Co si myslíte o myslivosti/myslivcích?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9085
2.1.24 17:07
@Janli píše:
Uvědomuje si tu někdo, že nebýt myslivců, tak by nás přemnožená zvěř pěkně obtěžovala? Už teď způsobuje černá zvěř obrovský škody. A co lišky? Chcete, aby se nekontrolovaně množily? Nebo aby vám hladová vysoká v zimě chodila ožírat stromky? Ty myslivce potřebujem, pokud máte proti nim výhrady, můžete se toho ujmout sami……

Rozlišujme profesionála se vzděláním atd. a partu dost často jednoduchých lidí, kteří se prostě potřebují ož*rat a před tím si zastřílet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.1.24 17:10

K myslivcům jako celku mám velmi silnou averzi. To, co předvádí u nás, je nehorázné. Střílí při honech do obydlených oblastí, je jim úplně jedno, že se běžní obyvatelé musí schovávat v domech. Když přijede policie, jenom se přesunou jinam. Střílí zvířata, která nakoupili a vysadili jako mláďata - to je zabíjení pro zábavu. Orli u nás také záhadně zmizeli, nejspíš se jim nehodili, protože mořští orli se živí kachnami.
A ano, je mezi nimi i pár rozumných chlapů, kteří toto nedělají. U nás to jsou spíš ti starší.
Nakonec dodávám, že myslivecký zákon je bezzubý paskvil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80474
2.1.24 17:12

Myslím si, že jsou těžce přemnožení, asi jako černá. Vubec je nemám ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
2.1.24 17:12
@šklíbakočka píše:
Rozlišujme profesionála se vzděláním atd. a partu dost často jednoduchých lidí, kteří se prostě potřebují ož*rat a před tím si zastřílet.

Nerozlišuju, ty vidíš jeden hon do roka, já 364 dní práce.

• Citovat
  • Upravit
1390
2.1.24 17:13
@Kníže Ignor píše:
Konkrétně stavba posedů rozhodně není „prospěšná práce“. Mají to všechno pozamykané, takže si ani člověk nemůže vylézt na vyhlídku, ale hlavně obvykle takových 15-20 metrů od posedu nahází shnilá jablka, kukuřici nebo zbytky (plesnivého) pečiva, knedlíky atd. To je krmení zvěře? To je hnus. To se to střílí z posedu na nastraženou potravu, o nějaké „čekané“ nemůže být řeč. A ten kr3tén, co loni zastřelil borderku, protože „myslel, že je to liška“, toho měli zavřít!

V tom případě doporučuju navštívit kvalitní spolek myslivců, ne amatérů, kteří se nazývají myslivci. Jsou myslivci a myslivci. Věřím, že je spousta takových, která to dělá pro sebe a svůj prospěch. Já měla štěstí a poznala takové, kteří to mají jako zálibu a vášeň. Nedělají to pro svůj prospěch. Stejně jako dodržují pravidla. Mají schůze, na kterých se napijí, ale zbraně s sebou nenosí, pokud mají na honu zbraně, nepijí.
Je to o lidech. Nejen v myslivosti, ale i v životě. I obyčejní lidi nám tu chodí krmit labutě a kačeny pečivem, stejně jako koně. To ti hnusné nepřijde? :think: hold dementi jsou všude - v ČR, mezi myslivcema a dokonce i zde, na emiminu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
2.1.24 17:13
@inkakřivák píše:
Myslím si, že jsou těžce přemnožení, asi jako černá. Vubec je nemám ráda.

No občas se zredukují navzájem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80474
2.1.24 17:16

@šklíbakočka bohužel málo, na obou stranách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.1.24 17:18
@Zlatývoči píše:
V tomhle mi nějak uniká, proč by to dělali zrovna myslivci? To spíš nějací chovatelé drůbeže, ne? Myslivec by spíš střelil, než trávil :nevim:

Tráví je proto, že zbraní by se netrefili. Ptáky, jako třeba kachny, střílí myslivci jen při společných honech brokovnicí relativně na blízko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
2.1.24 17:18
@inkakřivák píše:
@šklíbakočka bohužel málo, na obou stranách.

Myslela jsem redukci myslivec myslivce :-)
a nechtěla jsem být tak jedovatá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
2.1.24 17:20
@Janli píše:
Tohle je nesmysl. Nikdo si nedovolí vystřelit ve vesnici. Máš vůbec představu, jaký by z toho byl průšvih? My máme za domem lišky a mám smůlu, myslivci je nemůžou odlovit, je to blízko zástavby.

Kolikrát lidi vozí kočičky na veterinu, protože mají v kožichu broky. A lidé psali, že to byli myslivci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
2.1.24 17:21
@MrtweyUbrus píše:
Něco si zjisti o tom jak kočičky nikomu neškodí…
https://ct24.ceskatelevize.cz/…tudie-110282

Píšu o soukromých pozemcích. Tam po nich nemá nikdo, co střílet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
2.1.24 17:24
@topazio píše:
Kolikrát lidi vozí kočičky na veterinu, protože mají v kožichu broky. A lidé psali, že to byli myslivci.

No, spíš to nejsou broky, ale diabolky, a není to od myslivců, ale od lidí, co jim vadí cizí kočky na zahradě. Vystřelit ve vesnici = obecný ohrožení. Ale pokud myslivec vidí kočku někde u lesa a ví, že tam má hnízda koroptví a křepelek, tak holt střelí kočku. Stejně tak by tam střelil lišku nebo kunu.

• Citovat
  • Upravit
Janli
2.1.24 17:25
@topazio píše:
Píšu o soukromých pozemcích. Tam po nich nemá nikdo, co střílet.

Máš vůbec představu, jakou dá brokovnice ránu?

• Citovat
  • Upravit
a12
61155
2.1.24 17:28
@topazio píše:
Většina myslivců nesnáší kočičky. Oni po nich střílejí v obydlených oblastech, na soukromých pozemcích, zahradách, kde kočičky nikomu neškodí.

Jo, tak myslivce, který bere kočky jako hračku pro svyho psa taky znám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sahrazad1
2.1.24 17:34

Myslivci jsou pro mě, zatím, na základě me zkušenosti, tupci a idioti. V bývalém bydlišti, na vesnici, měli bazantnici 10 metru za posledním domem, a tam také začínali vždy střílet - a to všemi směry. Padalo to mnoha domům blíž středu obce na střechy, a také létaly kulky na zahrady a do balkonovych zábradlí. Většina z nich červený frňak od chlastu. A taky většina starší - duchny. Vždy jsem okamžitě šla s dětmi ze zahrady domu, jak jsem měla strach. A jednou jsem jim pohrozila policii - začali se mi smát a ze jsem hysterka - byli jsme předposlední dům. A po tom, co každoročně čtu v mediich, se můj názor na ty idiota jen upevnil.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze