Co s tím? Co bude dál...? :-(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
879
3.8.08 14:20

Zkus si sehnat a přečíst (knihovna…) John Gray: „Co nám matka neřekla a otec nevěděl“ - je to hlavně o mužském a ženském vnímání světa. Člověk ledacos pochopí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
5.8.08 09:47

Ahoj, já jsem prostě po narození dětí přestala v domácnosti makat. Teď jsem ještě ke všemu začala chodit do práce,tak mě opravdu nezajímá,že on chce ležet. Prostě práce v domácnosti i péče o děti je napůl. (s dětma jsem teda problém nikdy neměla, o ně se stará rád).Nepomůže? No holt nebude večeře, prostě ji nestíhám(pro syna,ale vždy něco malého udělám).Není vyžehleno? Tak pomoz s dětma a já vyžehlím… Přemlouvání atd bylo na nic,tak jsem to vzala takhle „drasticky“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
5.8.08 10:22

čím víc na něj budeš tlačit a snažit se s ním promluvit, tím to bude horší, tedy jak píšeš, že se o tom bavit nechce. Taky bych přitvrdila, vem malou a jeď na týden nebo dva někam za kámoškou, nebo si zaplať dovču, třeba i v čr, ale jeď bez něj a neříkej proč jedeš bez něj. Prostě chceš jet s malou sama. Začni ho přehlížet, nestarat se, nehádat se. A jestli to ještě za něco stojí, tak si toho všimne, že se něco děje a začne to možná řešit. A jestli ne, tak už bych to neprodlužovala. Má tě moc jistou, ale děláš si to na jednu stranu sama (nemyslím to zle) :roll:
Měla jsem doma úplně to samé, brečela jsem, odcházela jsem a k ničemu to nevedlo. Asi věděl, že to neudělám.. a proto se tak choval a neměnil se. Byla jsem z toho úplně hotová, hlavně vyčerpaná. Pořád jsem to v hlavě řešila, a furt něco vyčítala a to všechno jsou věci, který na chlapy nezabíraj…
Ale taky nesdílím názor, že je tohle v každé domácnosti, můj otec přišel z práce a věnoval se nám do večera a víkendy a prázdniny, veškeré zážitky z dětství mám spojené s ním.
Tak ti držím palečky… aby to nějak dopadlo.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
11.8.08 16:08

Srdecne zdravim jako novy uzivatel.

Jak ctu tak vsechny mate problem z muzi ale zadny muz zde nenapsal ze by mel problem s zenou. Asi nemaji odvahu priznat si ze take obcas potrebuji pomoc.

Jsem zenaty jiz 18 let. Mam 2 deti 18 a 13 let. Posledni dobou ale prochazimes mazelkou nejakou krizi a neumim to resit. Snazil jsem se manzelce vychazet vstric ale z meho pohledu bud nechce nebo neumi nejak reagovat.

Klasicka situace. Nekdo zazvoni a hned je ohen na strese. u synu kladsika, nemuzes si vzit klice? Jenze kdyz de domu ona tak samozrejme zazvoni. To je ale v poradku. Podle ni. Ja samozrejme nereaguji. Kdyz sem doma tak samozrejme ne vzdy ale dost casto umyvam nadobi. Do dnes jsem jedinkrat neslysel aspon dekuji. Od svych 13 let se venuji elektro a od roku 1989 vypocetni technice. Mam tedy doma i PC. Od doby co jsem se ozenil se snazim aby si i manzelka osvojila tuto techniku a nasla silu informaci ktere na netu jsou nehlede mnohem pohodlnejsi komunikace s pritelkynemi ktere ma a uz ze skolu ci od jinud. Diky tomu ze se tomu venuji jako hobby a opravuji PC v okoli tak se musim vzdelavat. Samozrejme s tim souvisi jiz zde zminovane „Vysedavani“ u PC. Jeste sem nezazil ze by prisla a rekla „Milacku pod si se mnou povidat“ nebo „Nehces uz si jit lehnout?“ Samozrejme ze bych sel ale nasrane prohlaseni pronesene pres celou chodbu typu „Ty dnes nejdes spat?“ spise pusobi jako 100% antikoncepcni prostredek. Jak jsem mel cely den chut se pomilovat tak v ten moment je spolehlive pryc. Mne osobne nebavi telenoveny a zabavne porady typu 5z5, ber/nebrer a pod… Nechavam tedy manzelku koukat na TV a pustim si na PC nejake DVD. To je samozrejme taky asi spatne. Je mi vycitano ze stale sedim u PC ale jak prjdu domu pozdeji nez manzelka tak od 14:00 do 32:30 sedi u PC ona a nic nevycitam. Prohlizi si damske servery, stahuje videa cte ftipy Pise s kamaradkou pres celou republiku a mi to nevadi. Proto to doma je. Ted vyhrala v nejake soutezi pobyt pro dva v nejakych laznich. Ja na pobyt pro oba nemam finance tak jsem ji navrhnul at jede s maminou. Ze decka pohlidam. Ona si odpocine a hlavne s maminou se podeli o vydaje. Nic proti tomu nerekla a najednou mam na stole ze sem rozhodnul za ni a neptal jsem se ji. Pritom nic nerikala kdyz jsme se o tom bavili. nikdy jsem manzelce nezakazoval posezeni s prately. A je lhostejno jakeho pohlavi. Prosil jsem at si vytridi casopisy co se ji hromadi v obyvaku. 3 obrovske kupy Tina, chvilka.. a pod.. Po trech letech jsem se rozhoupal ja a vytrhal recepty a zbytek svazal synovi do skolniho zberu. Zase spatne.

Ted jsem ten nejhorsi ignorant co si ji nevazi, nepotrebujue ji, ona jen dela sluzku a uklizecku (podotykam ze okna celych 18 umyvam Ja a na zehlicku za tu dobu taky nesahla a o sicim stroji ani nemluvim). Hlavne ze jsme museli mit mixer za 30000,– a vysavac za 20000,– ktere ted horko tezko splacim Ja.

Premyslim o te poradne protoze jsem v tezke depresi a nejen z toho ale i diky tomu ze sem diabetik a Epileptik a ted sem navic k tomu vsemu jeste prisel o praci. 10 let jsem makal 12 hodin denne 10 dni v kuse a 4 dni volno a zas prace, aby manzelka a decka mely kde bydlet a co jist. ted sem spatny a uz nevim kudy kam.

Nejaka rada?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
12.8.08 15:38

Ahoj… to by bylo spíš na novou diskuzi, ne? :-)

Mně teda v tom popisu soužití chybí prvek nějaké té romantiky, jen o rozdělení domácích prací manželství není. Ve víru každodenních starostí a povinností to s postupujícími společnými léty někdy dá práci, tyto společné chvilky jen pro sebe nevyškrtnout ve prospěch nějakých momentálně urgentnějších věcí. A najednou zjistíme, že nám něco chybí, že ten druhý je najednou „špatný“ jen proto, že neumyl nádobí nebo nám včas nevyžehlil oblíbené tričko - a on nebo ona se najednou taky k ničemu nemá, protože prostě už nemá chuť udělat pro nás něco, co potěší a cítí taky jen vztek a tíhu společných let. Nežijeme „spolu“ ale jen „vedle sebe“, tak si alespoň pohlídáme, aby ten druhý náhodou neodváděl méně práce a vše bylo fifty fifty a ne aby ne, to ten druhý je pak najednou nejhorší ignorant, neváží si, nepotřebuje apod…
Takže doporučím takovou klasiku, vytvářet romantické chvilky: např. večeře jen pro dva klidně i při svíčkách, třeba jako překvapení pro manželku, společně jít do kina, cokoliv podle toho, co vás dva baví a co jste dělávali společně třeba když jste spolu jen chodili.

Ještě mě napadá, pochválíš manželku? Za něco, nebo jen tak, že je skvělá, pěkná, sluší jí to?
A s tou prací, svěříš se manželce se svými pocity? Může to taky pomoci k posílení manželství a prohloubení vztahu, že s tím druhým tyto své pocity i v těch horších životních obdobích sdílíme a společně takovou krizi překonáme. Zkus se jí svěřit, jen tak v klidu, večer v posteli, a když bude vstřícná tak jí poděkovat, že ses jí mohl svěřit. Ještě odkaz na jednu poradnu na netu: www.kudlanka.cz , doufám že to nebude bráno jako reklama :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
12.8.08 16:23

O chvalu se snazim. Vim ze zajem o toho druheho potesi. Ted sem byl delsi dobu na nemocenske. Kazdy den se ptam, Jak bylo v praci co noveho se udalo. Vim ze manzelka to nemela jednoduche. Abych je uzivil musel jsem 10 let makat ve stavebnictvi a to obnaselo 10 dni v kuse na sluzebni ceste mimo domov a kazdy den 12 hodin prace + cesta na ubytovnu. Kdyz sem prijel domu tak jsem mel 4 dni na to abych vyridil urady, pomohl doma s opravama napriklad svetla, vodovodu a podobne a zase ven. Po celou dobu tohle musela tahnout sama. S uradama manzelka neumi komunikovat vubec. Poterboval jsem jedno potvrzeni a honili ji chudaka od jednoho k druhemu a za hodinu a pul to vzdala. Ja sem to mel cca za 5 minut kdyz sem za ruku chytil prvni urednici co sla pochodbe. Je mi jasne ze kazdy tu prubojnost nema. Je mi uz 40 a ruzve bryle uz davno nenosim. Kdyz nahodou zbyla nejaka koruna tak jsem se snazil nekde zajit ale to zas nemela naladu nebo ani chut. Obcas za prately, na Pizzu posedet a podobne. Pruser je ze i ten chlap obcas potrebuje totez. Jinak zacne citit ze je v podstate jen sponzor a cela ta makacka je k nicemu. Je pravdou ze sem ji mozna i nastval. Ptala se mne co bych delal kdyby mi byla neverna. Odpovedel jsem ze asi nic. Jen at nedonese zadnou nemoc nebo dite. Ze zacatku byla urazena protoze si myslela ze ji nemam tolik rad, ale vysvetlil jsem ji ze nejsem zadny despota a ona neni muj majetek ale partner ktery ma plnou svobodu ale i zodpovednost ve svem rozhodovani a myslim ze by nikomu neprispely zarlive sceny sledovani a kontrolovani toho druheho. Prece jen tak jako Ja se poohlednu po hezke divce tak i ta zena se urcite rada koukne na pekneho chlapa. Osobne v tom nevidim zadny problem.

Ted se mi stala neprijema vec. Manzelka vyhrala nejaky trideni pobyt v Ruskych laznich Karlovy Vary. Prusvih je ze na cestu pro oba bych asi nemel a tak jsem ji navrhnul at si odpocine od decek ze je pohlidam a at jede s maminou a rozdeli se tak o naklady. Nerikala nic a ja to myslel jen dobre. Vcera jsem to dostal naservirovano na taliri jako ze rozhoduji za jine pritom nic nerekla ze by chtela jet radeji se mnou a penize ze se daji nejak dohromady. Tohle mne hodne zamrzelo, podsouva se mi neco co neni pravda. Bohuzel nejsem senzibil a kdyz se denne ptam „potrebujes s necim pomoc“ a odpovedi mi je NE tak jak mohu tusit ze chce rict neco jineho. Pritom z clanku http://ferda.napady.net/…astna-2.html vim ze mysleni muze a zeny je diametralne odlisne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
12.8.08 17:40

No, chvála není, jak bylo v práci. Chvála je, např.: Moc ti to sluší! Jsi tak krásná! Vypadáš dnes svůdně! Skvěle jsi poradila synovi, jsi úžasná máma! Ty jsi tak šikovná! a podobně :-)

Se mi nějak nechce pouštět do komentování článku, když nevím pohled z druhé strany a nechci domýšlet. Tak se zkus zamyslet,

1. S čím jsi ve vztahu spokojený a co se ti líbí na manželce.
  2. S čím nejsi spokojený a co bys chtěl ve vztahu změnit.

