Co se slivovicí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4648
2.6.12 08:41

Šmarjá takovou otázku určitě nepsal Moravák :lol: (myslím to z legrace, prosím neurážet se).
Vzhledem k tomu že jsem z Moravy, tak mě nenapadá jiná odpověď než vypít, ale když to moc nemusíte, tak pak dát při nachlazení do čaje. Nebo jak tu někdo psal taky jsem několikrát použila při kojení na prsa, když jsem cítila, že něco není OK.
No a litr slivovice se prodává tak přes ty dvě stovky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9995
2.6.12 08:49

Jé, dobrou slivovici tu můžu, to je lék. My dáme doma skoro každý den panáčka a to je litrů za rok :oops: ;) Pokud ji ale fakt nepijete a máte rádi třeba griotku, moje tchyně dělá naložené třešně ve slivovici. To je výborné! I ty třešně (a teď je akorát sezona) třeba do pečiva a zákusků, i ten tekutý likér, nevím, jak jinak to nazvat. Chutná to podobně jak griotka. Můžu ti napsat recept.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mooona
2.6.12 08:52

Zrovna sem před pár dny zahájila slivovicovou terapii na bolení v krku :mrgreen: klidně by se mi hodila další zásoba :lol: já slivovici miluju-když je teda dobrá-tu horší dávám právě do čaje.Určitě je dobrý nápad přidat ten med-trošku to osladní a zjemní chuť,tak by vám to mohlo chutnat :palec:

• Citovat
  • Upravit
72725
2.6.12 09:03

@Hanulka82 záleží, odkud je, kolik má procent a pod. U nás běžně obyč litr 220 a více, archivní (3 a více let) klidně 500 a více. Já mám schovný litr naší domácí co jsme udělali před narozením syna a to je dobrota :mrgreen: a cena nesmírná, dáme si, jak mladej bude mít 18 ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
2.6.12 09:04
@Paoloska píše:
Jé, dobrou slivovici tu můžu, to je lék. My dáme doma skoro každý den panáčka a to je litrů za rok :oops: ;) Pokud ji ale fakt nepijete a máte rádi třeba griotku, moje tchyně dělá naložené třešně ve slivovici. To je výborné! I ty třešně (a teď je akorát sezona) třeba do pečiva a zákusků, i ten tekutý likér, nevím, jak jinak to nazvat. Chutná to podobně jak griotka. Můžu ti napsat recept.

můžu poprosit ten recept?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.6.12 09:05

@jezika ona je to ideální medicína třeba na srdce a pod. Můj táta si dává 0,2 každé ráno nalačno, dělá to už 8 let, co já žiju na moravě a od té doby nemá takové problémy.. Jinak s tím pitím jde o zvyk, když jsem sem přišla, tak mi to přišlo jako nechutné pití, teď si jednou týdně dam štamprli a dokonce už i poznam, která je dobrá, která ne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
2.6.12 09:20

Babička dělává ořechovku, ta by ti mohla chutnat. Je taková sladší, krásně voní vlašskýma ořechama. Jestli teda budou, jak to pomrzlo, dávají se tam ty zelené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
2.6.12 09:20

Teta dělá ze slivovice borůvkový likér (slivovice + borůvky + cukr), musí se nechat uležet a je to výborný :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
2.6.12 09:22

Pokud ji fakt nemáte rádi, tak bych do toho nic nemíchala, ale rozdala těm, co to ocení. Je to výborný dárek pro obchodní partnery, doktory, členy rodiny, náhlé návštěvy na které jedete vy. Cena dobré domácí slivovice (nejlíp tedy vyzkoušené) za litr tak od 300 Kč. Náklady na výrobu jsou velké, hlavně poplatek za palírnu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
2.6.12 09:25
@Hanulka82 píše:
holky, nevite za kolik se prodava litr slivovice?
my ji mame strasne moc a nikdo to nechce, tak bych zkusila cast prodat

jestli je dobrá domácí koupím :-)

• Citovat
  • Upravit
24379
2.6.12 09:37

normální průměrná slušná cena u nás na Moravě je od 150Kč za půl litru.....po známích za 100Kč a rodina zadarmo :mrgreen: …odkud že si?Klidně si veztmu :jazyk:

Příspěvek upraven 02.06.12 v 09:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
2.6.12 09:39
@prudusinka píše:
Teta dělá ze slivovice borůvkový likér (slivovice + borůvky + cukr), musí se nechat uležet a je to výborný :palec:

jak dlouho se nechává uležet :) ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2355
2.6.12 09:41

Ako liek to nie je zlá vec :lol: Napríklad aj nadovolenku k moru /Turecko, Egypt a pod./ - každé ráno za mini panáčka a črevné problémy by vás hned obchádzali :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
2.6.12 09:58

Ahoj,
tak my máme taky dost slivovice, dostáváme od příbuzných ze S Moravy i z J Moravy a nestíháme pít. Takže je schovaná a když je příležitost, tak podarujeme. Dávala jsem kamarádovi za stěhování, doktorce za píchání uší a celkovou vstřícnost, pak když přišla návštěva atd. Příležitost se vždycky najde. A hlavně v Praze dobrou slivovici fakt ocení. Kdysi nesl chlap do práce asi litrovku fakt dobré slivovice k narození dětí a kolegové se mu tam trousili ze všech kanceláří na panáka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9995
2.6.12 10:01
@jezika píše:
můžu poprosit ten recept?

Určitě, ale teď jsem v práci. Večer to sem písnu. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek