Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, dostali jsme větší množství slivovice, ale moc jí nepijeme /mě teda vůbec nechutná/. Nevíte jak jí zužitkovat, aby byla třeba chutnější, nebo i na jiné účely? Slyšela jsem, že se může smíchat s medovinou a bylinkami a pak je výborná, ale recept nemůžu najít. Nemáte nějaké tipy?
Tak u nas se dava v zime do caje s medem,i ja slivovici samotnou nemuzu
a je jeste pry dobra na vydenzifikovani bytu.Nalit do rozprasovace a do kazde mistnosti nastrikat..
Téda, takové škody.. tak rozhlásit, že jí máš, a poslat jí do oběhu
Jinak u nás se dává při nachlazení do čaje, nebo mrkni na toto: http://www.receptyonline.cz/…e--6593.html Jo a gurmáni přidávají v určitých receptech k masu, přímo si dej do vyhledávače slivovice recept a uvidíš, kolik Ti toho vyskáče.. ![]()
Můžeš do slivovice dál květy bíle lilie,a máš s toho dezinfekci na opary,beďary atd,hodně to pomáhá.
Nebo uchovat v demižonu a 20let na to nešahat,a můžeš to pak synovi/dceři na svatbu.
Já ji používala při zánětech v prsu při kojení na obklady, taky ji nepiju
Příspěvek upraven 11.03.15 v 22:49
Hlavně s ní nemrhat, pokud je dobrá - jak už tu někdo psal, zakopat a nechat pro příští generaci
. Kamarádčin taťka to tak udělal a otevírala se až na svatbě jeho dcery po 30ti letech
.
jenže já nepoznám, jestli je dobrá:) je to od příbuzného, ale ne z Moravy:) Chlap to taky moc nepije, ale zase toho dárce nechci urazit, když se ptá, jestli už máme vypito, tak bych jí radši nějak spotřebovala:)
holky, nevite za kolik se prodava litr slivovice?
my ji mame strasne moc a nikdo to nechce, tak bych zkusila cast prodat
záleží jestli ofiko nebo po známých. my koupili flašku litrovku od známého co má i sklípek s vínem, tuším nějak za 50 a byla neskutečně dobrá, ale teď jak nad tím přemýšlím, tak si tou cenou nejsem jista, možná to bylo míň, musím se ještě zeptat muže.
lITR DOBRE SLIVOVICE MIN,ZA 250KČ!Rozhodne ne min.To je blbost.Jinak zuzitkovat,asi fakt nejlepe dat do demizonu a vytahnout az za x let. ![]()
říkám, bylo to od kamaráda, tak to není tržní cena
navíc jsme toho brali víc, vína taky, takže to možná bylo i tím.
Za litr fakt dobré slivovice bych dala minimálně 250,– Kč, jak psala @marra. Když si vezmu, že se tak cirka pohybují slivovice v obchodech za menší objem, než je litr - většinou půl litru. ![]()
Smichat s medem a pit, ja slivovici samotnou nevypiju, ale tohodle vypiju klidne lahev ![]()