Nebo se trochu pustím:
Proč „uživil je“? Kromě toho ovšem, že by tam mělo být minimálně uživil nás, manželka celou tu dobu neměla žádný příjem?
Proč se tě ptala na to, co by kdyby byla nevěrná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
12.8.08 20:01

Ja vas, pane, chapu przre

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
12.8.08 20:04

Takze jeste jednou; ja vas chapu, pac resim podobnou situaci s mym pritelem, nerada bych zabihala do podrobnosti, bylo by to totiz na dlouho, ale chapu, jak vam asi je. Ja momentalne premyslim o pripadnem odchodu, i kdyz by mi to zivot maximalne zkomplikovalo, ale nervy mam jenom jedny a posledni tri roky jenom porad nekomu ustupuju a musim byt chapava, ale o mne jako o cloveka jde az v druhe rade :cry: ..Moc vam teda neporadim, ale uprimne receno jsem rada, kdyz si muzu precist o nekom, kdo je (bohuzel) take v prekerni situaci, trochu se mi ulevi, ze v tom nejsem sama… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
13.8.08 09:07
Firri píše:
No, chvála není, jak bylo v práci. Chvála je, např.: Moc ti to sluší! Jsi tak krásná! Vypadáš dnes svůdně! Skvěle jsi poradila synovi, jsi úžasná máma! Ty jsi tak šikovná! a podobně :-)

Mozna sem to nenapsal az tak presne. Manzelka byla z pocatku vzdycky strasne uslapnuta. Tak se snazim ji podporit. Vetsinou ta otazka je na rozpoutani debaty co dnes cely den delala. Kdyz vyslechnu jak se ji darilo tak ji pochvalim ze tohle udelala dobre, tamhle se zachovala spravne a poradim kde by se jeste dalo pritlacit a na co si dat pozor ale ze je super ze se neda vyuzivat. Nabidnu pomoc. Pochvalim kdyz prijde s nejakym vedlejsim prilepsenim. I kdyz si ted nemuzeme dovolit zadne vedlejsi vydaje tak pochvalim novou kabelku ktera se ji povedla sehnat za dobrou cenu.

Firri píše:
Se mi nějak nechce pouštět do komentování článku, když nevím pohled z druhé strany a nechci domýšlet. Tak se zkus zamyslet,
  1. S čím jsi ve vztahu spokojený a co se ti líbí na manželce.
  2. S čím nejsi spokojený a co bys chtěl ve vztahu změnit.

Tohle si rozhodne musim dat na papir a promyslet. Je to banalni rada presto mnoho lidi tohle hned nenapadne. Vcetne mne. Dekuji za nasmerovani spravnym smerem.

Firri píše:
Nebo se trochu pustím:
Proč „uživil je“? Kromě toho ovšem, že by tam mělo být minimálně uživil nás, manželka celou tu dobu neměla žádný příjem?

Manzelka je castecne invalidni a jeji duchod neni nic moc. Praci take muze delat jen na castecny uvazek a i ten ji celkem vysiluje byt je jen na 4 hodiny. Veskere financovani chodu rodiny tak bohuzel zbyva na mne. Psal jsem „Je“ z jednoho prosteho duvodu. Na mne nezalezi, kdybych mel byt sam tak se nejak vzdycky uzivim ale duleziti jsou pro mne manzelka a deti. Radeji si dam na piti holou vodu jen abych jim mohl koupit obleceni, zaplatit byt a elektrinu a pod…

Firri píše:
Proč se tě ptala na to, co by kdyby byla nevěrná?

Brali jsme se po kratke intenzivni znamosti a ze vzoru sve matky mela asi spatne zkusenosti. Chtela vedet jestli jsem zarlivy a agresivni. Dodatecne jsme zjistil ze ji matka vystvala z domu a po svatbe se ty jejich velmi napate vstahy jen potvrdily. Ten dotaz se datuje cca z dvou let trvani naseho manzelstvi. Muj postoj se za tu dobu nijak nezmenil. Stale si myslim ze Svcadbou se nikdo nestava majetkem toho druheho a vse je o partnesrstvi a duvere. Osobne sem byl svedkem toho kdyz se takto dve manzelstvi v mem okoli rozpadly. Manzelka souseda si zasla s kamaradkama na damskou jizdu, na vinko a to hned byl telefon kde jsou a ze se tam stavi posedet. Samozrejme zkoncilo to krachem. Podobne to bylo u bratrance manzelky. Tak dlouho predhazoval manzelce ze ji podezriva ze ma milence az si nakonec rekla ze to zkusi kdyz uz ji stejne bezduvodne podezriva. Taky to zkoncilo rozvodem. Samozrejme mam i pribehy z okoli opacne kdy tohle vzeslo od manzelky. Ja jsem v tomto , jak sem psal drive, tolerantni a nemam pocit ze jsem stredem vesmiru a jen Ja jsem ten NEJ. Kazdy at posoudi sam. Nemusim mit ze vsech pratele.

Muj posotoj ke svemu okoli „donutil“ i manzelku nevidet ve vsem okoli jen nepratele a tesi mne kdyz prijde a pochlubi se z kym zajimavym se seznamila, co noveho se dovedela. Drive se vsech stranila. Musel jsem j mnohokrat vysvetlovat ze se opravdu nebudu zlobit kdyz si pokeca s prodavacem v optice nebo jinem obchode pripadne zajde na sraz ze spoluzaky. Z doby kdy delala uklid v TESCO se zna s pekari kde take uklizela a osobne nemam problem kdyz si zajde na pizzu do podniku kde znamy pekar z toho Tesca presidlil. Naopak jsem rad protoze tak rozsiri pocet svych znamych a pratel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
13.8.08 22:49

Mr. Ferdo, pole mě zažíváš hodně stresující období náročné na psychiku, nemoci, ztráta zaměstnání.. to vše jsou stresující faktory jak prase, svěřuješ se aspoň někomu? Přes ty neshody v manželství, můžeš se svěřovat doma a máš vstřícnou odezvu a pochopení?
K té poradně, myslím že by to snad i chtělo někam zajít. Akorát je v poradnách zřejmě také rozšířená farmaceutická léčba, takže možná při náznaku deprese ti doporučí antidepresiva (zprostředkovaná zkušenost), i když to třeba tak nefunguje všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
14.8.08 08:08

S manzelkou jsem si nejktere veci shanzil vysvetlit ale casto se to setkalo s negativnim ucinkem tak od te doby si davam pozor. Je mi jasne ze zenska logika je uplne jina nez muzska ale nejak to snad musi jit.

Sedne si k TV a prepina programy v nekolikasekundovych intervalech ze to nakonec vypada jako stroboskop. Udelat to ja tak je kraval. Totez s klicema, Deti nebo ja zaklepu ci zazvonim a jekraval „Nemas klice?“ ale jak prijde z prace a zaklape a ja jsem u decek v pokojiku nebo na WC a hned nikdo nepripbehne tak jsme ti spatni. Kdyz se ji toto snazim vysvetlit tak se hned rozbreci ze podle nas je jen ona ta spatna a konci veskera komunikace.

Mas pravdu, je to stres jak hrom. Ted jsme 2 mesice byli soucasne doma oba. Dostal jsem vypoved ze zdravotnich duvodu a dokud to slo drzel jsem se na nemocenske ktera mi zajistovala o plovinu vice penez nez urad prace. Nedelal jsem to proto ze se mi nechce pracovat ale proto ze to bylo pro rodinu vyhodnejsi.

Jak vidis s maznelou o tom diskutaovat je problem. Hned se rozbreci a zablokuje. Brachovy rady jsou sice super ale ja nemam v povaze se s nejblizsimi hadat a resit situaci nejakymi kategorickymi rezy. U nej to funguje, procisti se vzduch, tyden se spolu nebavi ale stejne nakonec priznaji ze ten druhy muze mit castecne nebo plnou pravdu. Vzdy se snazim o nejaky kompromis a neublizit. Manzelka ma totiz kardiostimulator a nerad bych ji ublizil. Zacinam ale posledni dobou nabyvat pocit ze na to svadi vse a trosku toho zneuziva.

Neni to tak davno co bylo velke extempore ze sem neprisel vecer do loznice. Ze na mne cekala az do 3 rano. Nasrany hlas „Ty dnes nejdes spat“ na muze opravdu nepusobi jako pozvanka k mazleni. Kdyz ale cca o 14 dni pozdeji 2 dni za sebou spala v obyvaku u TV ona tak jsem jen donesl perinu, prikryl ji a nic nevycital. Jiny by to mozna vzal jako nahravku na primy smec.

Nerikam ze jsem bez chyby ale myslim ze ne vzdy je chyba v chlapovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
14.8.08 21:38

A nechces si zalozit novou diskuzi? To by zacalo odpovidat vic lidi :-)

Chyba neni vzdy v chlapovi 8) Kazdy si v sobe neseme nejaky „chyby“, dobry vlastnosti, spatny vlastnosti, nadeje, problemy, zatizeni prozitymi udalostmi a s tim vsim vybavenim vstupujeme do manzelstvi. A nekdo treba ceka, ze partner ve vztahu vsechny jejich problemy vyresi a udela je stastnymi, ale to se myli a nejspis se zklame, po te prvotni euforii a zamilovanosti. Za svuj zivot jsme zodpovedni sami a laska je o davani. Toz tak, jestli manzelka spis nema vyresenou sama sebe a svuj zivot a ventiluje to takto. Chtelo by to mozna i nazor druhe strany, jako te manzelky :-)
(btw s tou chvalou jsme se porad jeste nepochopili ;-) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
15.8.08 07:46
Firri píše:
A nechces si zalozit novou diskuzi? To by zacalo odpovidat vic lidi :-)

Právě jsem tak ta radu založil:
„Manželská krize? Co dělám, špatně?“
 http://emimino.cz/modules.php?…

Bylo by asi super kdyby tedy admin přesunul příspěvky od
http://emimino.cz/modules.php?…
do tohoto nového samostatného.

EDIT 25.8. : Tak vsem dekuji za mnoho cennych rad. Velka cast problemu se vyresila nastupem manzelky do prace. Asi uz to opravdu byla ponorkova nemoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
27.8.08 22:32

Ahoj, pripadam si, jako kdybys mluvila o nas. Manzel je v zahranici, jezdi dom jednou za tri dny a ja misto toho abych se na neho tesila zacinam cim dal vic nesnaset jeho pritomnost. Kdyz jsme s detma sami-mame dve, je nam fajn, ale jak prijede, zacnou hadky a proste mi tady tak nejak zavazi. Prave se chystam, ze si o tom promluvime, protoze mi zacina vadit cim dal vic. Nevim cim to je, ale uz se to asi nevrati, takze cim dal vic uvazuju o rozvodu. Chci byt stasna ja a chci aby byli stastni aji ti tri. a myslim, ze dohromady nam to proste uz nepujde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí