Co si myslíte o myslivosti/myslivcích?
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@My Melody Já s tebou souhlasím, napsala jsi to pěkně. Jen s tou humáností při zastřelení myslivcem nesouhlasím: myslivec střelí brokovnicí, kupříkladu na zajíce, něco vyčmuchá pes, ale pokud zásah nebyl fatální, třeba jen do svalu, zajíc/zvířátko uteče a pak se dlouho trápí a trvá to i týdny než zahyne. Osobní zkušenost bohužel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@a12 píše:
Znám myslivce, který si omylem zastřelil svyho psa
To radši sportovní střelba.
Znám myslivce, kterému jiný myslivec zastřelil ročního jezevčíka.
Jsou to cvoci, pálí na všechno, co se hýbe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@beata84 píše:
Pro nekoho nerovny boj, jiny si zas ztezujou, ze myslivci strili zvere malo, je premnozena - to je pravda. Jestli chcete, aby to vsichno odlovili vlci? Casem bude vlku tolik, ze se zase zacnou strilet vlci, protoze smecky v lesich uz nebudou zadna sranda.
Ja jsem teda na zadne zabave, kde se po sobe hazi mrtvou zveri nebyla. Ke zveri se chova ucta. I k te mrtve
Proč jí tedy krmí, když je přemnožená.
Pro mnohé je příroda jenom supermarket s masem zadarmo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím si o nich, že je to banda opilých pitomců. Bojím se jich. Nerada je potkávám v lese. Nelíbí se mi, jak střílí hlav nehlava. Moji rodiče na ně několikrát volali policii, protože stříleli až k nám na zahradu. Jednou dokonce ještě dál do vesnice ke kostelu, kde na někoho spadly broky. Jako to jejich vyhnat bažanty z bažantnice a bavit se střelbou na poli, mi přijde divné. A taky jsem jednou jela na kole mezi vesnicemi a zrovna sklízeli kukuřici. Tak myslivci samozřejmě stříleli po těch prasatech, ta běhala zmateně sem tam, i přes tu silnici. Já se tak bála, že mě zastřelí. Myslivci na mě nedělají dobrý dojem.
- Citovat
- Upravit
@Sylvania 333 píše:
Znám myslivce, kterému jiný myslivec zastřelil ročního jezevčíka.
Jsou to cvoci, pálí na všechno, co se hýbe.
Nám zastřelil kocoura. Jen tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zumpa píše:
Nám zastřelil kocoura. Jen tak.
To je hrozný.
Z toho jsem měla vždycky strach.
Vždycky slavíme, když se střílí navzájem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sylvania 333 píše:
Proč jí tedy krmí, když je přemnožená.
Pro mnohé je příroda jenom supermarket s masem zadarmo.
No, tak zadarmo to neni, za honitby se plati. Opravdu neni vydelecne. A ty jsi vegan?
Prikrmuje se srnci a vysoka, aby nepachala skody na lesnich porostech - hlavne mladych stromech. Taky zajici, tech je ale hodne malo - taky kvuli prasatum, nejen kvuli lanum repky - prasata zerou zajicky a mlade ptactvo. Prasata se krmi jen kvuli lovu - navnada.
Hele, cele je to docela slozite a nemam chut tu rozepisovat celou myslivost. Je pravda, ze by se melo vice lovit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jana7ka píše:
Pokud ve spolku není nějaký náčelník policie.
Jak jde o alkohol, tak tě ani náčelník nezachrání, protože by sám riskoval práci. To není jako vyřešit parkování na zákazu domluvou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sylvania 333 píše:
Jeden mi chtěl zastřelit tříměsíční stěně. Měla sem ho u nohy. Taky mohl střelit mě. Lokalita u města, 10 m zahrádky, 50 m stadion, Vodárenský les, lidé tam chodí na procházky. Ten cvok tam chodil s kulovnicí, vytahané trenky a seprané tílko
Strašně jsme se tam zhádali, byl asi opilý. Potom jsme si stěžovali na policii a v tom jejich spolku. Prý toho měl víc, řešili to domluvou. Už jsme ho tam neviděli.
Problém je, že jsou chráněni politiky, vždycky je pozvou na jelena a na pijatiku.
Nesnáším je!
Při čemkoliv takovém vytáhnout okamžitě mobil a viditelně natáčet. Hrozba střelnou zbraní není žádná sranda a magor s flintou nebude chtít přijít o zbroják. Navíc jakmile z takového incidentu bude prokazatelné video, nedovolí si to nikdo zamést pod koberec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rmot píše:
Jak jde o alkohol, tak tě ani náčelník nezachrání, protože by sám riskoval práci. To není jako vyřešit parkování na zákazu domluvou.
Jo ale ví dopředu jestli kontrola přijde nebo ne, každopádně i kdyby byli během lovu střízliví tak to stojí za to. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rmot píše:
Při čemkoliv takovém vytáhnout okamžitě mobil a viditelně natáčet. Hrozba střelnou zbraní není žádná sranda a magor s flintou nebude chtít přijít o zbroják. Navíc jakmile z takového incidentu bude prokazatelné video, nedovolí si to nikdo zamést pod koberec.
Jenže natáčet opilýho magora s flintou na mobil, to nemusí dopadnout dobře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jana7ka píše:
Jo ale ví dopředu jestli kontrola přijde nebo ne, každopádně i kdyby byli během lovu střízliví tak to stojí za to.
Na kontrolu nejezdí z místního oddělení a rozhodně ani místní „náčelník“ nedostane dopředu info. Ale stejně ty kontroly jsou tak časté, že s ní mohou rovnou počítat. Na honu je hlavně průser, že tam nepotkáš ani tak místní myslivce, jako spoustu cizích týpků s flintama, takže nevíš, jestli někdo z nich není magor, co vystřelí na pohyb v křoví, aniž by se přesvědčil, jestli jde o zvíře či houbaře. A dostat se doprostřed honu není moc velký problém, protože u nás třeba ani nedávají dopředu oznámení na nástěnku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rmot píše:
Zrovna Sylvania je ze stejnýho města jako já a vím, jak tu funguje odbor zbraní. Tam se s nikým nepářou. Ohlásíš vyhrožování zbraní a dotyčný má zbraně na celkem dlouho zabavený a slušnej problém.
- Citovat
- Upravit
@Janli totéž u nás… a kontroly na honech časté a bez debat a diskusí a bez ohlášení předem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě se mi dostala do rukou zpráva CHKO o hnízdění výrů a motáků v regionu (oba druhy hnízdí na zemi nebo na dostupných místech). A zhruba polovina monitorovaných hnízd je každoročně vypleněna člověkem. Tak si říkám, kdo asi to dělá? Pytlák by tam nenechal rozbitá vejce, mrtvá mláďata a otrávenou návnadu. Náhodný turista běžně nenarazí na hnízdo výra či motáka. Napadá někoho někdo jiný než myslivec?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit