Co si myslíte o myslivosti/myslivcích?
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Janli píše:
Uvědomuje si tu někdo, že nebýt myslivců, tak by nás přemnožená zvěř pěkně obtěžovala? Už teď způsobuje černá zvěř obrovský škody. A co lišky? Chcete, aby se nekontrolovaně množily? Nebo aby vám hladová vysoká v zimě chodila ožírat stromky? Ty myslivce potřebujem, pokud máte proti nim výhrady, můžete se toho ujmout sami……
Rozlišujme profesionála se vzděláním atd. a partu dost často jednoduchých lidí, kteří se prostě potřebují ož*rat a před tím si zastřílet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
K myslivcům jako celku mám velmi silnou averzi. To, co předvádí u nás, je nehorázné. Střílí při honech do obydlených oblastí, je jim úplně jedno, že se běžní obyvatelé musí schovávat v domech. Když přijede policie, jenom se přesunou jinam. Střílí zvířata, která nakoupili a vysadili jako mláďata - to je zabíjení pro zábavu. Orli u nás také záhadně zmizeli, nejspíš se jim nehodili, protože mořští orli se živí kachnami.
A ano, je mezi nimi i pár rozumných chlapů, kteří toto nedělají. U nás to jsou spíš ti starší.
Nakonec dodávám, že myslivecký zákon je bezzubý paskvil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím si, že jsou těžce přemnožení, asi jako černá. Vubec je nemám ráda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@šklíbakočka píše:
Rozlišujme profesionála se vzděláním atd. a partu dost často jednoduchých lidí, kteří se prostě potřebují ož*rat a před tím si zastřílet.
Nerozlišuju, ty vidíš jeden hon do roka, já 364 dní práce.
- Citovat
- Upravit
@Kníže Ignor píše:
Konkrétně stavba posedů rozhodně není „prospěšná práce“. Mají to všechno pozamykané, takže si ani člověk nemůže vylézt na vyhlídku, ale hlavně obvykle takových 15-20 metrů od posedu nahází shnilá jablka, kukuřici nebo zbytky (plesnivého) pečiva, knedlíky atd. To je krmení zvěře? To je hnus. To se to střílí z posedu na nastraženou potravu, o nějaké „čekané“ nemůže být řeč. A ten kr3tén, co loni zastřelil borderku, protože „myslel, že je to liška“, toho měli zavřít!
V tom případě doporučuju navštívit kvalitní spolek myslivců, ne amatérů, kteří se nazývají myslivci. Jsou myslivci a myslivci. Věřím, že je spousta takových, která to dělá pro sebe a svůj prospěch. Já měla štěstí a poznala takové, kteří to mají jako zálibu a vášeň. Nedělají to pro svůj prospěch. Stejně jako dodržují pravidla. Mají schůze, na kterých se napijí, ale zbraně s sebou nenosí, pokud mají na honu zbraně, nepijí.
Je to o lidech. Nejen v myslivosti, ale i v životě. I obyčejní lidi nám tu chodí krmit labutě a kačeny pečivem, stejně jako koně. To ti hnusné nepřijde?
hold dementi jsou všude - v ČR, mezi myslivcema a dokonce i zde, na emiminu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@inkakřivák píše:
Myslím si, že jsou těžce přemnožení, asi jako černá. Vubec je nemám ráda.
No občas se zredukují navzájem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zlatývoči píše:
V tomhle mi nějak uniká, proč by to dělali zrovna myslivci? To spíš nějací chovatelé drůbeže, ne? Myslivec by spíš střelil, než trávil
Tráví je proto, že zbraní by se netrefili. Ptáky, jako třeba kachny, střílí myslivci jen při společných honech brokovnicí relativně na blízko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@inkakřivák píše:
@šklíbakočka bohužel málo, na obou stranách.
Myslela jsem redukci myslivec myslivce ![]()
a nechtěla jsem být tak jedovatá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janli píše:
Tohle je nesmysl. Nikdo si nedovolí vystřelit ve vesnici. Máš vůbec představu, jaký by z toho byl průšvih? My máme za domem lišky a mám smůlu, myslivci je nemůžou odlovit, je to blízko zástavby.
Kolikrát lidi vozí kočičky na veterinu, protože mají v kožichu broky. A lidé psali, že to byli myslivci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MrtweyUbrus píše:
Něco si zjisti o tom jak kočičky nikomu neškodí…
https://ct24.ceskatelevize.cz/…tudie-110282
Píšu o soukromých pozemcích. Tam po nich nemá nikdo, co střílet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@topazio píše:
Kolikrát lidi vozí kočičky na veterinu, protože mají v kožichu broky. A lidé psali, že to byli myslivci.
No, spíš to nejsou broky, ale diabolky, a není to od myslivců, ale od lidí, co jim vadí cizí kočky na zahradě. Vystřelit ve vesnici = obecný ohrožení. Ale pokud myslivec vidí kočku někde u lesa a ví, že tam má hnízda koroptví a křepelek, tak holt střelí kočku. Stejně tak by tam střelil lišku nebo kunu.
- Citovat
- Upravit
@topazio píše:
Píšu o soukromých pozemcích. Tam po nich nemá nikdo, co střílet.
Máš vůbec představu, jakou dá brokovnice ránu?
- Citovat
- Upravit
@topazio píše:
Většina myslivců nesnáší kočičky. Oni po nich střílejí v obydlených oblastech, na soukromých pozemcích, zahradách, kde kočičky nikomu neškodí.
Jo, tak myslivce, který bere kočky jako hračku pro svyho psa taky znám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslivci jsou pro mě, zatím, na základě me zkušenosti, tupci a idioti. V bývalém bydlišti, na vesnici, měli bazantnici 10 metru za posledním domem, a tam také začínali vždy střílet - a to všemi směry. Padalo to mnoha domům blíž středu obce na střechy, a také létaly kulky na zahrady a do balkonovych zábradlí. Většina z nich červený frňak od chlastu. A taky většina starší - duchny. Vždy jsem okamžitě šla s dětmi ze zahrady domu, jak jsem měla strach. A jednou jsem jim pohrozila policii - začali se mi smát a ze jsem hysterka - byli jsme předposlední dům. A po tom, co každoročně čtu v mediich, se můj názor na ty idiota jen upevnil.
- Citovat
- Upravit