Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Malaga píše:
@Lili tak záleží co mě stresuje.Je to spíš o celkovém ladění. Jsou věci, které ovlivnit můžu - a tam se snažím, odvést dobrou práci a být připravená.
Pak jsou záležitosti, které ovlivnit nijak nemůžu, takže měním svůj přístup k nim.
Všechno je to v hlavě.
S bachovkama zkušenost nemám, jen s pomadry - a ty měly hodně silný účinek, takže jsem se do toho už pak nepouštěla.
Co jsou pomadry? No vis me stresuje kde co tak bych se chtela ucinne branit:) tenhle rok je toho na me moc v praci me stresuji tatka byl v nemocnici ted chodi na ruzna vysetreni, zemrela mi segra no je toho na me nejak moc
@Lili
funguje to, např. čínská medicína s tím pracuje staletí, on se to objevuje i v jazyce „puklo mu srdce žalem, z těch starostí ho bolí hlava jak střep apod.“. U pan dr. Hnízdila mě jen překvapuje, jak všude prohlašuje, že on se vymanil ze systému zdravotnictví a když přijdeš na konzultaci, tak první po čem se shání je kartička pojišťovny. ![]()
@Lili píše:
Taky mam vyzkousene bachovky jen nemuzu prijit na to jestli vlastne funguji???Co jsou pomadry? No vis me stresuje kde co tak bych se chtela ucinne branit:) tenhle rok je toho na me moc v praci me stresuji tatka byl v nemocnici ted chodi na ruzna vysetreni, zemrela mi segra no je toho na me nejak moc
Pomandery (původně voňavé aranžmá nebo kytice zhotovená bylinkářem pro určitého člověka na pomoc či na ochranu) jsou léčivé esence, obsahující energii barev, bylin a krystalů. Ovlivňují zejména mentální a emoční úroveň člověka. Nanášejí se v několika kapkách na kůži a působí okamžitě. Tiší stres či nervozitu, léčí následky šoků, pomáhají k lepší koncentraci, zbavují napětí a dodávají energii.
To je mi líto, že se ti nedaří. Ale nepomohl by spíš třeba psycholog nebo alespoň dobrá kamarádka?
Myslim si ze dobra kamaradka by to spravila ale tech je dneska jako safranu proto jsem si tady zalozila diskuzi
@Lili to máš asi pravdu. Naštěstí mám takové hned dvě a jsem za to vděčná. ![]()
Dobrý večer všem,
budu psát hodně laicky. Nevím o tom moc, jen mi něco docvaklo. Nejde o mě, ale o někoho blízkého. Jakmile má psychickou zátěž, okamžitě se objeví fyzické problémy - ať už jen nachlazení nebo horší nemoci.
Jak k tomuto přivést starší generaci, která tomu nevěří? Ona nechápe, kde přišla k vážnější nemoci, nám ostatním je to jasné jak facka. Ráda bych ji pomohla, ale je k tomuto příliš skeptická.
Díky
O tomto tematu jsou vyborne clanky MUDr. Hnizdila, srozumitelne a vtipne psane. Vysly i knizne. Treba znamou oslovi ![]()
Aha, tak ted jsem si precetla uplny uvod diskuze, tak vidim, ze nosim drivi do lesa
Psala jsem ale nezavisle na tom, me Hnizdil oslovil, tak doporucuju dal ![]()
Somatizující pacienti somatizují právě proto, že mají slepou skvrnu na pochopení vlastních emocí a přiznání si toho, co nechtějí. Částečná neurotická alexithymie…
Racionálním vysvětlováním toho moc nedocílíte, natož pokud jste v pozici mladší příbuzné…
O tom, že většina nemocí je podmíněna psychosomaticky, nebo hraje psychosomatika zásadní roli v jejich léčbě, jsme pevně přesvědčena. Na základě zkušeností vlastních i zprostředkovaných.
Svůj pohled na věc můžeš nemocné příbuzné říct, ale to je tak vše. Vnímání života, hodnot, příčin a souvislostí různých jevů je velmi individuální, intimní a nelze ho předávat násilnou formou. Životní cestu a filosofii si buduje každý sám.
@Ou @pe-terka Já jsem ji zatím nic neřekla a už teď vím, že tomu neuvěří. Poslední dobou se hodně lituje a zdá se nám, že na sebe chce poutat pozornost.
@pe-terka Ano toto všechno vím. Nehodlám ji nutit. Ale hledám nějakou cestu, jak ji na to navést tak, aby ji to trklo. Já sama u sebe na tohle taky přišla tak, že mě postrčil někdo jiný.
Děkuji všem za komentáře
To je tezky, s druhyma lidma
Rekni ji to, ze sis vsimla, takove nahodicky
ze onemocni pokszde, kdyz.. a ze u sebe to znas taky, plus nech ji neco na precteni. I kdyz odmitne, treba zasejes seminko, muze ji to hlodat v hlave a casem si treba na neco prijde. A kdyz ne, tak holt snaha byla
Ale treba ji inspirujes, mluv i o sobe. ![]()
Dobrý den, řešila jste některá psychosomatiku u dítěte? Syn je od prvního očkování (v půl roce) opakovaně nemocný, za 3 roky školky neodchodil ani 4 měsíce. Rok od roku to je horší. Letos odpadl druhý týden v září, pak byl ve školce v lednu 4 dny a od té doby je zase nemocný (ucho a kašel, horečky, průjem). Doktorka mi tvrdí, že nemá důvod, aby tolik marodil.
Vždy si něco přinese ze školky, to ho skolí a pak to chytá od nás - starší mu to nosí ze školy. Když ale je doma delší dobu, tak od nás nic nechytne.
Kde a jak to řešit?