Neznámí škůdci v obýváku, štípance na 2letém synovi

Anonymní
9.1.14 08:47

Co to jsou za potvurky

Omlouvam se za anonymitu, ale toto tema mi je krajne neprijemne, az trapne, ale musim jej zacit resit. Pred par dny jsme si s muzem vsimli takovych malych cernych breberek na plovoucce v obyvaku. nejdriv jsem tomu neprikladala zadnou vahu a myslela jsem si, ze to jsou ty male musky octomilky, pak jsem ale zacala pozorovat na dvouletem synovi spipanecky a drbani. zamerili jsme se na to a jsou to ty male skakave potvory co jdou tezko zabit. nikdy jsem se s necim podobnym nesetkala, nevite co to muze byt? uz me napadly i blechy nebo nejake stenice, ale to mi hlava nebere, protoze zadne zvire nemame a jsme poradkumilovna rodina.tak co to muze byt? :roll: :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2445
9.1.14 08:50

Tak to vyfoť a dej foto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
9.1.14 08:51

No když to hopsá, tak blechy?
Vystříkat Biokillem. (víckrát… třeba dvakrát po týdnu a pak ještě po měsíci jednou pro jistotu)
Nemáš se za co stydět, taky jsem likvidovala bleší katastrofu. My teda máme v bytě kočku, přinesla to ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
9.1.14 08:52

Blesky to kludne mozu byt i ked ste poriadkumilovny..daj foto..:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elessar
9.1.14 08:55

Blešky

• Citovat
  • Upravit
2812
9.1.14 08:57

Blechy, hezky zalízají i pod nábytek a tak se množí. Sestra s tím měla problémy, měli všichni poštípaný nohy. Stříkání nepomohlo, museli si pozvat deratizaci, dokoce 2×. Byla totiž tenkrát těhu a představa, že se narodí mimčo a bude seštípaný byla děsná. Zatáhla jim to domů kočka co měli doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
9.1.14 08:57

Skákavé potvůrky, co nejdou rozmáčknout jsou určitě blechy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1653
9.1.14 08:58

Blechy, taky jsme je doma měli ze psa :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
9.1.14 08:59

A nejste třeba nějak nedávno přestěhovaní? Že by vám tam nechali původní obyvatelé dáreček :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
9.1.14 09:03

To budou blešky. O čistotě to není, mají se kde schovat a jídla mají taky dost. Tihle krvežíznivý paraziti nejdou jen po špindírách, stejně jako vši nebo třeba komáři. Bude to chtít nějaký dezinsekční postředek. Babička říkala, že na chalupu vždycky nejdřív pustili psa, aby se nachytali na něj a pak ho vyšamponovali, čímž je zlikvidovali, ale nakolik to fungovalo fakt nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
9.1.14 09:13

Blechy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
882
9.1.14 09:15

To budou blechy, taky jsme je měli, klidně i neanonymně :-) ty se můžou přinést i z venku na botách, kalhotách.. my máme třeba za barákem takovou džungli plnou ježků, což jsou nosiči blech a občas se nám nějaký zatoulá před barák nebo i byl až v chodbě baráku.. :nevim: chce to vystříkat, ale několikrát celý byt, včetně postelí, gauče apod kde se jim líbí.. a když ji chytíš, utopit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10291
9.1.14 09:23

Jj, to budou blechy…taky nám to přitáhl kocour…tak to máš dobrý, že máte plovoučku. Jak říkaly holky - vystříkávat i několik dní po sobě, každý den vysávat aspoň jednou a jaký máte gauč? kožený nebo látkový? vystříkej i veškeré potahy (židle) atd, kam se mohou blechy schovat, co se dá vyprat, to vyper. Když to budeš takto dělat týden, tak by měly zmizet. U těch blech je blbý to, že ty vajíčka, která ony nakladou na všemožných místech, mohou přežívat i několik měsíců bez jídla (jakoby hybernovat) a pak se probudit až se objeví nějaký papčo. Ale nám tenkrát doktor říkal, že je prostě jednoduše vysaješ a hned hodíš do popelnice. Vystříkala jsem všechny koberce tenkrát dezinfekcí třikrát v týdnu a vysávala jsem dvakrár denně a blechy nejsou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
9.1.14 09:35

Blechy. Mám bohaté zkušenosti :dance: Koupit biokill a pečlivě vystříkat centimetr po centimetru celý byt/dům. A to tak, aby podlaha byla mokrá, ostatní koudně vystříkat. Všechno vyprat - lůžkoviny, nejlépe i všechno oblečení no :roll: vystříkat matrace ze všech stran. Gauč, sedačky…tyto věci důkladně. Každý den luxovat, ale pozor! Nevytírat podlahy. Alespoň 4-5 dní. Bude to hnusný, špinavá podlaha s tím zašlapaným biokillem, ale jinak se toho Nezbavís. Když hned vytřeš, tak jako bys podlahu nestříkala. Za 14 dní zopakovat.
Nám tohle vždy pomohlo, měli jsme blechy 2×. Fenka je dotáhla, kamarádila se intenzivně s ježkem :roll:
Přeju hodně silné nervy, je to opruz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12748
9.1.14 09:39

To budou blechy. objevily jsme je na naší kočce, i přesto, že je čistě bytová, ven nechodí. kočku jsme vystříkali sprejem Frontline sprej a celý byt vystříkala biokillem, co šlo to jsem vyprala. každý den jsem 2krát vysávala, vytírala a musím zaklepat, blechy nejsou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný