepřijde ideální kupovat novou. Až se vrátíš do prace, můžete pak nějaký byt na pronájem ještě koupit, třeba ty ceny půjdou trochu dolu mezitím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.22 14:54

@ZvědaváTerr úroky při fixaci kolem 2,5, teď to bude kolem 4, z hlavy nevím..náklady budou 16 000,–.

• Citovat
  • Upravit
10256
10.1.22 14:55

Ahoj,
situace na trhu s byty je nyní taková, že je málo výhodných nabídek. Ceny jsou prostě vysoko. Hrozí i situace, kdy by taková investice mohla znamenat místo výnosu další náklady (opravy bytu, placení poplatků za měsíce, kdy není byt pronajatý apod.) Takže musela by to být výhodná koupě.
Pokud se taková nenaskytne, pak bych asi zvolil doplacení hypotéky na konci období úrokové fixace (je možné, že nyní budete schopni peníze na výhodnější úrok vložit třeba na termínovaný vklad nebo spořicí účet, ale pozor na např. firemní dluhopisy a jiné nijak nezajištění nabídky.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1349
10.1.22 14:55

Hodně záleží jaka možnost financí jestli by jste za to vůbec koupily nějaký zajímavý byt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.22 15:07

@B4RC3LON4 Podle internetu garsonku v novostavbě, ve starší zástavbě maximálně 2+1. Starší chce opravy a garsonka se pronajímá za levno :) Jinde než na netu jsem nehledala, zatím nemáme moc plán…

• Citovat
  • Upravit
72725
10.1.22 15:08
@Anonymní píše:
Prosí o zachování anonymu, informace o financích.

Ahoj, tady se ví všechno, tak se jdu poradit, nemám aktuálně nikoho, s kým bych to mohla probrat.
V blízké době přijdeme k většímu množství peněz. Máme dvě možnosti - umořit celou hypo na dům, náklady na bydlení by tedy byly pouze energie. Nebo dál platit hypo a koupit byt na pronájem, který by nám asi platil pouze polovinu splátky hypotéky. Byla by to investice pro děti.

Já sama nemám ráda rizika, manžel je jiný, on se přiklání ke koupi bytu, já ke splacení hypo. V budoucnu se samozřejmě poradíme i s někým kdo tomu rozumí víc, zatím je to spíš teoretizování, co by kdyby…

Jsem na RD, takže teď by se mi spíš hodilo umazat hypotéku, ale po návratu do zaměstnání to asi uvidím jinak, práci máme oba stálou a celkem dobrou.

Co byste dělali vy? :) :mavam:

Umořit hypo.. nájem je sice asi fajn, ale kapnes na špatného nájemníka a jsi v loji.. po umoření hypo můžete spořit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1349
10.1.22 15:09
@Anonymní píše:
@B4RC3LON4 Podle internetu garsonku v novostavbě, ve starší zástavbě maximálně 2+1. Starší chce opravy a garsonka se pronajímá za levno :) Jinde než na netu jsem nehledala, zatím nemáme moc plán…

A kolik je ta castka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.22 15:12

@B4RC3LON4 to sem úplně nechci psát… :kytka: :)

• Citovat
  • Upravit
1349
10.1.22 15:13
@Anonymní píše:
@B4RC3LON4 to sem úplně nechci psát… :kytka: :)

Tak to. Zprávy je to. Jen mezi nama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.22 15:14

@martina.se vidím to stejně…musím manžela v těch jeho fantaziích trochu krotit, on nikoho, kdo pronajímá, nezná. Já ano a vím, že to není vždycky úplná pohoda :?

• Citovat
  • Upravit
72725
10.1.22 15:15
@Anonymní píše:
@martina.se vidím to stejně…musím manžela v těch jeho fantaziích trochu krotit, on nikoho, kdo pronajímá, nezná. Já ano a vím, že to není vždycky úplná pohoda :?

Já kvůli tomu raději nemovitost prodala.. za ty nervy to nestojí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56123
10.1.22 15:17

Koupit byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...