Co se slivovicí?

327
2.6.12 07:26

Co se slivovicí?

Ahoj, dostali jsme větší množství slivovice, ale moc jí nepijeme /mě teda vůbec nechutná/. Nevíte jak jí zužitkovat, aby byla třeba chutnější, nebo i na jiné účely? Slyšela jsem, že se může smíchat s medovinou a bylinkami a pak je výborná, ale recept nemůžu najít. Nemáte nějaké tipy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10639
2.6.12 07:30

Tak u nas se dava v zime do caje s medem,i ja slivovici samotnou nemuzu :) a je jeste pry dobra na vydenzifikovani bytu.Nalit do rozprasovace a do kazde mistnosti nastrikat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
2.6.12 07:32

počkej dám ti adresu… :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.6.12 07:35

Téda, takové škody.. tak rozhlásit, že jí máš, a poslat jí do oběhu :mrgreen: Jinak u nás se dává při nachlazení do čaje, nebo mrkni na toto: http://www.receptyonline.cz/…e--6593.html Jo a gurmáni přidávají v určitých receptech k masu, přímo si dej do vyhledávače slivovice recept a uvidíš, kolik Ti toho vyskáče.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
2.6.12 07:37

Můžeš do slivovice dál květy bíle lilie,a máš s toho dezinfekci na opary,beďary atd,hodně to pomáhá.
Nebo uchovat v demižonu a 20let na to nešahat,a můžeš to pak synovi/dceři na svatbu.

• Citovat
  • Upravit
13943
2.6.12 07:39
@alsem píše:
počkej dám ti adresu… :lol: :lol:
:lol: :lol: aj já :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
2.6.12 07:56

Já ji používala při zánětech v prsu při kojení na obklady, taky ji nepiju

Příspěvek upraven 11.03.15 v 22:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
2.6.12 08:07

Hlavně s ní nemrhat, pokud je dobrá - jak už tu někdo psal, zakopat a nechat pro příští generaci :). Kamarádčin taťka to tak udělal a otevírala se až na svatbě jeho dcery po 30ti letech :).

• Citovat
  • Upravit
327
2.6.12 08:11

jenže já nepoznám, jestli je dobrá:) je to od příbuzného, ale ne z Moravy:) Chlap to taky moc nepije, ale zase toho dárce nechci urazit, když se ptá, jestli už máme vypito, tak bych jí radši nějak spotřebovala:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
2.6.12 08:11

holky, nevite za kolik se prodava litr slivovice?
my ji mame strasne moc a nikdo to nechce, tak bych zkusila cast prodat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
2.6.12 08:17

záleží jestli ofiko nebo po známých. my koupili flašku litrovku od známého co má i sklípek s vínem, tuším nějak za 50 a byla neskutečně dobrá, ale teď jak nad tím přemýšlím, tak si tou cenou nejsem jista, možná to bylo míň, musím se ještě zeptat muže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
2.6.12 08:20

lITR DOBRE SLIVOVICE MIN,ZA 250KČ!Rozhodne ne min.To je blbost.Jinak zuzitkovat,asi fakt nejlepe dat do demizonu a vytahnout az za x let. :lol:

• Citovat
  • Upravit
17629
2.6.12 08:25

říkám, bylo to od kamaráda, tak to není tržní cena :) navíc jsme toho brali víc, vína taky, takže to možná bylo i tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
2.6.12 08:34

Za litr fakt dobré slivovice bych dala minimálně 250,– Kč, jak psala @marra. Když si vezmu, že se tak cirka pohybují slivovice v obchodech za menší objem, než je litr - většinou půl litru. :think:

• Citovat
  • Upravit
35792
2.6.12 08:34

Smichat s medem a pit, ja slivovici samotnou nevypiju, ale tohodle vypiju klidne lahev :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí