Co s tlakovým hrncem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6529
28.9.12 00:57

Taky záleži kudy ta voda šla ven - mě odešla ta guma, co je kolem dokola vika a v mistech, kde nepřiléhala to kapalo či teklo nebo odcházela pára

takže i to může být problém, pokud @Ramyho dostala hrnec od babičky :nevim:

a s horkým natlakovaným hrncem bych taky nemanipulovala, zejména pokud má poklici, co obepiná hrnec zvenči

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
28.9.12 06:49

Já teda vařím i ty luštěniny, buďto do půl hrnce vodu, nebo nechám provařoit bez víka a seberu pěnu. papiňák je moje, už mám tři a nedám na něj dopustit. konečně mámě měkké maso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12009
28.9.12 07:17

Ja v nem delam polivky, gulas, svickajdu, kure na smetane. Nikdy teda necekam az zchladne, kdyz je treba zahustit omajdu, pustim na nej studenou vodu a hned otevru, nebo to vypustim tim koleckem.
Gulas nevarim 45min, ale jen 30 na dvojku, na ten vyssi vykon a maso se rozpada :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
28.9.12 08:20

Mě jednou papiňák opařil, když jsme ho dávala pod studenou vodu. Jasně v návodu píšou, že se to nesmí. Mamka to dělávala s takovým tím starým hliníkovým, ale co mám nový Fagor, tak ani náhodou. Dělám to jako Gladys.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9394
28.9.12 08:38

Ahoj, ja mam Tefal tlakovy hrnec a v navodu jsou primo psane dva zpusoby otevreni hrnce- pomaly/upousreni ventilku/ a rychly/to se vlozi hrnec pod studenou tekouci vodu/ :nevim: takze se to asi muze, zalezi na hrnci a vyrobci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19575
28.9.12 08:49

Zapátrej na internetu, najdeš spoustu stránek o vaření v papiňáku..:-) je asi celkem jedno od které je firmy :-) http://www.receptyonline.cz/…ci--722.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12009
28.9.12 08:50
@liky píše:
Ahoj, ja mam Tefal tlakovy hrnec a v navodu jsou primo psane dva zpusoby otevreni hrnce- pomaly/upousreni ventilku/ a rychly/to se vlozi hrnec pod studenou tekouci vodu/ :nevim: takze se to asi muze, zalezi na hrnci a vyrobci ;)

jj taky mam tefal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
756
28.9.12 09:13

No mě mamka učila vařit v tlakáči od mala…a i bába v něm vaří…a všechny 3 na něj pouštíme studenou vodu…ale třeba, když chci aby bylo maso měkké, tak s tím otvíráním nespěchám. je to super pomocník..ušetří čas a výdaje :-) mamka dokonce, když v něm vaří luštěniny a má v úmyslu, aby byly na husto…moc vody nedá, ale pak se jí to někdy připalovalo, tak s tím bez váhání každých 5 minut jde zakvedlat s celým natlakovaným hrncem :roll: a určitě nemá strach..ani já ne.. jen jednou bouchnul hrnec :P ale naštěstí učitelovi na fyziku :lol: když to nechal na plným plynu tlakovat a prý to bylo dost brutální…ale pokud se hlídá ta teplota, tak nemyskím, že by něco hrozilo a pokud se občas udržují ty ventilky…ale my je třeba nečistily už víc jak 10let a furt prská páru ukázkově :nevim: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
28.9.12 11:48
@jessikka píše:
Mě jednou papiňák opařil, když jsme ho dávala pod studenou vodu. Jasně v návodu píšou, že se to nesmí. Mamka to dělávala s takovým tím starým hliníkovým, ale co mám nový Fagor, tak ani náhodou. Dělám to jako Gladys.

Hliník a nerezová ocel mají rozdílnou tepelnou vodivost, proto se jinak chovají. (Hliník je skoro třikrát tepelně vodivější…) S tím hliníkovým to bylo ještě relativně bezpečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
28.9.12 12:28
@jessikka píše:

Ahoj, to je zajímavé, já mám taky Fagor a v návodu přímo radí dávat pod studenou vodu, asi mám jiný tip :), ale já to moc nepoužívám, většinou to vypnu a nechávám dojít, jinak já si pamatuju, když jsem byla malá, že mámě jednou papiňák bouchnul, tak jsem k němu měla ze začátku docela respekt, ale teď už si vaření bez něj neumím představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
28.9.12 12:36
@evakra píše:
Ahoj, to je zajímavé, já mám taky Fagor a v návodu přímo radí dávat pod studenou vodu, asi mám jiný tip :),

Taky mám Fagor a dělám to úplně stejně. Ale chce to pomalu tu páru upouštět, jinak to začne prskat :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
28.9.12 21:58

Parada holky, diky moc. Zepter to ma jen jaousi tlakovou poklici, ktra mi sedi na ostatni hnce a vypada dost bezpecne, takze se ji nebojim :D
Spis jsem si rikala, ze kdyz se s tim tlakacem tolik lidi boji pracovat, tak ze je to asi slozite. Furt jsem tam nemohla najit zadny ventilek na vypousteni vzduchu, ale jak jsem to zapla, tak tam cosi vyskocilo. Takze tlakacim zdar, jdu to vyzkouset.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
30.9.12 07:02

Ja taky mela v navodu „polejt studenou vodou“, delam to a nikdy jsem se neoparila - ostatne ani nachapu jak by se mi to melo pritom stat, prudkym ochlazenim se tlak uvnitr hrnce urcite nezvysi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný